מלכודת עכברים

vadik2

New member
מלכודת עכברים

הרצון הוא אשליה ,הרצון הוא מה שמחזיק אותנו בחיים ,החיים הם בעלי סבל רב.הרצון הוא סבל ,בלי רצון אין סבל? יכול להיות אבל מצב של אי רצון הוא מוות ,האושר הוא במוות. אז למה אני לא רוצה למות ,מלכודת,לא נולדנו להיות מאושרים חייבת להיות מטרה לסבל שלנו אבל הסוף של סבל זה מוות .נולדנו בשביל למות,לחיות בישביל למות ולמות בישביל לחייות.מה לא מת ? הכול מת. אז עם הכול מת זות אומרת שבסוף לא יהיה כלום אז מכלום נוצרנו? ונחזור להיות כלום. אלוהים הוא כלום אנחנו מלכי הכלום וילדינו נסיכי הכלום.איך מכלום יכול להיות משהו ? בידיוק כמו שמשהו יכול להפוף לכלום."שום דבר לא נעלם ולא נוצר מדש"-הכול נעלם והכול נוצר מחדש. הגיוני עכברים?

lmatan1

New member
אז אתה עכבר אתה גדול כבר אמרו,,,,,

לפניך חכמים ממך,,,,אלה הוא עכבר.

EdisonGirl

New member
המוות לא יכול להיות מטרה

מטרה שייכת למי שיודע לחשוב. לחיות ולצמחים לא יכולה להיות מטרה כי הם לא יכולים לבחור, והם פועלים מתוך אינסטינקטים ולא מתוך מחשבה על מה שהם עושים. יש כללים שנקבעו להם בטבע ולפיהם הם פועלים. ואף על פי כן, גם הם מתים בסופו של דבר!!! אם כך, אנחנו שונים מהם! לנו יש יכולת בחירה, ואנחנו מסוגלים לחשוב על המושג "מטרה". המוות לא יכול להיות המטרה. הוא הסוף של כל דבר בטבע. הכל מתכלה בסופו של דבר, אך כמעט הכ נוצר שוב מחדש- משוכלל וטוב יותר, לעיתים! ניחנו בסקרנות ובנטייה לשאוף להתקדם ולקדם את הטבע. המטרה היא לא למות! מוכרחה להיות מטרה אחרת!

lmatan1

New member
אם רוצים לקלוע למטרה../images/Emo28.gif../images/Emo77.gif

אז למען הדיוק המטרה היא איך חיים אם המטרה שלי היא לשכפל בני אדם אני לא יעשה כל דבר לקדש את המטרה יוצא שהמטרה היא הדרך להגיע לשם ולא המטרה כשלעצמה ואת זה צריך להפנים.

vadik2

New member
לא.

איף אתה יודע שחשיבה זה לא סוג אחר של רפלקס . ותחשוב שניה מה באמת זה משנה שאתה יכול ליבחור הרי אין ערך אמיתי לבחירות שלך ואיך אתה יודע שחייות לא חושבות או לא בוחרות אולי הן פשוט בוחרות כול הזמן באותו דבר...(אני לא רואה הבדל משמעותי בין חייות לאנשים כולנו חייות).או שאתה נאור מידי להודות בזה וחיי באיזה סמי הזיה...

lmatan1

New member
ודיקאתה כל הזמן מפתיע אותי מחדש

בין ההבדלים שיש בין בני אדם או יותר נכון כאלה שהגיעו למימד של בני אדם או הכי נכון כאלה שהשליטו את השכל על החייה שבאדם לבין החיות שהוא לא משמעותי שהאדם יכול להרוס את העולם כי אם לחיות היתה יכולת להרוס את העולם הם היו עושים את זה מחר שהרי בני אדם השמידו את אבותיהם. או שאתה נאור מידי להודות בזה וחי על סמי הזיה.

EdisonGirl

New member
../images/Emo45.gif מסכימה...

לחיות יש כוח גדול מאוד! הם היו משמידים אותנו עוד כשאנחנו היינו "כפר" מבחינת רמת ההתקדמות הטכנולוגית והמלחמתית שלנו... אבל השכל שלנו משום מה גבר על הכוח שלהם (או על השכל שלהם
)

החיות לא משמידות !!!

החיות שורדות בטבע !!! האדם משמיד נקודה ! האם ראית בטבע חיות העוסקות בציד לשם שעשוע ? האם ראית בטבע חיות העוסקות בהרג לשם ספורט ? נראה לי שאת מושפעת מסרטים מצויירים שבהם מאנישים את דמויות החיות באופי אינושי ! ( או שלא הבנתי את כוונתך ) אגב, עובדה היא שהם לא השמידו אותנו כשהיינו עדיין קופים ,או קופים למחצה!

EdisonGirl

New member
לא הבנת אותי ואתה רק מחזק את דבריי!

רצוני היה לחזק את ההנחה שלחיות אין שכל כמו שיש לאדם. אולי יש להם משהו ברמה נמוכה הרבה יותר מזו של האדם, שלא ניתן להשוותה כלל. כי הרי אם ניתן היה להשוות, גם אצל החיות היו עמדות שונות וחשיבה שונה אצל כל יצור ולבטח מי מהם היה חושב להשמיד אותנו (ומבצע זאת באמת כשכוחנו עדיין היה בחיתוליו מבחינה טכנולוגית ושכלית). תודה. רק עזרת לי להיות בטוחה יותר במה שאני חושבת
...

ehudt

New member
חכמת החיות

לדעתי חיות אינן טיפשות יותר מבני אדם, הן פשוט לא מוצאות כל סיבה לשנות את אורח החיים שלהן. הן מבינות את מחזור החיים, ואת הצורך בשמירה על אוכלוסיה בגודל שיתאים למשאבים. הן מבינות את המערכת הגדולה - את מה שאנחנו לא מבינים.

erezsh

New member
העולם שלך סותר את המציאות

נערכו מבדקים שכליים לחיות. התוצאות ידועות.

EdisonGirl

New member
באמת? אני מחפשת כאלה!!!

מה שאמרתי היה ההשערה שלי... אשמח אם יש לך קישורים להציע לי! (למרות שלמען האמת זה מתאים יותר לפורום מדע, אבל גם קצת לפילוסופיה
)

vadik2

New member
כוח שכל מה ההבדל

תגיד לי מה הערך של השכל הזה שאושה אותנו מיודחיכול כל בעינך

כולנו חיות !

וההבדל הוא שלאדם יש מח גדול יותר ! וה"ערך של השכל הזה", שהוא מסייע לנו לשרוד טוב יותר. למרות שגם בזה אני כבר לא כל כך בטוח ! (נחכה ונראה)

EdisonGirl

New member
../images/Emo32.gifאתה יודע? אתה יכול לחתום

ב"נחכה ונראה"... חבל לכתוב את המילים האלו שוב ושוב...

אני מסכים אתך בהחלט !

ומבטיח לשקול את הצעתך ברצינות, וכל זאת בהתאם להתפתחות האירועים בעתיד. ועד לקבלת תוצאות האירועים בעתיד הייתי אומר.....נחכה ונראה !

EdisonGirl

New member
אני בת...../images/Emo13.gif

אני לא בטוחה שאין ערך אמיתי לבחירות שלנו, אבל כאדם עם שכל אני יכולה להבין שלחיות אין שכל שניתן להשוות אותו אלינו. יתכן שיש להם משהו אחר ושאם יש להם בחירות- הן מאוד מצומצמות! הן יכולות להסתכם, למשל אצל חתול, באם לאכול את הדג או העוף המונחים לפניו, והיות וגם להם יש גוף, אני לא בטוחה שגם כאן יש להם בחירה, כי יתכן שדרישות הגוף שלהם שולטות ומפנות אותם לאוכל המתאים(בניגוד לבני אדם שיכולים לבחור לאכול דברים שיש בהם נזק בלתי הפיך לגוף- דבר שחיות לא יעשו למיטב ידיעתי, אלא אם הן חולות במחלה 'סופנית' כמו לדוגמא: כלבים שחולים בכלבת- הם אוכלים עפר, ואינני יודעת, אבל אולי גם לכך יש הסבר גופני כלשהו שיכול להבהיר לנו למה הם עושים זאת...). אני מאוד אוהבת חיות והכבוד שלי אליהם הוא רב (ולא, אני לא מתקיימת על סמי הזיה). אני פשוט פועלת וחושבת לפי השכל הישר, ולא מתפתה לחשוב בכיוון של "זכויות בעלי החיים" במידה שווה ל"זכויות האדם". אינני חושבת שאדם נמצא בדרגה של חי, או שחי נמצא בדרגה של אדם. פשוט אין זה הגיוני! לעומת זאת, אני שמחה תמיד לעזור להם וסולדת מהתעללות וזלזול בבע"ח. אני חושבת שיש להם זכויות כחלק מהטבע, אבל לא חושבת כלל שניתן להשוות את בני האדם לחיות מבחינה שכלית!!!

למעלה