ממיר 12v

ELIKON1

Member
שלום
מחפש ממיר שמתחברלמצת לרכב למכשיר חשמלי כגון שואב אבק / מפוח (יש לי מפוח קטן )
מה מומלץ ! האם הזמנה מחו"ל אמינה ?
תודה

אתה מתכוון לשואב אבק 220V? כנראה שיהיה לך זול יותר לקנות ישר שואב אבק שמופעל ב-12V.
קח בחשבון שהממיר שאתה קונה צריך להיות בהספק כפול לפחות מזה שכתוב על השואב, מכל מיני סיבות (יצרני הממירים מצהירים על נתון אופטימי, מנוע חשמלי צורך הספק גבוה יותר בתחילת העבודה).

ELIKON1

Member
ראשית תודה
מה מומלץ !כמה v לקנות שיעשה את העבודה סבירה! יש דגם מסויים ;
תודה

ראשית תודה
מה מומלץ !כמה v לקנות שיעשה את העבודה סבירה! יש דגם מסויים ;
תודה
הממיר הוא בכל מקרה מ-12V ל-220V. בעצם יש גם ממירים ל-110V לשוק האמריקאי - שים לב שאתה לא קונה אחד כזה.
כמה וואט? אמרתי לך - קח את נתון ההספק של המכשיר שאתה רוצה להפעיל (אמור להיות כתוב על המכשיר), והכפל אותו. אין לי המלצה על מותג מסוים.

Haim_Gds

Active member
שים לב שההספק (כניסה) הנדרש בממיר אינו יכול להיות יותר מ(בערך, תלוי נתיך) 100 וואט אם את מתחבר לשקע מצית. כלומר, תוכל להשתמש בכלי עם הספק מקסימלי של 60-70 וואט (ב 220 וולט הכוונה). קשה לי להאמין כי ניתן למצוא שואב/מפוח שימושי בהספקים שכאלה.

שים לב שההספק (כניסה) הנדרש בממיר אינו יכול להיות יותר מ(בערך, תלוי נתיך) 100 וואט אם את מתחבר לשקע מצית. כלומר, תוכל להשתמש בכלי עם הספק מקסימלי של 60-70 וואט (ב 220 וולט הכוונה). קשה לי להאמין כי ניתן למצוא שואב/מפוח שימושי בהספקים שכאלה.
בדרך כלל הפיוז הוא של 10-15 אמפר, משמע 120 עד 180 וואט. מעשית, אין בעיה להריץ ממיר של 150 וואט מנסיוני. אבל מסכים - זה עוצמה די חלשה לשואב. יש כמובן גם ממירים שמתחברים ישירות למצבר, בהספקים גבוהים בהרבה (גם אלפי וואט), אבל המחיר שלהם בהתאם.

Haim_Gds

Active member
כפי שכתבתי, תלוי נתיך כך שבד"כ, לישומים כבדים (מקרר קטן או טלוויזיה) יש להשתמש בממיר שמתחבר ישירות למצבר. צריך לזכור כי ברכב משפחתי, בזמן השימוש, הממיר יוגבל ע"י ההספק המקסימלי של האלטרנטור כי הקיבולת השימושית של המצבר היא כ 200-300 ואט/שעה.

כפי שכתבתי, תלוי נתיך כך שבד"כ, לישומים כבדים (מקרר קטן או טלוויזיה) יש להשתמש בממיר שמתחבר ישירות למצבר. צריך לזכור כי ברכב משפחתי, בזמן השימוש, הממיר יוגבל ע"י ההספק המקסימלי של האלטרנטור כי הקיבולת השימושית של המצבר היא כ 200-300 ואט/שעה.
אכן, ההספק לאורך זמן מוגבל על ידי האלטרנטור, אבל בדרך כלל מכשירים "כבדים" פועלים זמן קצר, ולכן אין בעיה לשים ממיר של 2000 וואט, נגיד, ולהפעיל משור בהספק של 1000 וואט.
אגב, מקררי שטח שנתקלתי בהם (כאלו עם קומפרסור, לא התרמואלקטריים) צורכים 100 וואט ופחות, ואין בעיה להפעיל אותם משקע כח.

למעלה