ממה מתחילים

meirgur

New member
ממה מתחילים

אין לי הרבה מידע על סבי (אב אמי) כי לא דברו על זה במשפחה, במקרה מצאתי אתמול בשיטוט באתר של יד ושם וגילתי את שמו ברשימת הנספים בשואה. מהמידע שיש שם אני לא מקבל הרבה אולם לפי מה ששאלתי את אימי (גם היא לא יודעת הרבה מי היה אביה) לפי הפרטים זה אכן הוא. אני מבקש עזרה ממי שיכול לתת לי מידע איך מתחילים לחפש מידע אודות המשפחה. המידע שיש לי הוא שהוא נולד בוינה במאה הקודמת וגורש לפולין בשנת39 ובזמן המלחמה התחתן עם סבתי ונפטר ממחלה תוך כדי המחלמה. שמו הוא ארנסט לייטרסדורף ושם אמו יוהנה. תודה לכל מי שמוכן לתת מנסיונו.

yehudad

New member
שלום וברוך הבא ../images/Emo24.gif

הצעד הראשון הוא לאסוף את כל המידע שאתה כן יודע. תתפלא מאוד איך שביבי מידע מתאספים יחד... דבר שני - שם המשפחה הוא שם נדיר יחסית, ולכן הייתי מתחיל בו. תוכל לבדוק האם ישנם חוקרים נוספים החוקרים את שם המשפחה הזה ב- JGFF. האם קיימים דפי עד עבור אנשים אחרים עם שם משפחה זה

deebeebee

New member
זכור לי השם פיני לייטרסדורף

אם זכרוני אינו מטעה אותי, היא היתה מאושיות האופנה בארץ. מכיוון שהשם די נדיר- אולי כדאי גם לבדוק שם.

Ohle74

New member
מההתחלה../images/Emo13.gif

יוהנה לייטרסדורף קבורה בבית הקברות המרכזי בוינה: Leitersdorf Johanna 68 Year(s) 09/15/1918 ZENTRALFRIEDHOF I. TOR 19 37 88 בנוסף יש רישום של זיגמונד לייטרסדורף (קשור?): Leitersdorf Sigmund 48 Year(s) 05/11/1914 ZENTRALFRIEDHOF I. TOR 52 53 37 מתוך: http://friedhof.ikg-wien.at/result.asp?lang=en למידע נוסף פנה לארכיון הקהילה היהודית בוינה: [email protected]

meirgur

New member
אכן יש קשר

ביררתי אצל אמי, זכור לה שהיה להם בוינה עסק של טקסטיל, שם העסק היה Edmund&... (היא אינה יודעת את השם השני) , היא רק לא ידעה ששם אביה היה אדמונד. בנוסף, שלחתי בקשה לבירור בשגרירות אוסטריה בארץ, הם הפנו אותי לאתר ikg-wien.at, קבלתי את התשובה הבאה: I can provide you information from Vienna birth record (1634/1892): Ernst Leitersdorf was born July 16, 1892 in Vienna, district 9, Waehringerstrasse 66. His father was Edmund Leitersdorf, a merchant from Pressburg, Hungary (now Bratislava, Slovakia), who died 1925 aged 71 years. His mother was Johanna nee Schlesinger or Schloesinger also from Hungary, who died 1918 aged 68. We don’t have further information about his deportation – please see www.doew.at

bilen

New member
בהמשך למה שנכתב למעלה, יש כמה

חוקרים ממקומות שונים בעולם שחוקרים את השם הזה, כולל מישהו מהארץ. חוצמזה, חיפוש פשוט בגוגל מעלה כמה אנשים שונים מהארץ שנושאים שם זה, לרובם ניתן להגיע בקלות יתרה. ייתכן שמישהו מכל אלה כבר בנה עץ משפחה ותוכל להיעזר בחומרים שלהם. בהצלחה !

למעלה