ממיר מתח

• פותח הנושא 4421
  • פורסם בתאריך

4421

New member
ממיר מתח

השאלה האם ניתן לבנות קו חשמל שמבחינת הנתונים שלו כגון אורך +עומס אמור להיות מפל מתח משמעותי מבחינת הצרכן ולהסתמך על ממיר שיחזיר את המתח חזרה ל230.או שזה פיתרון ששכרו בהפסדו שאני גורם לחימום המוליכים בצורה מוגזמת ולא הרווחתי כלום.תודה מראש

lekner

New member
תלוי בהספק

מה הרעיון? מה אתה רוצה לעשות? בעיקרון זה מה שדימר הכי פשוט עושה בעזרת scr שזה רכיב ממותג אבל כל ראוסטט (נגד משתנה )עושה את הפעולה הזאת אם תדייק אתן לך פתרון מדוייק למה להתייחס לאורך?

4421

New member
אני רוצה לבנות

קו ארוך עם הספק שמתאים למוליך מבחינת עומס כשהוא בקו קצר.אך מכיון שהקו מאוד ארוך כמה מאות מטרים נוצרת נפילה רצינית.השאלה האם הממיר יפתור את הבעיה או שזה פיתרון למתח אבל לא לחוטים מהתחממות יתר ועוד

lekner

New member
תעשה את זה...

כדי להקטין מפל מתח פשוט תחשב את שטח החתך שלך לפי הזרם של הצרכן מה שתעשה פשוט תעלה חתך ע"י כך אתה מוריד התנגדות ונופל פחות מתח תן לי את הספק הצרכן מקדם ההספק אם הוא לא 1 ואת אורך הקו

lekner

New member
פתרון נוסף להעלות מתח

בעיקרון מה שחשבת על מפל המתח הוא מוטעה מכיוון שאתה רוצה להשתמש במוליכים דקים לכל האורך הפתרון הוא להעלות מתח בתחילת הקו להגיע לאן שאתה רוצה ואז להוריד אותו בעקרון זה מה שחברת חשמל עושה מעלה למתח על ואז יורדת לעליון וגבוה כי עבור הספק נקוב כמה שהמתח יותר גבוה הזרם יותר נמוך I=P/U

למעלה