מלחמת ששת הימים

ozharary

New member
מלחמת ששת הימים

על ששת הימים אני יכול לסכם 50 עמודים בלי בעיה. אבל בבגרות אין זמן אז אני צריך לדעת כמה לכתוב. אז מה אני צריך לענות (בנקודות) כששואלים מה היו הנסיבות והסיבות שהובילו למלחמה, מה היו תוצאותיה והשפעותיה? (למשל- איפה להתחיל את הסיבות- בועידת הפסגה הערבית ב1964 או ב1967?) (דרך אגב, היום הודיעו לי שקיבלתי 100 במתכונת בידיעת העם והמדינה
)

איסקרה

New member
מלחמת ששת הימים - גורמים

כל הכבוד על ה100 גורמים בנקודות: 1. המאבק על המים- המאבק על מקורות הירדן מול סוריה 2.תקריות אש בגבול הסורי- ירי על יישובים יהודים מהגולן (אם יש לך יותר גורמים ממה שדורשים בשאלה אפשר לאחד גורם זה עם הראשון ) 3.משטר הבעת' בסוריה והסכם ההגנה המצרי-סורי- בנובמבר 1966 חתם המשטר החדש בסוריה הסכם צבאי עם נאצר . ברית זו גרמה להסלמה באיזור. 4.הקמת אש"ף ופעילותו- הארגון שהוקם ב1964 הוסיף למתח ופעילותו מתוך המדינות הערביות והחסות שקיבל בעיקר מסוריה תרמו למתיחות. 5. הפלת מטוסי מיג סוריים- בקרב אוויר באפריל 1967 תקפו מטוסים ישראלים מקורות אש סוריים. ששה מטוסי מיג שהוזנקו לעברם הופלו. 6.הפרת פירוז סיני -החל מה15 למאי 1967 המצרים מכניסים כוחות צבא לסיני ובמקביל דורשים את פינוי כוחות האו"ם משם. מזכ"ל האו"ם או טאנט נענה להם. 7. סגירת מיצרי טיראן - ב22 במאי המצרים חוסמים את המיצרים למרות ההסכמות שנתקבלו לאחר מבצע קדש. ישראל הצהירה במספר הזדמנויות קודם לכן שחסימת המיצרים תהיה קאזוס בלי (מונח שפירושו- עילה למלחמה). 8. הסכם ירדני -מצרי - נאצר השלים את הקואליציה שלו כאשר בסוף מאי לחץ על חוסיין מלך ירדן לחתום איתו על הסכם שלמעשה העמיד את הלגיון הירדני תחת פיקוד מצרי. עכשיו, לא להיבהל בשאלת בגרות מבקשים בדרך כלל למנות שלושה או ארבעה גורמים וכמו שאניתן לראות ישנם גורמים שאפשר לאחד (למשל גורמים 1,2,5 יכולים להיות יחד תחת הכותרת "מתיחות ותקריות אש בגבול הסורי) היום ב18:55 שתי תכניות בנושא

טל ר

New member
שאלה

מה לגבי הנאום של נאצר לפני טייסים מצרים בביר גפגפה, שאם אני מבין נכון החל את "כדור השלג" של ההידרדרות ההדרגתית עד למלחמה?

איסקרה

New member
יפה

אחלה שהזכרת את זה בדיוק אתמול זה שודר בערוץ (וישודר גם היום) זה תופס כגורם אבל שווה לחבר את זה לגורם אחר כמו הכניסה המצרית לסיני והפרת הפירוז. שווה לתת גורם עם יותר "בשר"

למעלה