ממוצע הוצאות

newperson9

New member
ממוצע הוצאות

היי,
בכמה אמורות פחות או יותר להסתכם ההוצאות החודשיות הקבועות לאדם בודד מלבד שכר דירה, ועד בית וארנונה? בהנחה שלא מחזיקים רכב.
הכוונה היא להוצאות כמו חשמל, מים, אוכל וכו'.
ואם לחדד את השאלה-כמה מינימום כסף כדאי לשים בצד עבור ההוצאות הנ"ל?
תודה

זו שאלה מורכבת

אמנם בגדול הסכום הכללי לא שונה מאדם לאדם, אבל יש הבדלים, כמו האם את עובדת משרה מלאה? האם את עובדת מהבית? האם את נמצאת בבית בסופ"שים? כי כל אלו משפיעים המון על חשבון החשמל.

נושא האוכל גם הוא מורכב, אני לא ממש יכולה להעיד בנושא כי התזונה שלי שונה משל אחרים, אבל יש דרך פשוטה מאוד לחשב את הוצאות האוכל החודשיות שלך: תיכנסי לאתר של אחת מחברות השיווק ותבצעי "כאילו" הזמנה דרך האינטרנט. תכניסי לעגלה את מה שאת צורכת בממוצע, ותראי כמה זה יוצא. אל תשכחי לקחת בחשבון חומרי ניקוי ומוצרי הגיינה כמו סבון, שמפו, נייר טואלט והגיינה נשית (כמובן שכאלו קונים במבצעים וניתן לחסוך לא מעט ככה).

B L I M P

New member
זה גם משתנה מאדם לאדם

וגם משתנה ביחס לכמה את מוכנה להתכלב.

האם משתמשת במזגן? האם משתמשת בחימום בחורף? האם כל הנורות חסכוניות? האם את מכבסת בבית או בחוץ? כמה מכונות בשבוע? האם יש מייבש כביסה בבית? אם המכונה/מייבש (אם בבית) הם חסכוניים? האם יש דוד שמש? האם את מבשלת הרבה על כירה חשמלית? זה מאוד מאוד משפיע על חשבון החשמל שעשוי לנוע ממאה שח בחודשיים (שזה מאוד מאוד מעט- ולרוב אומר שאת כמעט אף פעם לא בבית, ויש דוד שמש ואין כמעט שימוש במזגן) ושמעתי גם על אנשים שגרים לבד במרכז הארץ שהגיעו לבד לחשבונות של 600 ש"ח ויותר לחודשיים בקיץ עם המזגן.

מים אני מניחה שלא אמור להיות יותר מ -60 לחודשיים לבנאדם שמתקלח מקלחת סבירה פעם ביום ועושה מכונה אחת בשבוע, שוטף רצפה פעם בשבוע בצורה חסכונית ולא משקה גינה או יותר מדי עציצים.

אוכל זה ממש ממש משתנה בין אדם לאדם - מה את אוכלת? כמה את אוכלת בחוץ? האם את שותה אלכוהול? מארחת? אוכלת הרבה בשר? קונה המון אוכל חצי מוכן הביתה (טבעול וכאלה)? כל אלו מייקרים משמעותית את סל הקניות. לדעתי סל קניות של 1000 ש"ח לחודש בערך זה סביר לבנאדם אחד שקונה בסופר שהוא לא זול או יקר במיוחד ומבשל את רוב הארוחות שלו בבית ולא מתפרע עם כל מיני דברים שעולים הרבה כסף.

שוב, שימי לב שזה הכל הערכות על בסיס ההכרות שלי עם ההוצאות שלי ושל חברים - ככה שהייתי משתמשת בזה רק לקבלת הערכה ולא סומכת על זה בעיניים עצומות.

כמובן שאת צריכה להוסיף לכל זה הוצאות תקשורת (טלפון נייד, אינטרנט, טלויזיה?), הוצאות תחבורה ציבורית, והוצאות "אחרות" (דברים לבית, תרופות, בגדים ונעליים, קוסמטיקה וכו) שלא באמת אפשר להתחמק מהן לחלוטין גם אם מנסים לחסוך.

מוסיפה לגבי המים

יש משהו שרוב האנשים לא לוקחים בחשבון, במיוחד כשמדובר במעבר ראשון - יש דבר שנקרא "צריכה משותפת", בבניינים שיש בהם גינה, אפילו סתם גינה, וזה משהו שיכול מאוד לייקר את חשבון המים. אני גיליתי את זה רק בדירה הרביעית שגרתי בה - באחרות לא היה את זה, ואמנם לא היה מדובר בסכום גדול, אבל זה כמעט הכפיל לי את הצריכה.

newperson9

New member
תודה על כל התגובות

לא חשבתי על הנושא של צריכת מים משותפת...

אז אם לא מתפרעים יותר מדי עם דברים כמו מזגנים, אוכל מוכן וכו' משהו בסביבות ה-1500 ש"ח אמור להספיק? אני לא מדברת כמובן על דברים לא צפויים, אלא על הדברים השוטפים.

B L I M P

New member
אם מוכנים להתכלב.. נראה לי אפשר

לחיות מהוצאות שוטפות של 1500. קחי בחשבון שלצאת עם חברים לבירה מדי פעם או לקנות נעליים אם שלך נקרעות זה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו..

לדעתי אפילו אם ממש מתכלבים לא הייתי מקצה פחות מ 2000-2500 ש"ח בחודש, בוודאי לא אם גרים במרכז.

למעלה