מלנכוליה ארוכה...

קרני

New member
מלנכוליה ארוכה...

אני ממש מוטרדת וכואבת את המצב בארץ. אני שומעת קולות סביבי ``צריך להכות בהם``, ``צריך להכנס בהם``, ``צריך לשתק אותם``... העם זועם. העמים זועמים. הפחד מהמהומות ממש משתק. אנשים נהרגים, נפצעים, כואבים, נחשפים לזוועות היום. אני לא יודעת איך אפשר לראות את כל הסבל הזה, המלחמה חסרת הפשר הזאת, שכחנו שמדובר באנשים, שכחנו ואנחנו מתחילים להתנהג כחיות. אנחנו הורגים אחד את השני, מביאים לחורמה אנושית. רואה את הזעם בעיניים, שומעת את הכעס שבוקע מכל נים בגוף, מרגישה את השנאה והייאוש שניבטים מכל תנועה. נעטפתי במלנכוליה נוראית. מגיל צעיר מחנכים אותנו להאמין במשהו, להתייחס לדברים מסויימים בצורה מסויימת, מלמדים אותנו לאהוב, לכאוב, לשנוא. לא בטוחה בחינוך שקיבלנו כולנו, אם הגענו למצב של שנאה הדדית כזאת עצומה. אין בעולם יותר עצוב וגואה מילד קטן שמזיל דמעה ובוכה. ואמא, הוי אמא אדמה, סופגת לתוכה את בכיו, בחוסר אונים ודממה. כן, אנחנו רבים על אדמה... על שחרור... צריך לשחרר את השנאה, לתת לה ללכת... אין בה שום תועלת... היא לא תביא לשחרור שלנו... ממני, שהתכוונה לכל הצדדים שנוגעים, ושמקווה שנוכל סוף סוף לחיות בשלווה וללא שנאה....

libertad

New member
כן, קרני

את צודקת. במקרה הספציפי שלי גם לא זכינו לראות את אחי החייל בערב ראש השנה בזכות השנאה המתלהטת. שנת שלום למדינתנו שעייפה לא מכבר משנאה ומלחמות. במשפחה שלי נוהגים לומר שמה שעשית בראש השנה תעשה כל השנה. אני מקווה שבנושא הזה גורלנו יהיה שונה.

קרני

New member
כל מה שנותר לעשות זה...

לעצום עיניים ולהתפלל (למי שזה לא יהיה) שכל הסיוט הזה יגמר. שכל השנאה הזאת תתפוגג. שהחיילים ישובו הביתה, שהאהבה תהיה סוף סוף בחינם, ושכולנו נוכל לנשום עמוק ופשוט לחייך בשלווה. ממני, שמקווה.

אדמוני*

New member
שינאת חינם

מבראשית שינאה היה דבר על לא כלום וכמובן שהוביל לרצח הראשות בתבל ``קין והבל`` כמובן. שינאה זה דבר כנראה שיוביל את כל פני הדורות לצערנו,יש כאלה שיכולים להתעלות מעל האופי הנורא הזה ,ויש כאלה שנגררים ,וכמובן ששינאה נובעת מכעס,חוסר הבנה,חוסר סבלנות,ולא עלינו מגזענות. על אחת כמה וכמה שאנו העם היודי בדור הזה זכינו לקיבוץ גלויות ,כל אחד ומנהגיו,דעותיו ... כמה קשה היא ההבנה,וחבל שכך הדבר אך זאת עובדה בכל יום מחדש ,בשעת החדשות בתקצירים בעיתון ,מהעבודה ואפילו ברחוב. שינאת חינם הייתה ותהיה במיוחד בעם הזה עם היהודי שכנראה בראש השנה ברכת ``שנהיה לראש ולא לזנב`` משאירה חותם באיש ואישה ,בעדה ועדה,ובחברה וחברה,והתוצאה כה ידועה הרבה מנהיגים,הרבה דעות ואין אחווה. עוד מימי קדם רדפו אותנו , רצחו את עמנו, והיו מקרים בגלל עצמנו בגלל שינאת חינם והסיפורים לרוב ,וההסטוריה היא ההוכחה . ועדיין לא למדים אנחנו שרק כשנהיה אגודה אחת ,נהיה חזקים לכל אומה,ועם,כנראה רק כשהנבואה תגיע הכל יסתדר והרוע ייעלם,ושנאת חינם הרסה את עולמינו ,אהבת חינם תביא אתה את הישועה. נשמע לא מצאותי אהבת חינם .... יש ויש צדיקים בסדום, הדברים הרעים ,השינאה וכו` תמיד צפים ראשונים ,יש דברים טובים ,יש מקרים שמכפרים על הרוע מסביב ,וששנה זאת תרקיע באהבת הזולת בעזרה הדדית ....וכן ירבו.... שנה טובה !!!!

למעלה