מלצרית במצוקה..

diftong

New member
מלצרית במצוקה..

שלום לכולם, התחלתי לעבוד במסעדה בחודש האחרון, עבדתי במסעדות גם לפני, אך עממיות, וגם את רוב הזמן העברתי במטבח. ולעניינינו, המסעדה בה אני עובדת ממש נהדרת, הצוות נהדר, האוכל טעים, הכל באמת טוב, אבל משום מה הכל מתפרק לי בין הידיים, אני לא מפסיקה לעשות "פאדיחות". אתמול זה הגיע לשיא כנראה, רשמתי הזמנות על שולחן אחד שבעצם ההזמנה הגיעה משולחן אחר, ועוד ועוד. אני חושבת שמעל שעה דמעות חנקו את גרוני, פשוטו כמשמעו, רק חיכיתי לרגע שאני מסיימת משמרת כדי שאוכל לבכות כהוגן. הרגשת כשלון חרוץ. אחד העובדים עשה לי שיחה בסוף המשמרת..ניסה להרגיע אותי.. ביקש:"תשאירי את הריגשי בבית", ובקשתו מוצדקת, אני באמת משתדלת, אבל אני מרגישה פגיעות כמו שלא הרגשתי קודם. בכל מקרה, עכשיו דיברתי עם מנהלת המסעדה, התנצלתי על אתמול. וכנראה שלא תנתנה לי סמכויות נוספות בזמן הקרוב.. לצערי.. אז נכון, על טעויות משלמים, ובכל זאת.. זה לא מרגיש נכון.. איך משאירים את זה מאחור בתור "עוד משהו לספא לילדים?" אשמח לשמוע חוויות שלכם.. עצות.. כל דבר..

קודם כל - ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

ואני חושבת שאת לוקחת את זה יותר מדי קשה. בינתיים מה שתיארת לא נשמע כמו פשלות נוראיות מדי, ואלו לא דברים שפוגעים בעבודה ותאמיני לי שיש פשלות הרבה יותר גדולות שכולנו עשינו ושרדנו. סך הכל, מטעויות לומדים, ואי אפשר לצפות ממך שעל ההתחלה הכל ילך לך מושלם. ודוגרי, הפאדיחה הנוראית שסיפרת עליה לא נשמעת לי נוראית בכלל - אז רשמת בטעות על שולחן אחר. ההזמנה הועברה לשולחן, את ידעת מה צריך להגיע לאיזה שולחן, ומהנסיון שלי עם תוכנות מחשב של מסעדות, האחמ"ש בטח פתר את הבעיה הזאת בכמה דקות, וכל שולחן קיבל את החשבון הנכון - היה יכול להיות הרבה יותר גרוע. אז העצה שלי היא להירגע, לדבר עם החבר'ה האחרים שעובדים איתך שמכירים כבר את ההווי במקום ויכולים לייעץ ולעזור לך - את יכולה לבקש ממישהו שאת מרגישה מספיק נוח איתו שיעבוד כמה שיותר קרוב אלייך ו"יעקוב" אחרייך כמה שניתן, ככה שתרגישי שיש לך גיבוי כלשהו. מישהי שעבדה איתי שפכה באחת מהמשמרות הראשונות שלה מיץ על לקוח, אחרת הניחה את המגש על שולחן שישבו בו לקוחות. גם אני לא הייתי יותר מדי מצטיינת על ההתחלה, לקח לי זמן עד שלמדתי לאחוז במגש כמו שצריך ולהצליח לתמרן את הגשת המנות לשולחן בלי להפר את האיזון ובלי לאפשר ללקוחות לקחת לי דברים מהמגש (דבר שממליצה לך בחום להישמר ממנו, זה מתכון בדוק לאסון).

diftong

New member
היי פני בובה!

איזה כיף לראות את תגובתך אחרי יום עבודה..(ליל עבודה?) בהחלט אקח את המלצותייך ואיישמן, למען האמת היום בעבודה כבר שיתפתי מספר עובדים בפאדיחות, ונוכחתי לגלות כי הם עברו את אותו הדבר, או לפחות דברים דומים. אני אקפוץ לביקור, ואנסה לתרום מנסיוני לאחרים גם כן, ובינתיים מאחלת לך ולכל דיירי הפורום שבוע נפלא!

Kodachi

New member
אל תלחצי

תמיד משתפרים עם הזמן וכולם טועים בהתחלה. נסי לשים לב לטעויות שלך ולחשוב איך אפשר למנוע אותן. טעויות בהדפסה? תדפיסי יותר לאט ורגוע ותבדקי שהכול נכון לפני שאת שולחת למטבח (לי הייתה בעיה בנושא וכשהתחלתי לבדוק כל הזמנה זה נעלם). תדעי שזה קורה לכולם וזה לא אסון, ואל תקחי ללב, הכי חשוב להשאר רגועה ולא לתת לטעות אחת להרוס לך משמרת שלמה. אם זה באמת מקום טוב כמו שאת אומרת ויראו שאת מנסה ולא נשברת מנטלית מטעויות הם יתנו לך זמן להשתפר.

tea spoon

New member
כולם עושים טעויות.

וכולם גם משתפרים עם הזמן. זה צפוי ומובן שבתחילת הדרך לא תהיי מלצרית-על. רק עכשיו אני מבינה כמה גרועה הייתי כשהתחלתי למלצר. :) הייתי חסרת מושג, לא ידעתי מה לעשות עם עצמי, חששתי לגשת ללקוחות, לקח לי זמן עד שלמדתי ללהטט כראוי בין כל המטלות, ולהסתדר בעצמי, וכן, גם התקשיתי לבקש עזרה כשלא הסתדרתי. היה לי קשה לבחון את עצמי כי לא הייתי מורגלת לעבודה שכזאת, ולסטנדרטים כאלו. הרגשתי שאני ממש לא מתפקדת, והתחושות הפסימיות האלו רק פגעו ביכולת שלי להתעלות מעל לכל, ולהשתפר. היום הכל שונה. כל הערה שאני מקבלת (ואני עדיין מקבלת מדי פעם הערות. כולנו בני אדם, כולנו עושים טעויות, המינון שלהן פשוט פוחת עם הזמן) אני מאמצת בחום ומביטה עליה כעל עוד הזדמנות להשתפר, ולהתפתח. אני יודעת שזה נשמע קצת פלצני, אבל באמת שאני מרגישה ככה! אז עצתי לך - נסי ללמוד מכל טעות שאת עושה. תגידי לעצמך שמה שקרה קרה, אי אפשר לשנות את זה, הדבר היחיד שאת יכולה לשלוט בו הוא העתיד (נו טוב, וגם ההווה). אז תקחי את החוויות המבאסות, ותהפכי אותן ללימונדה (בלי יותר מדי pulp כי זה מגעיל)! :) וזה בסדר לבכות, זה קורה גם לטובים ביותר. עדיף לבכות מאשר לשמור את הכל בבטן, רק תוודאי שאת לא נותנת לפאשלות קטנות, או לאנשים קטנים עוד יותר לשבור את רוחך! פני בובה נתנה לך שק עצות מכובד וראוי בהחלט, תקראי אותן שוב אם את צריכה. :) ובנוגע לשלילת הסמכויות - אני בטוחה שאם תראי נכונות, תגדילי ראש, תעשי כל מה שצריך ויותר, תתני מעצמך באמת, ולא כדי לצאת מידי חובה, תראי יוזמה(!) וגישה חיובית וחייכנית, הכל ישתנה לטובה, ועד מהרה תקבלי בחזרה את הסמכויות ש"איבדת" והרבה יותר. ומילים אחרונות- ציינת שהמקום שאת עובדת בו נהדר כמעט מכל בחינה. אני במקומך הייתי מאושרת שהאספקט השלילי היחיד במקום העבודה שלי הוא עניין שתלוי בי, ותחת שליטתי (אחרי הכל...), ולא מושפע מגורמים שאין בכוחי לשנות. אני מבטיחה לך שחודש מהיום את מלצרית שונה לגמרי. מקצועית הרבה יותר, ובטוחה בעצמה פי כמה.

diftong

New member
אתם נהדרים, או שמא אתן נהדרות

אני פשוט קוראת והמוטיבציה עושה דרכה חזרה.. ממש טוב להיות נוכחת לכל כך הרבה אכפתיות.. אני אבקר בהמשך. תודה רבה שוב!! @}---------

למעלה