ממה להתחיל?!

משי 30

New member
ממה להתחיל?!

כל חיי אני זוכרת את עצמי כחרדתית וחסרת ביטחון. גם כשהכל נראה טוב בחיי, אני חיה בתחושה שהכל עומד להתקלקל ולהתמוטט. אני מפחדת לנהוג, כי אני כל הזמן מדמיינת את עצמי נקלעת לתאונה (לא יודעת איך בכלל עשיתי רישיון), סוף סוף מצאתי עבודה במקצוע, אחרי שנתיים של ישיבה בבית (הריון קשה, לידה וישיבה עם הילד בבית), ועכשיו אני כל הזמן מפחדת שברגע שאתחיל לעבוד, אני לא אחזיק שם מעמד. מה גם שבחרתי לעצמי מקצוע הוראה, עמידה מול כיתה מלאה בתלמידי תיכון. אחרים נוהגים לומר לי שאני מוצלחת, סיימתי בהצטיינות שני תארים, יש לי משפחה אוהבת, אבל אני מרגישה חרדה מתמדת ופחד מכישלון. ורוב הזמן אני מדוכאת ועצובה. אשמח לדעתכם, איך מתמודדים עם הפחד הזה מהחיים???

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
חרדה

הי משי היקרה, התמודדות עם חרדות היא לא פשוטה, אבל נראה לי שהגעת לשלב שאת מוכנה להתמודד איתה. כיוון אפשרי הוא טיפול פסיכולוגי - רגיל או קוגניטיבי. כיוון אחר הוא שימוש באמצעים של דימיון מודרך וויזואליזציה במסגרת אימון. עלייך לבדוק יותר כל כיוון להתנסות ולבחור. קצת שימוש בויזואליזציה שאת יכולה לתרגל: דמייני את עצמך עומדת מול הכיתה, באופן הראליסטי ביותר שאת יכולה - ראי את החדר, את התלמידים, את הצבעים, הטמפרטורה, הריח. דמייני את עצמך מדברת בביטחון ובנינוחות, נושמת בקלות, מרגישה בטוחה ויכולה (כפי שאת באמת יכולה). תרגלי במקום שנוח לך ומשרה עלייך נינוחות, לפחות פעמיים ביום. מטרת התרגיל להרגיל את המוח שלך לתמונה הזו. המוח אינו מבדיל בין תמונת דימיון לתמונת מציאות. כאשר המוח שלך יתפוס את התמונה הזו כמציאות, תוכלי ליצור את המציאות הזו גם בכיתה.

miricoach

New member
ממליצה לעשות את התרגיל לפני השינה,

זה יעזור להטמיע זאת.... בהצלחה!

coach miriam

New member
היי משי

יש לי בראש איזו תמונה, כשאני קוראת את הדברים שלך, שלך כאדם שמתאמץ יותר מדי. כשאת עושה ספירת מלאי את מציינת את הנכסים שלך - הסביבה מסתכלת עליך ורואה אותך כמוצלחת, שני תארים בהצטיינות, משפחה אוהבת, ועכשיו גם עבודה במקצוע - אבל כל הנכסים הללו לא משמחים אותך הנכסים הללו זה משהו שיש לך בהווה ....הם שלך והם קיימים עכשיו הכישלון (שממנו את פוחדת) הוא אופציה ....הוא עדיין לא התממש ואולי לא יתממש אף פעם אבל את מתמקדת בו במקום לחיות את הרגע הזה עם כל מה שיש לך את חיה כל הזמן את הציפיה לרגע הבא מה דעתךלעשות עוד איזה תרגיל קטן מצאי לך גינה שקטה שבי על הדשא ישיבה מזרחית את יכולה לשבת מתחת לעץ ולהשען על הגזע עצמי עיניים נשמי וחשבי על עצמך באותו רגע. בעיני רוחך צאי כאילו מתוך גופך והתבונני בעצמך מבצעת את התרגיל. חישבי על העץ שאת יושבת תחתיו, על הדשא ועל עצמך. באותו רגע אין שום דבר אחר בעולם ואל תרשי לאף מחשבה אחרת להתגנב אליך. נסי להשאר ממוקדת בזמן שבו את נמצאת זמן הווה בלי לחשוב על מה יהיה בעוד רגע. אם תעשי ובא לך, בואי לספר איך היה

משי 30

New member
דימיון מודרך

זה משהו שעשוי לעזור, אילו רק לא היו מתרוצצות לי מיליון מחשבות בראש. אני גרה בקיבוץ, אז עצים יש כאן בשפע :) התיישבתי מתחתיו, עצמתי את העיניים, וניסיתי להתרכז בהווה, 5 שניות אחרי הקול הפנימי שלי אמר לי (לא, אני לא שומעת קולות באמת :)) "מה את יושבת כאן? באמת חסר לך תעסוקה? לכי תתכונני ללימודים, יש לך כביסה לעשות, וארוחת צהריים לבשל... מצאת זמן להשתזף תחת עץ. אז קמתי , אספתי את עצמי והלכתי הבייתה, השקעתי את כל כולי בהכנה לשנת הלימודים, איך אציג את עצמי בפני התלמידים (אני מורה חדשה), מה נלמד בשיעור הראשון, איך אהפוך את השיעור שלהם לחוויה נעימה ומעניינת... והאמת... עצם החשיבה, והרצת התסריט בראשי פעם אחר פעם, קצת נרגעתי. אמשיך לעבוד על עצמי, אני בטוחה. אם יש לכם עיצות נוספות (למשל איך לא להסמיק ולהזיע במצבי לחץ :)) אשמח לשמוע, יותר נכון לקרוא. שיהיה לכם שבוע מצוין!

bridges

New member
דמיון מודרך

היי משי, דמיון מודרך זה טכניקה נפלאה ולכן אני גם השתלמתי בטכניקה הזאת. ניתן לעשות אמנם דמיון מודרך לבד, אבל רצוי להתחיל מספר פעמים לתרגל עם אדם נוסף ועדיף עם מישהו מקצועי. ספרון מצויין שהומלץ לנו בהשתלמות דמיון מודרך הוא: "לקחת את החיים בקלות - טכניקות יעילות להתרגעות יומיומית" מאת ד"ר מתיו מקיי ופטריק פנינג (הוצאת פוקוס). זהו בעצם ספר מתנה שאת יכולה לקנות לעצמך (אני קניתי אותו לעצמי ואפילו כתבתי הקדשה לעצמי). רונן

למעלה