מלכודת עכברים

אנחנו קוץ בתחת .......

של הטבע ! מוטאציה טורדנית , אפיזודה חולפת ביקום ! הטבע לא מעניין אותו הרצונות שלנו! המטרות שלנו! ואפילו לא חשבון הבנק השלילי שלנו! וכשהטבע ישלח את ידו וישלוף את הקוץ היהיר הזה המתקרא אנושות מעכוזו, אף אחד אפילו לא יזכור שהינו כאן כדי לזיין את השכל ! ולאחר הדברים האלה, המשפט "אכול ושתו כי מחר נמות"! משום מה מקבל משמעות די רלוואנטית הייתי אומר.....

lmatan1

New member
אלברט ידידי דבר בשם עצמך../images/Emo39.gif

קוץ לא מופיע בטבע סתם יש לו תפקיד והוא רק החלק השולי מהשלם דוגמא אחת קח שושנה יש גבעול יש קוצים ויש גם פרח מאחר ואנחנו בפורום פילוסופי ולא פורום בדיחות קרש, אז תרשה לי לציין שהיטבת להסביר את עצמך אתה הקוץ שתפקידו לשמור שליצן כמוך לא ישלח יד וישלוף את הפרח המתקרא אנושות ונכון שהטבע משאיר רושם והפרח הוא זה שמושך את צומת הלב ןלא הקוץ ולאחר הדברים האלה אפשר להבין למה אין לך מה לאכול ומה לשתות ואתה מחכה למות אני מקוה שעכשיו הבנת באמת את המשמעות. בכבוד רב מאוד מאוד.

erezsh

New member
../images/Emo88.gif מתן - אני מזהיר אותך

אל תכתוב מחדש הודעה לאחר שמחקתי אותה

sheketz

New member
על הרבה דברים נאמר שהם אשליה

ולדעתי יש קייס הרבה יותר חזק לומר על העולם החיצוני שהוא אשליה מאשר על העניינים הפנימיים, שמציגים את עצמם כמות שהם ללא תיווך של חושים מתעתעים. העולם בנוי על שלשה דברים - על דימוי ועל רצון. הדימוי הוא השתקפות העולם בנו, והרצון הוא ההשתקפות שלנו בעולם, שמשתקף בנו חזרה. ואיפה הדבר השלישי? הרצון אינו מחזיק אותנו בחיים, אלא הוא ההשתקפות שלנו כישויות הפועלות לשמר את עצמן (בד"כ) או להרוס את עצמן (לפעמים). המוות והסופיות שלנו הם עובדות מוגמרות, אז השאלה היא מה עושים עם זה. ברור שהמחשבה על המוות יכולה לגרום הרבה סבל ואפילו במקרים מסוימים אנשים כבר שואפים באופן פרדןקסלי למות מכיון שאינם יכולים לשאת את המחשבה על כך. מה שאולי יכול להועיל כאן הוא הידיעה שאני הפרטי שלי איננו הכל, למשל יש עוד אנשים בעולם. ןאז אתה מבין שהמוות אינו חזות הכל אלא דווקא החיים. ואם כבר דימוי חייתי, אנחנו יותר דומים לנמלים מאשר לעכברים, חיים לנו בעולם שבנינו לנו פיסה אחר פיסה - בקן אנושי.

conatus

New member
אלוהים הגדול ברעיונות

אני רוצה להימנע מסבל בעולם הזה (זוהי תכליתי) עד אשר אפח את נשמתי. אני לא מחפש אושר כי אני יודע שאין (יש יותר מדי סיבות שימנעו ממך להשיגו ויש יותר מדי סיבות שימנעו ממך את ההנאה ממנו לאחר שתשיגו). אני לא חושב שהאושר הוא במוות כי אין המתים מדברים או קמים לתחייה ודבריך נשארים מתוך כך בגדר הערכה בלבד. לא מסכים לכך שחייבת להיות מטרה לסבל. אתה יכול לטעון שנוצרנו מכלום אך אין בידך להוכיח זאת. אלוהים הוא הגדול ברעיונות או הכינוי שנתן האדם לכל היקום כולו (אלוהים = יקום על כל תוכנו).

למעלה