מלחמת מחירי השכ"ד

מלחמת מחירי השכ"ד

אני לא אחדש לאף אחד אם אכתוב על הטירוף שהגיעו אליו מחירי שכ"ד בארץ, בדגש על אזור המרכז. כל דיון שלישי ברשת עוסק בסוגיה הזאת, ובעובדה שבעוד המשכורות לא עולות, שכ"ד הולך ומטפס ונוגס בפלח משמעותי מהתקציב החודשי של האדם הממוצע.

אבל - עם כל הצער והבעסה שמשותפת לכולנו, לאדם הממוצע שמחפש דירה לשכירות אין הרבה מה לעשות בנדון. יקר לך? בעסה, תמשיך לחפש או שתתפשר, להתמקח מול בעל הדירה או מול השוכרים הקודמים שעוזבים לא יניב תוצאות.

למה אני כותבת את זה? כי נתקלתי ביותר מדי אנשים שטוענים שלהתמקח ו/או לרדת על בעל הדירה שהוא יקר וגרידי, זו הדרך לשכור דירה במחיר שנוח לך, ושמי שיהיה מספיק אסרטיבי, בעל דירה שהשכיר אותה עד כה בX ש"ח, יסכים להוריד את המחיר רק כדי שהוא ישכור אותה. זה מגיע למצב שאנשים שלא עושים את זה נקטלים על עצם היותם "פראיירים", שוכרים שמחפשים מחליפים לדירה זוכים לגידופים בהתאם, וממה שמספרת חברה שלי שמחפשת מחליף לדירה שעוזבת, אנשים מנסים במרץ להוריד את המחיר בדרכים הזויות, וזה נמשך גם אחרי שהיא מבהירה שהיא רק השוכרת ולא בעלת הדירה. בין היתר, מנסים לשכנע אותה שהמחיר צריך לכלול את החשבונות (אז מה היא אמורה לעשות? לשלם את חשבונות החשמל שלכם אחרי שתעזוב את הדירה?) שדירות גדולות יותר מושכרות במחירים זולים יותר (אז תשכרו את אחת הדירות האלו, אם זה המצב למה לבזבז זמן על ויכוחים?) או שפשוט מנסים לבדוק כמה המחיר גמיש (הוא לא, זו לא הדירה שלה, היא רק השוכרת!)

מנגד, מקרים כאלו מזכירים לי קטע מהעבר, כשמישהו שהכרתי פרסם שהוא מחפש מחליף לחדר בדירת השותפים שעוזב, ואחרי שהתעניינתי בשביל חברה, אמרתי לו שזה לא בתקציב שלה, וזכיתי לתקיפה ממש עצבנית בתגובה, וכשניסיתי להסביר שכרגע היא (וגם אני) משלמות שכ"ד נמוך יותר, הוא בכלל השתגע וטען שאני חוצפנית שמתערבת לו בשיקולים (איך בדיוק? להסביר שחברה שלי בעלת תקציב נמוך משלך זה להתערב לך בשיקולים?) הוא כל כך כעס שמחק אותי במיידי מפייסבוק בתור מחאה על "ההתערבות בשיקולים שלו". במקרה הזה הוא פרסם את החדר ללא ציון המחיר והסכים לתת אותו רק בפרטי - כנראה שהייתה לו סיבה לכך וכנראה שקיבל עוד הערות לגבי המחיר המופרז והוציא את התסכול שלו עלי.

מה עמדתכם בנושא? יצא לכם להיתקל בבעיות שכאלו כשחיפשתם מחליף לדירה? כשנתקלתם במודעה של דירה שנראתה לכם יקרה הערתם על זה למפרסם המודעה? ניסיתם להתמקח על מחיר של דירה?
ו-אם אנשים יגידו לכם שאתם משלמים הרבה ושאתם פראיירים (בין אם המצב משקף את המציאות ובין אם הוא ממש לא) - איך תגיבו?

למעלה