ממירי מתח לארה"ב

amirmalka

New member
ממירי מתח לארה"ב

שלום לכולם

אני עובר לאזור Newport beach קליפורניה בסביבות מרץ ומעוניין להביא חלק ממכשירי החשמל שלי לארה"ב. מבדיקות שביצעתי אני מבין שיש ממירי מתח בהספקים שונים שיכולים לתמוך במוצרי חשמל כגון מקררים,טלוויזיות ועוד. האם הדבר בטוח לשימוש,האם למישהו יש נסיון עם שימוש בממירי מתח כאלו??
תודה על התשובות
אמיר

שנאים כאלה הם דבר בעייתי

מבחינת הספק שיכול לתמוך בטלוויזייה - אולי (ראיתי כאן גם כאלה שמתיימרים להגיע עד 1KW, אבל לא בדיוק הייתי סומך על הנתונים הללו), למקרר לא הייתי שוקל אפילו (גם מכיוון שמדובר על חיבור קבוע למעשה).
דרך אגב, וידאת שהטלוויזייה לא תומכת גם ב110V?

amirmalka

New member
שנאים

ראיתי באינטרנט שנאים שמגיעים גם עד 3000W . השאלה האם זה מתאים לחיבורים קבועים והאם זה בטוח?

Boston Guy

New member
יסודות תורת החשמל

מתח הרשת בישראל הוא 220 וולט.
מכשיר חשמלי שצורך 3,000 וואט (למשל תנור חימום חשמלי ) דורש לפיכך זרם חשמלי של 13.7 אמפר.
מעגל אספקה של "כח" בבית ישראלי מכיל נתיך של 15 אמפר. - ולכן זה יעבוד בישראל.

מתח הרשת בארה"ב הוא 110 וולט.
השנאי שיזין מכשיר חשמלי שצורך 3,000 וואט יצטרך למשוך מהרשת זרם של 27.3 אמפר כדי להזין את העומס + הזרם שנדרש כדי לקזז את הפסדי השנאי.
בהנחה של יעילות שנאי של 87.5% (זה הסטנדרט), יש צורך ביותר מ 31 אמפר מהרשת להזין את המערכת.
מעגל אספקה של "כח" בבית אמריקאי מכיל נתיך של 20 אמפר. שקע "כח" אמריקאי סטנדרטי מיועד לעומס של עד 16 אמפר מקסימום.
לפיכך, אותו שנאי שאתה מדבר עליו של 3,000W ידרוש התקנת קו חשמל מיוחד עבורו בבית (כולל שינויים בארון החשמל, שקע חשמל מיוחד וחוטים לעומס גבוה בקירות) - וכל עבודת חשמל מסוג כזה גם דורשת building permit מהרשות המקומית ואינספקציה של מבקר בניה לחשמל מטעם הרשות.
פרוייקט כזה יעלה לביצוע פי כמה ממה שיעלה מכשיר חשמלי חדש.

Boston Guy

New member
עובדות לגבי בתים בארה"ב

בית או דירה שכורה בארה"ב מגיעים כמעט תמיד מצויידים בכל ה"מכשירים הלבנים" של המטבח: מקרר, מדיח, תנור, כיריים.
לעיתים קרובות גם מכונת כביסה ומייבש.
זה הסטנדרט באמריקה.

Boston Guy

New member
יסודות תורת החשמל 2

תדר רשת החשמל בישראל הוא 50 הרץ (תנודות בשניה).
תדר רשת החשמל בארה"ב הוא 60 הרץ. זה 20% יותר.

מנוע חשמלי AC (כמו למשל מנוע המדחס של מקרר או מזגן, או מנוע של מכונת כביסה) מסתובב במהירות שנקבעת לפי תדר הרשת. הוא גם מתוכנן חשמלת לפעולה אופטימאלית מבחית הפסדים לתדר רשת מסויים.

אם תיקח מנוע שמתוכנן לתדר רשת של 50 הרץ, ותפעיל אותו בתדר רשת של 60 הרץ, תקבל את התוצאות הבאות:
1. המנוע יסתובב 20% יותר מהר ממה שהוא אמור להסתובב - מה שיזיק, למשל, למכניקה של מדחס.
2. המנוע יתחמם הרבה יותר מהמתוכנן בגלל עבודה בנקודת עבודה לא אופטימאלית - מה שבסופו של דבר ישרוף אותו.

Boston Guy

New member
אז מה כן יעבוד בארה"ב?

מכשירים שמתוכננים ל DUAL VOLTAGE - כלומר שיש להם סימון 50/60 הרץ על מחבר המתח.
* אלקטוניקה בידורית שצורכת עד 500-600 וואט
* טלויזיות (רצוי לבדוק שמתאימות לשיטת השידור),
* נגני מדיה אופטית (CD - DVD - BluRay וכיוצ"ב)
* מגברי שמע של 100W - 200W (לא כאלו מקצועיים של קילווואטים למופעים).
* מוצרים מטבחיים קטנים שלא עובדים רצוף המון זמן (פוד פרוססור, מיקסר...)
* מחשבים ודומיהם

לדעתי דווקא מנועים יהיו בסדר

מנועי מכונות כביסה הם לרוב DC ,
הבקר יכול לסבול מהמעבר ל50 הרץ, כי יכול להיות שהשעון הפנימי שלו תלוי בזה .

טלוויזיות, ה refresh rate יכול להיות קשור לתדר הרשת וזה יכול להיות בעייתי

אני שוקל אולי להביא בלנדר (ויטהמיקס) שלא בטוח שווה לי למכור ולקנות אבל לא הרבה מעבר

Philip Jr

New member
יש סיבה לכך?

אשתי ואני שוחחנו בדיוק על העניין הזה, ותהיתי מה הסיבה ההיסטורית להבדלים במתח הרשת.

Boston Guy

New member
סטנדרטים שונים שנוצרו בתקופת הפיתוח הראשונית

זוכר את מלחמת VHS ב BETAMAX בשנות ה 80?
מלחמת הסטנדרטים של הדיסקים האופטיים בשנות ה 90 - HD-DVD לעומת BLURAY?

היו המון יצרנים ומערכות בתחילת הדרך - בסוף המאה ב 19 - שעבדו בשלל תדרים.
את ה 50 הרץ באירופה ביססה חברת AEG הגרמנית (שבעצם נוסדה על יד תומס אדיסון...)
את ה 60 הרץ באמריקה ביססה חברת ווסטינגהאוז האמריקאית.

60 הרץ טיפה עדיף לתאורת להט ונורות קשת (מהבהב יותר מהר אז העיין לא רואה את ההבהוב)
50 הרץ טיפה יותר טוב לקווי תמסורת ארוכים ולמנועים.
אבל שניהם לא רחוקים אחד מהשני, בגדול.

לגבי המתחים (110 ו 220) - עניין של בטיחות (יותר גבוה - יותר מסוכן, איכות הבידוד יותר חשובה) לעומת עלות (מתח יותר נמוך = חוטים יותר עבים... יותר נחושת = יותר יקר).
בסופו של דבר שתי המערכות מעבירות את האנרגיה מנקודה א' לנקודה ב'.
האמריקאי צריך חוטים יותר עבים - אבל הטרנספורמטורים שעל עמודי החשמל יותר קטנים ויותר זולים (בגלל התדר היותר גבוה).
הארופאי יכול להסתפק בחוט יותר דק ואלגנטי - אבל הטרנספורמטור שנדרש על עמוד החשמל גדול, כבד, יקר יותר ומתחמם יותר...)

Philip Jr

New member
תודה גם לך..

מדוע אגב אשתי ואני התחלנו את כל השיחה הזו? כי היא לא מצאה מייבש שיער שעובד במעל 1800W אם אני לא טועה, ולא הבינה למה כל מייבשי השיער בארה"ב חלשים יותר לעומת בארץ.

Boston Guy

New member
מכיוון שמעגל ביתי של 110V לא יתמוך ביותר מזה

כמו שנכתב כאן קודם - רוב המכשירים החשמליים הקטנים שתמצא בארה"ב יהיו מוגבלים ל 1500 וואט הספק - יען כי מעגל חשמלי סטנדרטי ("פיוז בבית") של 20 אמפר לא יתמוך ביותר מ 2000 וואט - והיצרנים לוקחים "טווח ביטחון" מהגבול העליון כי אולי יש עוד צרכן על המעגל חוץ ממייבש השיער...

בכלל - הקונספט האמריקאי הוא שמעגלי חשמל בבית מיועדים בעיקר לתאורה (גם שקעי החשמל - שהרי רוב הבתים והדירות בארה"ב היו מוארים עם "מנורות רגל". תאורה קבועה בתקרה או על הקיר היא אופנה של העשור או שניים האחרונים, כש HOME OWNERSHIP עלה). ולכן הם לא צריכים קווי חשמל להספקים גבוהים.
באזורים שדורשים חימום - יש לבתים מערכות חימום ייעודיות (הסקה או מערכות חשמל עם קווי חשמל ייעודיים). לזוללי חשמל כמו כיריים או מייבש כביסה יש מעגלי אספקת חשמל דו-פאזיים ייעודיים.
מכונות כביסה אמריקאיות (שובף עד השנים האחרונות) אינן מחממות את המים בהן - ולכן אינן צורכות הספקים גבוהים.

מייבש שיער שיצרוך יותר מ 1500 וואט יצטרך כאן בארה"ב "חוט חשמל" עבה, כבד ומסורבל, ומן הסתם שיסללו עבורו קו חשמל ייעודי בבית... ושני הדברים האלו לא ממש ריאליים.

eladts

New member
למעשה, הזרם המקסימלי

בשקע תקני רגיל הוא 15A. יש שקעים מיוחדים שבד"כ קיימים בבתים חדשים יותר שמתאימים ל-20A. הם מקבלים גם את התקעים המיוחדים של 20A, בהם פין האפס מאונך לפין הפאזה (בתקע רגיל הם מקבילים).

TrigATUSA

New member
האם זה אומר שהתנור ים בארהב מחממים פחות?

לפי הנתונים שהבאת אי אפשר להפעיל תנור בהספק של 3000W ברשת האמריקאית בגלל מגבלת הזרם

John the Savage

New member
זה אומר שתנורים חשמליים בארה"ב

עובדים בפאזה כפולה (שקע 240V), שמאפשרת להגיע עד ל-3400W בערך.

BGMichael

New member
שאל כל חשמלאי מתחיל איך מחווטים 240V

לא מעט מכשירים חשמליים בארה״ב עובדים על 240V.
דוגמאות: מייבש, מזגן, מטען לרכב חשמלי, תנור ... כל ארון חשמל סטנדרטי מ-40 השנה האחרונות כולל לפחות שתי פאזות 120V עם מפסק פחת כפול.

Boston Guy

New member
אף מכשיר לא עובד באמריקה על 240 וולט

וזאת מכיוון שכשאתה מחווק SPLIT PHASE (כמו שמחווטים כאן כיריים חשמליים, מייבש וכיוצ"ב) אתה מקבל מתח אפקטיבי של 208 וולט.
וכמובן שאתה גם מקבל הפרש מופע של חצי סייקל בין שתי הפאזות.
זאת הסיבה שיש צורך במפסק פחת כפול - כי אתה חייב לנתק את שני הצדדים של המעגל - יש בו שני "צדדים חיים", לא צד אחד חי וצד אחד נייטרלי.

כשמחברים לכזה מקור אספקה מכשיר כמו מכונת כביסה ארופאית מודרנית וממוחשבת שאינה בנוייה יעודית לכך (מכונת 50 הרץ שיובאה מאירופה) - ברוב המקרים מכונת הכביסה תסרב לעבור. יש מצב שפנל הפיקוד שלה ידלוק, אבל יתן הודעת שגיאה ולא יפעיל את המנועים.

eladts

New member
בוסטון, אתה מתבלבל

אם מחברים שתי פאזות הפוכות של 120V מקבלים 240V. אם מחברים בין שתי פאזות של חיבור תלת פאזי 120V, אכן מקבלים 208V. בבתים ישנים יותר החיבור הוא split phase - הטרנספורמטור מתחבר לקו מתח גבוה אחד בלבד ויוצר שתי פאזות הפוכות. בבתים חדשים יותר החיבור הוא תלת פאזי 120V.208V. לכם בד"כ המכשירים שזקוקים לחיבור מתח גבוה יכולים לעבוד גם ב-240V וגם ב-208V. במבני תעשיה גדולים יש בד"כ חיבור תלת פאזי של 277V/480V ושנאים בתוך המבנה מורידים את המתח עבור צרכנים קטנים.

למעלה