זה גם משתנה מאדם לאדם
וגם משתנה ביחס לכמה את מוכנה להתכלב.
האם משתמשת במזגן? האם משתמשת בחימום בחורף? האם כל הנורות חסכוניות? האם את מכבסת בבית או בחוץ? כמה מכונות בשבוע? האם יש מייבש כביסה בבית? אם המכונה/מייבש (אם בבית) הם חסכוניים? האם יש דוד שמש? האם את מבשלת הרבה על כירה חשמלית? זה מאוד מאוד משפיע על חשבון החשמל שעשוי לנוע ממאה שח בחודשיים (שזה מאוד מאוד מעט- ולרוב אומר שאת כמעט אף פעם לא בבית, ויש דוד שמש ואין כמעט שימוש במזגן) ושמעתי גם על אנשים שגרים לבד במרכז הארץ שהגיעו לבד לחשבונות של 600 ש"ח ויותר לחודשיים בקיץ עם המזגן.
מים אני מניחה שלא אמור להיות יותר מ -60 לחודשיים לבנאדם שמתקלח מקלחת סבירה פעם ביום ועושה מכונה אחת בשבוע, שוטף רצפה פעם בשבוע בצורה חסכונית ולא משקה גינה או יותר מדי עציצים.
אוכל זה ממש ממש משתנה בין אדם לאדם - מה את אוכלת? כמה את אוכלת בחוץ? האם את שותה אלכוהול? מארחת? אוכלת הרבה בשר? קונה המון אוכל חצי מוכן הביתה (טבעול וכאלה)? כל אלו מייקרים משמעותית את סל הקניות. לדעתי סל קניות של 1000 ש"ח לחודש בערך זה סביר לבנאדם אחד שקונה בסופר שהוא לא זול או יקר במיוחד ומבשל את רוב הארוחות שלו בבית ולא מתפרע עם כל מיני דברים שעולים הרבה כסף.
שוב, שימי לב שזה הכל הערכות על בסיס ההכרות שלי עם ההוצאות שלי ושל חברים - ככה שהייתי משתמשת בזה רק לקבלת הערכה ולא סומכת על זה בעיניים עצומות.
כמובן שאת צריכה להוסיף לכל זה הוצאות תקשורת (טלפון נייד, אינטרנט, טלויזיה?), הוצאות תחבורה ציבורית, והוצאות "אחרות" (דברים לבית, תרופות, בגדים ונעליים, קוסמטיקה וכו) שלא באמת אפשר להתחמק מהן לחלוטין גם אם מנסים לחסוך.