ממומרמת

• פותח הנושא Shamy
  • פורסם בתאריך

Shamy

New member
ממומרמת

כבר חודשים בלי עבודה התואר מיותר כי אני לא זוכרת דבר מהלימודים...מה יהיה איתי? שוב רק למלצר ולמכור בחנויות בקניון?

canino

New member
אבל עברנו את פרעה, נעבור גם את זה

היי Shamy,

אני לא יודעת כמה חודשים עברו מאז סיימת את התואר, איזה תחום למדת ומה עשיתי בתהליך חיפוש העבודה, אבל רצוי שתדעי שתהליך חיפוש עבודה אורך 9 חוד' בממוצע. אז, הרבה סבלנות ואורך רוח. חשוב שתהיי ממוקדת במטרה (ניסחת לעצמך מטרה כזו?). מטרה ניתן לנסח במשפט אחד בלבד. לפעמים, כאשר קורות החיים לא בדיוק מרמזים על הכיוון אליו את רוצה לחתור - ניתן ורצוי לכתוב בראש הקורות החיים את המטרה.
לדוגמה:
יוסי פרנק
מעוניין להשתלב בתחום התרגום והעריכה לשונית בו אוכל לבטא את שליטתי בעברית, רוסית וספרדית יכולת ניסוח ושכתוב טקסטים וכולי...

לסיום, תשאלי את עצמך האם הקושי שלך הוא ברמה הפרקטית של בניית אסטרטגיה לחיפוש עבודה או אולי הקושי נובע מהצד הרגשי של המתלווה לחיפוש העבודה? אולי הקושי הוא בשניהם. בכל אופן, תצטרכי לתת מענה לשתי הסוגיות הנ"ל.

בהצלחה וחג שמח,

Shamy

New member
מחפשת כבר 5

חודשים אני מהנדסת אלקטרוניקה אני נופלת בכל הראיונות שיש לי כי אני מתכנתת גרועה ולא זוכרת כלום אני בדכאון כבד לא רוצים אותי כל לא נהיה גרוע יותר ואין לי שום מוטיבציה לקום וללמד את עצמי תכנות בבית גם היום מישהי קראה לי למשרה בטעות תפסתי אותה סמעלית והיא לא הכירה אותי שמעתי שהמראיין השני אמר לה לבטל אותי כי המשרה תפוסה והיא בחוצפתה אמרה מה פתאום...שתגיע לפה נגיד לה כבר פה...לצערם יצאתי מהמעלית ושאלתי אותה , אם המשרה אוישה מדוע לא טרחת להודיע לי כדי לא לבזבז את זמני ?? לקח לי חצי שעה לבוא לפה בגשם..וכל מה שהיה להגנתההלומר הוא ...למה לא נתקשרת להודיע שאת מקדימה...שנייה אחרי שדיברנו בטלפון המשרה אוישה..זה ככ פגע בי ברמה אישית..מה קרה ליושרה ? אם לא התאמתי לך למשרה למה לא אמרת בטלפון ועוד התייחסת אליי כמו בהמה אחכ ...אני לא יכולה לתאר את הייטוש של לקבל לא משני ראיונות עבודה משורשרים וזה ככה כבר המון זמן

canino

New member
יהיה בסיידר בסדר

היי, הכל בסדר. כואב לי לשמוע שאת מרגישה ככה ואני לא מזלזלת לרגע במה שעובר עלייך, אבל למען האמת החוויות שלך לא שונות בהרבה מכל אדם שמנסה לעשות את צעדיו הראשונים בתחום המקצועי. הדבר האחרון שאת צריכה הוא להתרגש מטיפוסים דוחים כאלו שלא מפעילים שום שיקול דעת והגינות בסיסית בין בני אדם ולצערי ישנם מקומות עבודה רבים שזוהי התרבות הארגונית שלהם – ושומר נפשו ירחק...
כמו כן, למה את חושבת שאת גרועה? גם בלימודייך היית גרועה בתחום (קשה לי להאמין, כי בכל זאת סיימת את לימודי התואר) או שפשוט אימצת לעצמך השקפה כזו תוך כדי תהליך החיפוש? כדאי שתבררי בינך לבין עצמך מה נק' החוזקה שלך ומה הנק' שדרושות שיפור ותעבדי עליהם בתוך מסגרת זמן קצובה עם תוכנית עבודה. בכל אופן, תסכימי איתי שאם את יוצאת לראיון עבודה מצוידת בדעות כאלה על עצמך – לא תגדילי את סיכוייך להתקבל לעבודה. הרי את צריכה לחשוב, ויותר מכך, ל-ש-ד-ר שאת המועמדת הטבעית לתפקיד. אמרת שקיבלת לא משני ראיונות עבודה משורשרים (הכוונה לרצופים?) - אז מה בכך? מה שחשוב הוא שתלמדי מכל ראיון עבודה מה לא עבד? למה דחו אותי? הרבה פעמים מקבלים איזו דחייה לקונית בנוסח אחיד. אני אומרת (ומיישמת) ששווה להרים טלפון לאותו מנהל/ת ולשאול בנימוס מה היתה סיבת הדחייה באמת? אפשר להגיד בכנות שאת בתהליך של חיפוש עבודה וחשוב לך לדעת למה דחו אותך? מה היה להם חסר וכדומה. אבל חשוב גם שתזכרי שיכול להיות שמקצועית את על הכיפאק, אבל ישנה חוסר התאמה. פשוט מחפשים איש צוות כזה או אחר וזה לגמרי בסדר.
לסיום, נראה לי שמעל הכול את זקוקה להרבה עידוד ותמיכה. תנסי לגייס זאת מהסביבה שלך, אבל אם אין לך כזאת – הייתי מייעצת לך לפנות לאיש מקצוע (פסיכולוג תעסוקתי, למשל, יכול לעזור).
בהצלחה מכל הלב

למעלה