מלכת הכתה

נסיכה64

New member
מלכת הכתה

ביתי לומדת בכתה ד' בת עשר בקרוב. בכתה שלהם יש בעיה שנמשכת עוד מאשתקד. בעית "מלכת הכתה" ולא סתם מלכה אלא מלכת הרוע ממש השטן בהתגלמותו, לא לא איני מקצינה לצערי, אנסה לקצר ואומר שהילדה הזו יוזמת חרם כל שני וחמישי לפי מצב רוחה. אומנם ביתי לא נכללה ברשימת הילדות המוחרמות אך זוכה בהחלט להתנהגות ניבזית מצידה של המלכה. (הבנות מפולגות לשני חבורות סוג א' וסוג ב')במשך כל התקופה הזאת לעולם לא התלוננתי על המצב, לא אצל המורה הנכחית ולא אצל המורה של שנה שעברה. ניסתי לתת לילדה להתמודד עם מצבים כאלה, ניסתי לתת לה עצות, עודדתי, וכמובן כאבתי את כאבה. השבוע קיבלתי את החלסטרה. שמעתי שהמלכה שלחה את דניאלה בוכה הביתה, למה? כי המלכה וסגניתה החריזו חרם!!!! יצרתי קשר עם האמא של דניאלה, וזו היתה בשיאו של קריזה על הכתה ועל המחנכת שלא מחנכת. זו טלפנה למורה ונתנה לה על הראש, ודרשה לטפל בעניין לאלתר. אני פניתי למורה ולא ביקשתי אלא דרשתי שתעזוב הכל בתתחיל בתקופת החלמה של הכתה המעפנה הזאת .ולא אני מארגנת שביתה של הבנות ומערבת את הקב"ס. המורה לא כל כך אהבה את האיום, אך לא היתה לי ברירה הכתה הזאת צועקת הצילו והמורות מעלימות עין. ותעשו לי טובה עזרו לי להתאפק לא לפנות לילדה ישירות(עם ההורים אין מה לדבר, הם באמת ובתמים חושבים את ביתם מלכה). היום בצופים ממש התאמצתי לא לרדת עליה בפני כולם היא מעיקה על האוירה בכל מקום שהיא נמצאת. אגב היא לא שילמה לצופים, יש לי זכות לבקש שהיא לא תשתתף? לפחות אלה ששילמו יהנו. אשמח לשמוע כל תגובה, הערות הארות ותובנות. ותודה מראש.

Jen74

New member
לשמחתי הבעיה לא מוכרת לי באופן אישי

ומקווה שגם לא אכיר. לדעתי, הייתם צריכים לפנות למורה כבר בשנה שעברה. אולי כדאי לקש מהמורה לנהל שיחה עם הילדה בנוכחות ההורים שלה, ליידע את ההורים על התנהגות ביתם וגם לערב את יועצת בית הספר. זה בסדר שיש מלכת כיתה, לגיטמי לחלוטין אבל לא לגיטימי בכלל שילדה אחת תוביל התנהגות מגעילה כלפי שאר ילדי הכיתה. לדעתי, גם ההורים האחרים בכיתה צריכים להתערב וליזום פנייה ליועצת שינהלו שיחה עם הילדה / מלכה כי מן הסתם הילדה חושבת שמגיע לה לנהל את הכיתה ושהיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה.

ע ל ו מ ה

New member
אוי ../images/Emo57.gif אשרינו שבורכנו במחנכת שמחנכת

הבעיה שאת מציגה היא בעיה חברתית. כמובן שיש לה שורשים אישיים, רגשיים ופסיכולוגיים, כל ילד עם הוריו שלו - מלכת הכיתה והבעיתיות (המשוערת) בביתה, ולעומתה ילדים שמתעללים בהם שהם בד"כ חלשים רגשית מסיבה זו או אחרת. אבל הפתרון הדרוש (מעבר לתפקיד ההורי שלנו לחזק את הבטחון העצמי של הילד שלנו), הוא פתרון מערכתי, ועל ביה"ס להכיל אותו. אני יכולה רק לספר שמנהלת נהדרת ומורות נפלאות עשו אצלנו את העבודה. מדהים לראות את הדינמיקה בין ילדי כיתה (ה-ו במקרה שלי) שהמורה שלהם מציבה את החינוך והחיברות מעל הכל. הפתיחות והפרגון אליהם היא מחנכת ניכרים בקשר בין הילדים (למשל כהורה מלווה של טיול שנתי). גם ילד חדש שהגיע בתחילת כיתה ו' מעיר אחרת ומוסכמות אחרות נקלט בסופו של דבר ולמד להשתלב בהרמוניה, וויתר על דרכיו האלימות אותן הביא מעירו הקודמת. לא נשמע שמחנכת שלכם ניחנה בכישורים האלה, אבל כיוון שזה בכל זאת תפקידה, עליכם לדרוש מביה"ס - הנהלה/יועצת/מורה את הטיפול המתאים. בהצלחה.

פלגיה

New member
אני חושבת שחשוב שהמחנכת תהיה בתמונה

ילדות מגעילות יש בכל מקום, אבל במסגרת הכיתה המחנכת צריכה לגלות מנהיגות ולטפל בעניין. זה יכול להיות בטיפול כללי במסגרת שיעורי חברה, או בשיחות פרטניות עם הילדים המעורבים. והטיפול הזה היה צריך להתחיל מזמן, כדי לגדוע התנהגויות כאלה באיבן.

הוראות הפעלה "למלכת הכיתה"

אמא יקרה מי כמוני מכירה את הנושא... אני אם לשני בנות האחת הייתה "לא אין"וכיום בת 21 ...והשנייה הייתה "מחרימה",היום בת 14 מניסיוני האישי והמקצועי...אדם ועל אחת כמה וכמה ילד/ה מבינים דרך חוויה, אני הייתי מאחדת את הקבוצה "החלשה", מגבשת אותן ומחזקת אותן...ובכך מורידה את השליטה של המלכה מהן אל תכנסי לקטע של הצופים, כך את נסחפת למקום ולדרך של "הילדה המלכה", והמסר גם לא נכון עבור הבת שלך...אך אם תקבלי ותנסי את גיבוש הקבוצה החלשה חיזקת את הבנות והעברת להן מסר של התמודדות נכונה,והבנה שבכל מצב הכל אפשרי בהצלחה אסנת www.smelloffsuccess.co.cca> border=0 src=https://timg.co.il/f/Emo140.gif>

מאיו

New member
זה רעיון נהדר

כדאי ליצור קשר עם הורים נוספים וליצור קבוצה חדשה בכיתה שנפגשת אחר הצהריים, עושה דברים מגניבים ביחד וכו'. כדאי לערב את המחנכת בכל צעד. בעצם, זה התפקיד שלה לפתור את הבעיה. אולי שתתחיל לתת 'במה' חיובית לבנות ה"לא הקובלות" ובכך תפחית מכוחה של המלכה.

dar dahan

Member
למרות שאין לי עדיין ילדים (אני בן 17) אני...

מבין את הסיפור, ואני פשוט מופתע כל פעם מחדש מהנביזות שילדים יכולים לגרום (גם בנות וגם בנים) כי כשאני הייתי קטן ילדים גדולים ממני וכאלה בשכבת הגיל שלי צחקו עליי כל הזמן, אומנם זה לא חרם אבל... בכל אופן מה שאני רציתי לומר זה שהמחכנות לא יעזרו וצריך ללמד את הילדות ה'מוחרמות' להיות מחרימות, ולמה הכוונה, כוונתי היא להפוך את הגלגל ולנסות ליצור מצב שמלכת הכיתה לא תרגיש מלכה. אני מקווה שירדת לסוף דעתי...

nlyyln

New member
אם לא מסתדר - להעביר את הילדה כיתה או בית ספר

אם הילדה סובלת ואין פתרון, אז הפתרון הוא להעביר אותה למקום אחר. במקום לצבור תסכולים ותסבוכים

נסיכה64

New member
זה ממש לא פשוט כמו שזה נראה לך

וחוץ מזה למה שאני יעביר את ביתי כתה? זאת לא רק בעיה של ביתי כפי שצינתי, אלא של עוד כמה בנות. אז מה? כל החבר'ה צריכים לעבור כתה?! משתדלים מאוד לא לצבור תסכולים, אלא לפתור את הבעיה,מקווים בדרך הטובה.

מ א1

New member
נכון שזה לא פשוט אבל לפעמים אין ברירה...

אינך יכולה לשלוט לגמרי על התנהגותה של "מלכת הכיתה" - אפשר לערב את הצוות החינוכי ואת ההורים אבל , לא תמיד תתקבל התוצאה הרצויה. אנו עוסקים פה בבני אדם וזה לא בדיוק "מדעים מדוייקים". אפשר ש"מלכת הכיתה" , שתחשוש שהיא יורדת מגדולתה, תתעמר עוד יותר בחברותיה/ריה לכיתה והחיים של כולם ימשיכו להיות לא נעימים. מערכת החינוך שלנו בנויה כך שילדינו ממשיכים יחד , פחות או יותר, לאורך כל לימודיהם בכל מוסדות החינוך, וייתכן שאותה "מלכת כיתה",תמשיך ללמוד עם בתך בחטיבה ובתיכון! אם התנהגותה לא תשתנה, יש כאן פתח להמשך לא טוב עבור בתך ומקור לכאב - לב עבורך!. איני אומרת שזה פתרון טוב,גם בזה יש בעיות והתמודדיות אבל, יש מקרים, שלמען שקט נפשי שלך ושל בתך כדאי לשקול פתרון לא פשוט כמו מעבר בית-ספר! מברכת אותך בהצלחה ושלום .

פלגיה

New member
אנשים משתנים

ולא כל מי שמכתירים למלכת הכיתה בכיתה ד', ממשיכה להיות כזאת גם בשנים הבאות. פרופורציות משתנות וילדים מפסיקים לתת לשלוט בהם כך.

goldy

New member
"למה את שונה?", "מימה את מפחדת?"

"כולם לא מקובלים ורק את מקובלת", "למה כ"כ לחוץ לך לישנוא את כולם? את מפחדת שישנאו אותך?". הינה ההיזדמנות לנקמה: כל פעם שהורים מגיעים לאסוף את ילדיהם מהבי"ס ובמיקרה רואים את הרוע, פשוט ליקרוא לה בשם וליזרוק לעברה שאלה מביכה, שאת התשובה עליה יודעים רק בגיל 30 או 40. לא לחפש אותה, אלא לקוות ליפגוש אותה מיחוץ לשער. אים היא עושה את כולם קטנים כי "בא לה", זכותנו לעשות אותה קטנה לרבות אים זה לא יראה לה.

למעלה