ממד

רונללה

New member
ממד

שלום, אני בונה בית דו קומתי ( ללא מרתף ). האם הממד חייב להיות בקומת הכניסה או שניתן לבנות אותו בקומה ראשונה? תודה

צימעס

New member
חייב להיות על הקרקע

נכון ללפני כשנה, אז התעמקתי בתקנות. (לידע הכללי שלך: בבית קומות, הממ"ד של הקומה השניה חייב להיות מעל הממ"ד של הראשונה).

זהבה נ

New member
הממד יכול להיות בקומה שתבחרי ובלבד

שיהיה קשור ליסודות. זה אומר שאת צריכה לבננות שתי ממדים כי אחד אמור להיות קשור לשני... כמו בבנין קומות רגיל בו ממד צמוד ומעל ממד וכולם קשורים ליסודות הבנין הכל נושא של תקציב כי אם את צריכה ממד למעלה לאחר שתבני ממד בקרקע??? אני לא בטוחה ששוה לשלם כל כך הברה כסף, גם כך בנייית ממד היא הוצאה מאוד גדולה.

sayelets

New member
צודקת והסבר נוסף-רעידות אדמה

אין לי מושג מה ידוע למי שקורא כאן אבל בשנים האחרונות יצא תקן שמחייב גם לרעידות אדמה... אחד התפקידים המרכזיים של הממד מלבד כמובן מלחמה הוא גם רעידת אדמה שבמהלכה הממד צריך לשאת את הכוחות של רעידת האדמה ולמנוע מכך שהבית יקרוס עליכם. ניתן לעשות זאת ע"י קירות בטון בודדים אך בגלל שבישראל מחייבים ממד לא עושים קירות בטון בודדים. אי לכך את יכולה לבנות ממד בקומה שניה אבל התקן אומר ש-75% מהקירות שלו חייבים להגיע ליסודות-מה שאומר שעדיין יהיו לך קירות בטון בקומת הקרקע

ממ"ד

אחד מתפקידי הממ"ד הוא להעביר את הכוחות של הבניין / בית באופן ישיר ליסודות או במילים אחרות - אל קרקע יציבה ומשם אל כדור הארץ... אסור לממ"ד להתמך על מערך של עמודים וקורות כמו שאר מרכיבי הבניין ולכן יש בעיתיות בלבנות ממ"ד בקומות גבוהות מהקרקע. כמובן שכמו כל דבר, גם נושא זה פתיר וניתן לבנות ממ"ד היכן שרק רוצים אך צריך להתייעץ עם קונסטרוקטור כדי שיפתור את נושא העברת הכוחות.

avi5199

New member
אפשר בתנאי שגם החדר מתחת בנוי כמו ממד.

בזמנו בררתי את זה. יש תקן שמאפשר לבנות ממדים בקומות עליונות אבל גם מתחתהם צריכים להיות קירות יצוקים מבטון כמו הממד עצמו. ( בדיוק כמו שבונים ממדים בבתי קומות, ובקומת כניסה אין ממד)

למעלה