מלח מים מלח מים

shellyland

New member
מלח מים מלח מים

בשבת נכנסה דבורה לחדר, וחברתי עשתה מיד את הדבר המתבקש במקרים כאלה ומלמלה: "מלח מים מלח מים מלח מים מלח מים..." והדבורה, כמובן, לא נגעה בה. ושאלתי היא: מה מקור המילמול הפסיכי הזה ומי סיפר על זה לדבורה?

גנגי

New member
לא יודעת,

אבל זה עובד תמיד. בירושלים (בנתניה לא שמעו על זה, לדעתי...). פעם היינו באוסטריה, במקום שהיו בו המון דבורים, והן לא הבינו את השפה, כנראה, כי הן לא התייחסו למלמול הירושלמי שלנו ועטו עלינו כמוצאות שלל רב. מסקנה: באוסטריה אפילו הדבורים אנטישמיות.

המוזרה

New member
אכן עובד !!!

פעם עשיתי את זה בצבא ליד תלמידים שלי, שהחליטו שהשתגעתי.. נחיל שלם עט עלינו, היחידה שיצאה ללא עקיצות הייתי אני.. "מלח מים"

איזה קטע ../images/Emo141.gif

בדיוק הבוקר היה ברשת אלף ריאיון עם הבעלים של משק לין, ששם יש מרכז מבקרים לילדים בנושא דבורים. המרואיין אמר, שדבורים עוקצות רק : א. בסביבת הכוורת שלהן, מתוך מניעים טריטוריאליים. ב. כשממש מתיישבים עליהן, או תופסים אותן ביד. כלומר, הן יתקפו אותך רק בסמוך לכוורת. שוש זב חלב ודבש

גנגי

New member
נו, וראית פעם

מים או מלח בסביבת כוורות? זה רק מחזק את דברינו!!!

גנגי

New member
בוא לירושלים,

לא תראה מלח (כי לא מזיעים) ועל מים עוד לא שמענו, אתה יודע, עוד מחכים שיגיעו המיכליות...

מכיר את המיתוס הזה ../images/Emo22.gif

אמנם בירושלים יש פחות לחות באוויר, אבל מזיעים כמו גדולים. מניסיון.

shellyland

New member
הדבורים גם יודעות את זה?

עוד לא עניתם לי: מאיפה בא המלח-מים הזה? לא נראה לי שזה קטע ירושלמי, כי החברה שלי היא מקרית-אונו במקור, והיא וגם אחותה הכירו את זה (אן שהן גרות כבר יותר מדי זמן בירושלים).

מוגג

New member
הדבורים מקורם בכוורת

וכוורת שרה על גלית שהיה בעל קול נמוך מים המלח וכל התנ"ך פחד ממנו וכבר נאמר אימת היתוש על הפיל מכאן שאימת הדבורה אינה על הפיל מכאן שהפיל מפיל אימתו על הדבורה ובימי דבורה לא היה מלח בישראל וגם מים לא היו שנאמר "מים שאל חלב נתנה" וארצנו ארץ זבת חלב ודבש היא ומים ומלח הם היפוכם לכן דבורי הארץ חוששות ואילו דבורים אוסטרונאציות אינן מכירות בביטוי. ושמעתי פעם על מחלק מכתבים שנעקץ בישבנו "דוור, דבור על אופניו" ומה באמת ההבדל בין דבור לצרעה? האם גם עליהם עובד ביטוי זה? ואיך מחברים ביוטיים* שכאלה? --- מלחימים... * ביטויים יפים הקשורים לדבורים.

גרי רשף

New member
ואולי..../images/Emo22.gif

ואולי לא היו הדבורים מעולם?.. את המלכים היו מקבלים בלחם ומלח, אז כנראה שאת הדבורים במים ומלח; או שמא- א- זהירות דבורה! אני הולך לאכול אותה! ב- מה עם מלח? א- אני אוכל אותה לארוחת בוקר בלי מלח!

shellyland

New member
שתהייה לי בריא, מוגג

כרגיל, אני לא יודעת מאיפה להתחיל להגיב ואיפה להפסיק לצחוק. רק שתהייה לי בריא. לא יותר.

מוגג

New member
כצפוי תגובה שלינסטית

מה זה האגואיזם הזה: "שתהיה לי בריא" שכולם יהיו בריאים לכולם! והמשיכי לצחוק, הצחוק טוב ללב ולריאות או בחיצור, לבריאות. שמח לשמח. וכבר אמרה חיפושית (או שתיים או יותר מזה) let eat bee! עם מלח או בלי...

hillelg

New member
חיפושית או שתיים? ומה עם דבורים?

two bee or not two bee? זו השאלה... ואגב מלח מים, עיינו במלכים ב´ ב, יט-כב: ויאמרו אנשי העיר אל אלישע הנה נא מושב העיר טוב כאשר אדני ראה והמים רעים והארץ משכלת. ויאמר קחו לי צלחית חדשה ושימו שם מלח ויקחו אליו. ויצא אל מוצא המים וישלך שם מלח ויאמר כה אמר ה´ רפאתי למים האלה לא יהיה משם עוד מות ומשכלת. וירפו המים עד היום הזה כדבר אלישע אשר דבר. אולי המנהג מפרש "הארץ משכלת" - הדבורים? (ואולי דרשו את "דבר אלישע אשר דבר...)

למעלה