מלכתי

מלכתי

מאהבייך אלייך יבואו, מלכתי. ולרגליך תפארת אוצרם יניחו: אך מנחתי שלי ערוכה, כולה תקוות ללא תוחלת. אל לב עולמי חומקים ובאים הצללים, ויקר נפשי חשך עלי. עודם שוחקים לרישי, המאושרים. ואנוכי שואל - כי תאצילי מדמעותייך על כשלונותי - אז יירב מפז מחירם. אני לך אביא את נבלי האילם. לשווא אמצתי מיתרי להעיר אותו צליל, אשר גבה מאד בסולם לבי, כי ניתק המיתר. בעוד מיטיבי-נגן לועגים למיתרי השדוד, שואל אנוכי כי תקחי את נבלי בידייך ובשירייך תמלאי שממונו. השם אשר קראה לי, כיסמין פורח השתרג על פני אהבתנו. בצלצולו מסכו רטט האור בינות העלים, ריח העשב בליל-גשם, והדומיה הנוגה אשר לשעות אחרונות בימים של בטלה מתוקה. לא יציר כפיו של אלוקים בלבד נענה לקריאתה בשם זה, היא יצרה לה אותו למענה בלבד, במשך אותן שניות חולפות. ותבואנה אחרות בעקבותיהן, אך ימיהן התועים לא כונסו עוד תחת כנפות השם שהגה קולה, נודדים ופזורים היו. וימי שואלים אותי : "מי יאספנו?" ומענה אין בפי, ואני יושב דומם והם זועקים אלי ונפוצים לכל רוח . את מי יבקשו להם? זאת לא ידעו. וכענני ערב תועים ומסוערים באפילה ללא דרך, הם אובדים ונשכחים מלב.

הייתי כותב

בעבר הרבה והפסקתי. בין השאר בגלל אמירות כאלה. השירה שלי לא רומנטית, זה סיפור כתוב. וזאת האמת הפשוטה שלי. לבנות ישראל אסור להשבות בזה. זה לא מסגיר כלום על זהות הכותב. תודה שקראת.

להפסיק זה לא הפיתרון

בגלל תגובות של אנשים לא צריך להפסיק כתיבה, כתיבה זה מהלב זה פורקן אישי ןרגשי שמביא לרווחה, זה מקום להתבטאות ולבטאות את מה שאתה באמת מרגיש, זה מקום שבו אתה מרגיש את עצמך הכי טוב בעולם, וגם לכתוב למגירה זה מספק, כל עוד אתה אוהב את העיפרון והדף והמילים פורצות להן החוצה... אז תמשיך לכתוב ואל תיתן לתגובות של אנשים ולא משנה מה הם יהיו לגרום לך להפסיק, כי הכתיבה שלך באמת יפה. אתה צודק שבנות ישראל לא צריכות ללכת שבי אחרי גבר שכותב יפה, יש עוד הרבה קריטריונים בבחור שאפשר להימשך אליהם חוץ מכתיבה, אבל אין ספק שכתיבה זה יתרון.

אני מכיר גבר

שהיה כותב כל כך יפה. שאני הייתי מתחתן איתו.. הוא התגרש בשל היותו בעל מכה. אני מבקש להתייחס רק למה שכתוב. בלי לפרש את האישיות שלי. (הגבת על גברבר שכותב בשביל לשבות. זה לא כלי)

שירה זה לא כלי..

הדגשתי שזה לא אמור להקסים בחורה ויש הרבה קריטריונים בבחור שיכולים להקסים. רק אמרתי שזה בונוס בשביל עצמו. לא ניסיתי לפרש את האישיות שלך, רק אמרתי מה בן אדם מרגיש שהוא כותב לכן לא כדאי לוותר על בעד שום תגובה ... ועל מה שכתוב אחזור שוב ואומר שזה מאד מיוחד וברמה.

שירה לא תלויה בזמן

כנראה כשהיה לא הייתי פה... תפרסם...יש לך סגנון כתיבה מענין...אולי בסוף תוציא איזה ספר... לפי דעתי לשירה לא צריך זמן, כשהלב מרגיש זה פשוט יוצא לבד...ככה אצלי בכל אופן.

למעלה