מלט לבן שאלות

מדברון

New member
מלט לבן שאלות

שלום לכולם אחלה פורום , תבורכו. אני מעוניין לעבוד עם מלט לבן כדי ליצר בלטות לגינה . ראינו בטלוויזיה רעיון שאהבנו מאוד, פשוט יצקו בטון לבן לתוך שקיות אשפה גדולות משהוא בעובי 10 ס'מ. תוצר סופי היה,לבנים עגולות לבנות וחלקות. שאלתי איך להכין תערובת כזאת? כיצד יהיה ניתן לקבל פנים חלקות? האם אוכל לצפות משטח בטון קטן בחזית דלת הכניסה 80 ס'מ על 120 ס'מ? האם זאת תוצרת חזקה ומתאימה לאיזור מדברי ? תודה מראש מדברון

amidek

New member
הצעה

מציע לך לחפש במפעלי שיש ואבן, אבנים שנראות כמו שתיארת (חלוקי נחל) הן באות בכל מיני גדלים, הגימור שלהן הוא חלק ועגול "כאילו שחוק" ובצבע לבן. ניתן לראות את זה היום כריצוף של איי תנועה קטנים. נראה לי הרבה יותר פשוט מאשר להתחיל להכין לבד- מה עוד שיש לך כמות קטנה והמחיר לא יהיה גבוה בכל מקרה... בעבר ריצפתי שביל כניסה לבית פרטי עם חניה (יותר מ-100 מ"ר) בצורה כזו, אם תצטרך עזרה, צור קשר. אמיר

ronnymp

New member
מדברון - יש לי הצעת שיפור לזו של...

שמע ..... אני גר בצפון הארץ ובאיזור שלי יש נחלים רבים - בהם באופן טבעי יש חלוקי נחל בהירים עגולים ובגדלים שונים הרבה פעמים יצא לי לראות אנשים שממש מגיעים עם דליים ואוספים אותם באופן סלקטיבי - לפי גדלים וגוונים .... אז אולי שווה לשלב טיול לאיזשהו נחל כזה - הן כטיול והן לצורך האבנים . זה יכול להיות בהחלט גם באיזור שלך - לא צריך להגיע לצפון לשם כך .
- רוני

בלטות לגינה גם אני ראיתי את התוכנית ,השיטה מעניינת . מבקש שיתיחסו כאן לאיך מכין תערובת של מלט לבן.ליציקת מרצפות כאלו בקוטר של 40 - 50 ס"מ.

חלוקים לא כאלו. פשוט לקחו שקית זבל , מילאו אותה בבטון לבן . השאירו להתייבש כאשר השקית שוכבת ויוצרת מעין צלחת של כ 50 סמ. לאחר שהתייבש ,קילפו את השקית ,והפכו את הצלחת . מקבלים מעין מרצפת עגולה חלקה. להכנת התערובת אתה ממליץ על : שני שליש חול. שליש מלט לבן

אגב מלט אפור..

הוא אפור בגלל שמוסיפים לו 10% אפר פחם נשאר בתחנות הכוח המון אפר פחם וכדי לא לזהם את הארץ הוציאו חוק שמחייב את חברות המלט להוסיף עד 10% אפר פחם וכך מתפטרים מהאפר מכאן שמלט לבן חזק ב 10% ממלט אפור

מלט לבן + קוורץ ביחס שווה

+ מעט בי ג'י בונד ללא חול הוסף מים עד שמתקבלת עיסה (לא דלילה) והכל מוכן ליציקה בהצלחה

מדברון

New member
OK בוצעה לבנה אחת לניסיון והתוצאה

בהחלט מספקת, אך אני צריך למצוא חול בהיר יותר השתמשתי בחול קורץ אדמדם. עירבבתי כמות נפח שוה מלט לבן, חול, חצץ בגודל גרנוליט, מים, וקצת ביג'י בונד. כמות של פח הוכנסה לשקיתאשפה כפולה שצורתה אינה מלבנית אלה תחתיתה מחוברת ביחד כאלו עשו קשר חשוב מאוד ע'מ לקבל צורה עגולה. תודה לכל מי שענה לי ונתן לי מעוף .

יערולה

New member
ולא נשאר הסימן של השקית?

הרי יש לה את הצורה שלה, והבטון מקבל אותה, אז גם הסימן נשאר?

מדברון

New member
נישארו בדופן פסים דקים דקים ויפים

לטעמי, הכי חשוב שאין לזה מראה סימטרי כמו משהו תעשיתי.

נורוני

New member
../images/Emo140.gif קצת באיחור... אבל אולי אחרים

ירצו להכין בלטות לגינה. עבודת פסיפס על בסיס של אריח קרמיקה.

למעלה