יהיה בסיידר בסדר
היי, הכל בסדר. כואב לי לשמוע שאת מרגישה ככה ואני לא מזלזלת לרגע במה שעובר עלייך, אבל למען האמת החוויות שלך לא שונות בהרבה מכל אדם שמנסה לעשות את צעדיו הראשונים בתחום המקצועי. הדבר האחרון שאת צריכה הוא להתרגש מטיפוסים דוחים כאלו שלא מפעילים שום שיקול דעת והגינות בסיסית בין בני אדם ולצערי ישנם מקומות עבודה רבים שזוהי התרבות הארגונית שלהם – ושומר נפשו ירחק...
כמו כן, למה את חושבת שאת גרועה? גם בלימודייך היית גרועה בתחום (קשה לי להאמין, כי בכל זאת סיימת את לימודי התואר) או שפשוט אימצת לעצמך השקפה כזו תוך כדי תהליך החיפוש? כדאי שתבררי בינך לבין עצמך מה נק' החוזקה שלך ומה הנק' שדרושות שיפור ותעבדי עליהם בתוך מסגרת זמן קצובה עם תוכנית עבודה. בכל אופן, תסכימי איתי שאם את יוצאת לראיון עבודה מצוידת בדעות כאלה על עצמך – לא תגדילי את סיכוייך להתקבל לעבודה. הרי את צריכה לחשוב, ויותר מכך, ל-ש-ד-ר שאת המועמדת הטבעית לתפקיד. אמרת שקיבלת לא משני ראיונות עבודה משורשרים (הכוונה לרצופים?) - אז מה בכך? מה שחשוב הוא שתלמדי מכל ראיון עבודה מה לא עבד? למה דחו אותי? הרבה פעמים מקבלים איזו דחייה לקונית בנוסח אחיד. אני אומרת (ומיישמת) ששווה להרים טלפון לאותו מנהל/ת ולשאול בנימוס מה היתה סיבת הדחייה באמת? אפשר להגיד בכנות שאת בתהליך של חיפוש עבודה וחשוב לך לדעת למה דחו אותך? מה היה להם חסר וכדומה. אבל חשוב גם שתזכרי שיכול להיות שמקצועית את על הכיפאק, אבל ישנה חוסר התאמה. פשוט מחפשים איש צוות כזה או אחר וזה לגמרי בסדר.
לסיום, נראה לי שמעל הכול את זקוקה להרבה עידוד ותמיכה. תנסי לגייס זאת מהסביבה שלך, אבל אם אין לך כזאת – הייתי מייעצת לך לפנות לאיש מקצוע (פסיכולוג תעסוקתי, למשל, יכול לעזור).
בהצלחה מכל הלב