ממה להתחיל

r e s t

New member
ממה להתחיל

קודם כל צריך להתחיל מהשגת אנרגייה.ממש קצת,כדי שיהיה אפשרי להתחיל משהו - או טכניקות של טולטקים,או הרזייה...כל האנרגייה שיש - תפוסה,אין מקום להכניס משהו חדש.תברר במה תפוסה אנרגייה שלך: כל ערב תכתוב מה אתה עושה ביום.כולל פרטים קטנים כמו ציחצוח שיניים ונעילת נעלי בית כשהתעוררת.בשביל זה תתצטרך כל היום לעקוב אחרי עצמך (ייקוש) ולפני שינה לכתוב במחברת תקציר.בכתב יפה,במחברת יפה ויקרה,אחרי שהתקלחת.אפשר להיפך - בכתב מכוער,ביד שמאל,אחרי שהתלכלכת טוב טוב... תכתוב עד שלא ייצא לך עשן מאזניים,כמו שמאסטר אמר.יתר נכון - עד שתמצא הרגל הכי קטן,הכי לא חשוב,הכי אוטומטי ומוסתר ממך.אבל - זה שחוזר על עצמו כל יום ויום.דווקא אותו תזרוק.בכלל.לגמרי.בשום פנים ואופן אל תעשה את הפעולה הזאת,אפילו אם תצטרך למות מזה. אם זאת מילה,שחוזרת על עצמה (כמו "בונא" :)) ) - תחליף אותה במילה אחרת ותרשום כל פעם,שהיא יצאה לך מהפה. תעשה את זה במשך שנה.עם עקשנות של מטורף.כל יום ויום.אז נדבר מה הלאה. ותקרא את קסטנדה.כל הזמן.תעשה תקצירים. תירגום מרוסית - של rest.

r e s t

New member
עוד...

1.לצום. התמכרות לאוכל - זה,כנראה,אחד מהרגלים החזקים אצלנו.לכן מציע לפעמים לצום.להתחיל אפשר מצום פשוט,למשל כל שבועיים לצום יממה אחת.נגיד משישי בערב עד יום ראשון.למתקדמים - שלושה ימים ויותר.מי שיול לא לשתות שלושה ימים - אל תשתו.אחרי כמה זמן של "ייסורים" הגוף בעצמו ירצה לצום,ועוד אחריי כמה זמן המודע שלכם תבין ש"רעעב - זה רק חלום".וגם יהיה לכם פתאום מלא פנאי,זמן חופשי לכל מני תרגולות... יציאה מצום,כל התהליך,תוצאות נלוות (סידהים),אפשר לפרט אם מעוניינים. 2.להתקלח במים קרים. זה משפיע על הגוף (גם באופן אנרגטי),הגוף נהיה יותר צפוף,פחות מפוזר.וכמה שהגוף יותר מקובץ,ככה הגוברת שליטה עליו.חוץ מזה - זאת שיטה מצויינת להרגיש התכוונות (INTENT).תוך כדי תלמדו להרגיש אותה כמצב כאילו,הרגשה,ולא כמילה יפה...בקיצור - תדעו לבד :) מומלץ לעשות את זה עם צום של 3 ימים,הלחות החודרת דרך העור (שהוא דרך אגב נעשה אלסטי,מבריק ובריא) תפצה חוסר מים בגוף. 3.שיחזור מאורעות היום. קסטנדה אמר שזיכרון על אירועים שהוי מזמן נמצא בתחום הקשב השני.לכן שיחזור היה אחת הטכניקות החשובות אצלו.כנראה זיכרון על מאורעות "טריים" גם מהווה חלק מהקשב השני.ולכן שיחזור של כל המאורעות יומיות כל ערב יכול להיות דחיפה רצינית בהתפתחות.דרך אגב שיחזור כזה גורם העלאה רצינית באיכות החלימה.בהתחלה אולי לא מודעת,אבל בהמשך היא תבוא עם התפתחות של גוף אנרגטי. חודשיים של יישום הפראקטיקות מבאי להישגים בחלימה ולא רק... תירגום דעתו של החולם אחד - של rest

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אנא פרט עוד על צום

אני ממש מרגיש שמזון "מרעיל" אותי. אם תוכל לפרט יותר על שיטות הצום זמנים, דגשים וכו´ המאפשרים תפקוד יומיומי תוך מניעת נפילות סוכר וכו´ זה יהיה מאוד חביב מצידך. בדרך כלל אני מגיע למזון רק דרך זה שאני חייב כבר לאכול משהו כדי לשמור על רמת הסוכר ואז הארוחה נמשכת מעצמה. אם יש לך מידע על "דיאטות צום" של תזונה מינימלית שאינה מרעילה ומספקת את הצרכים ההכרחיים - גם אשמח לקבל. תודה

KEiN

New member
../images/Emo98.gif ../images/Emo32.gif

סתם משהו, קראתי פה לא מזמן על איש שעישן הרבה, אבל האמין כי זה לא פוגע לו בבריאות- והוא נשאר בריא ובכושר מעולה למרות העישון הכבד... הייתי ממליץ לעקור את המחשבה שהאוכל מרעיל, כי כל אוכל מרעיל- אבל ככה אתה רע פוגע קשות בגוף שלך בעזרת המחשבה...

KEiN

New member
same ...

יש לנו נטיה לחשוב שההרגשות הן תוצאות של פעולות פיזיות, כנראה FUCK בילדות... למשל: אדם פוטר ממישרתו, והוא יוצא מהמשרד כועס וממורמר, אדם מן השורה שבמקרה נתקל באדם זה יחשוב- ´כנראה שהוא ממורמר כי פיטרו אותו´ , יותר הגיוני לחשוב ´פיטרו אותו כי הוא ממורמר´. לא כך, אינקה? מה בא קודם?

alon_o

New member
ותגובה רצינית יותר

1. למה הארוחה נמשכת בעצמה? אתה רואה את הבעיתיות במה שאתה אומר? 2. דיאטות צום כלליות הן דבר בלתי אפשרי. למה? כי אתה מוציא X קלוריות ביום, שורף Y שומנים, משתמש ב Z חלבונים... אתה רואה את הנקודה? אתה חייב להתאים את הדיאטה לעצמך. האוכל שאנחנו אוכלים הולך לאחד משלוש מקומות: שימוש מידי, אחסנה לשימוש מאוחר יותר, או החוצה. אני משער שהמטרה שלך היא למזער את מה שהולך "החוצה" או "לאחסנה". ועכשיו, מה זה תזונה מינימלית? אדם יכול לחיות על אורז בלבד. או אפילו על 100 גראם לחם וקצת מים ליום (המזון במחנות בשואה לעובדים עבודה פיסית קשה מבוקר עד ערב). הם היו בריאים (יחסית) וזה מאוד מעניין כי לגוף שלהם לא סופקו כמעט וויטמינים\חלבונים\שומנים (לחם לא בדיוק עשיר באלו). ההמלצה שלי היא פשוט לבחור את המזון שלך בחוכמה ולאכול אוכל "טוב". בפורום "לחיות בהרמוניה" פירסמתי מתכון לגרנולה מצויינת, חפש אותה איפהשהו באחד העמודים האחרונים אם אתה רוצה. שחק עם המזון שלך, קרא, התייעץ עם אנשים, לך לתזונאי\ת, ומה שבא לך. כשנראה לך שעלית על תפריט טוב, דבוק בו איזה חודש, ואז לך לבדיקות דם כלליות לזיהוי חסרים בגוף. ועוד בדיקה אחרי עוד חצי שנה (התפריט בטח ישתנה שוב עד אז...). אני מצרף לינק למאמר (או ספר) שאיזה מאסטר לטאי צ´י כתב. יש שם שטויות ושתויות (?!) בערמות אבל זה חומר מעניין בכל זאת. אולי יעזור לך. אבל שוב, אל תעשה שינויים דראסטיים בתזונה שלך ללא ליווי של תזונאי\ת ובדיקות דם! זה לא בריא. בשום דרך. לדוגמא, אם אתה מעדות המזרח, שבהן נהוג לאכול הרבה אוכל "שמן", ו-"כבד", אוכל שלכל הדעות לא בריא, ויום אחד תחליט להתחיל לאכול "בריא". תרכיב תפריט ללא מטוגנים בכלל, המון סלטי בריאות, ללא בשר, וכדומה - רוב הסיכויים שתעשה לך יותר נזק מתועלת כי הגוף רגיל לכמות שומנים והוא מותאם "לטפל" בהם ולא יכול בלעדיהם. אותו דבר לגבי הפן הנפשי של האכילה: כבר הוכח במספר מחקרים מדעיים עדכניים שלאכול ארוחת מקדונלד´ס דשנה שאתה נהנה לאכול הרבה יותר בריא מלאכול סלט בריאות עם לחם מלא ודגנים בריאים שלא טעים לך ואתה אוכל בחוסר חשק. לסיום: אכול מה שאתה אוהב לאכול, זה הכי בריא. אבל בחר מה אתה אוהב לאכול
.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תודה

17 שנים הייתי צמחוני, ו"שברתי" את ההצימחונות לפני כשנה. השבירה הייתה ספונטאנית. בחלקה כי חלק מן המניעים האישיים/פסיכולוגיים לצימחונות התמוססו, ובחלקה כי כנראה לא הצלחתי ליצור דיאטה מאוזנת מספיק והגוף דרש תוספות. מסתבר כי התקופה הכי טובה שלי הייתה תקופה של טיבעונות - פירות ירקות נבטים אגוזים ומים. אולי כדאי שאחזור לכך לזמן מה. נראה כי זו גם המלצת המאמר שקישרת לי. תודה :)

r e s t

New member
צימחונות

גורמת רק נזק,קצת בשר חייבים לאכול.חוץ מזה שלצמחונים יש נטייה להגביר חשיבות עצמית בגלל הנושא.

r e s t

New member
צימחונות

גורמת רק נזק,קצת בשר חייבים לאכול.חוץ מזה שלצמחונים יש נטייה להגביר חשיבות עצמית בגלל הנושא.

KEiN

New member
אתם לא לוחמים .... ../images/Emo9.gif

לוחם אוכל רק את מה שהוא צריך, הגוף יודע בדיוק מה הוא צריך, אם תקשיבו טוב תשמעו מתיי אתם אוכלים לשם ההנאה ומתיי לשם הצורך... אתם לא לוחמים [נקודה]
[השופט כושעלהאמאשלו...]

KEiN

New member
כל הקטע בלהיות לוחם ולהיות מואר

שבסוף, התפיסה שלך הופכת להיות טהורה טהורה, נטולת תיסבוכות, ממש כמו של תולעת קטנה שניזונה מחרא....

אינקה

New member
.../images/Emo20.gif אה, זה פשוט

הן נכנעו לתפריט שלי :)
אבל עזוב התחכמויות. יש כאו למעלה שאלה שעדיין מחכה שתענה עליה. ;)

L i z a r d

New member
היום נורא התעצבנתי על בני האדם

איזה יצור מטומטם שותה קוקה-קולה?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif ד"ח לא שתה כלום חוץ ממים

אני רק לא זוכר אם זה היה מי עדן או נביעות :)

למעלה