מלחמת יצחק ביצחק

Sophalin

New member
זה מראה לך

כמה שהיהדות שמדברת ומטיפה על שלום בית ואחווה פנימית לעולם לא מקיימת את זה. זה כמו שמליון אנשים באים אלי לבקש עצות בנוגע לכל מני דברים ואני אף פעם לא מצליח לקיים את העצות האלו בעצמי.

רפפם

New member
בהצלחה לשניהם

הדבר היחיד הטוב שיוצא מזה, שאולי חלק מהמתחרדים והדתיים יראו את השקר שבדת שלהם ויבינו שהכל מבוסס על אגו, אלא שזה יותר גרוע מהמקצועות הרגילים כי כאן מתיימרים להיות רבנים שמדריכים אנשים לדרך המוסר והאמת ותוך כדי חיים על חשבון הפראירים שמשלמים להם בשביל להמשיך את המלחמות האלו

deathcaster

New member
איפה לעזאזל היית ומי לעזאזל

נתן לך אישור להיעדר מהפורום?

רפפם

New member
מה קורה, אחיך עדיין חוזר בתשובה

או שזה היה מישהו אחר?

רפפם

New member
משתתף בצערכם, לאיזה זרם

סרוג, חרדי? מה שאר המשפחה שלך אומרת על זה, תנסה אולי להפגיש אותו עם ירון ידען, ניסית?

Sophalin

New member
ואו כמה שאלות

טוב אז ככה אתה צריך להבין את התמונה הכוללת. משפחתה של גיסתי הם משפחה של חוזרים בתשובה. ההורים שלה דתיים כיפה סרוגה אדוקים ככל משפחת חוזרים בתשובה. הם חזרו בתשובה אמנם לפני הרבה שנים אבל רק אחרי שהילדים בגרו כבר בזמן שגיסתי חייתה בארה"ב. ואז יצא שההורים שלה ושני האחים הגדולים שלה חזרו בתשובה. האחים הגדולים התחרדו. אחותה הקטנה לא איבדה את שפיות דעתה ואמנם כיבדה את בחירתם אך לא הלכה בעקבותיהם. כשגיסתי חזרה לארץ אז היא השלימה בגרויות והכירה את אחי והם התחתנו ובערך שנה וחצי אחרי נישואיהם הם עברו לגור אצל ההורים שלה בנתניה. תחת לחץ פסיכולוגי כבד שנמשך חמש שנים - גם חזקים וטובים נפלו - ואחי מעולם לא היה חזק, טוב או אינטליגנט במיוחד... אז הוא "מתחרד" לדעתם של ההורים שלי ושל אחותי אבל אני (מתוקף היותי כאן) מכיר את הסיפור קצת יותר טוב. אני לא חושב שהוא קיצוני במיוחד. בסה"כ הוא עדיין מדבר איתי ואנחנו בקשר טוב ואני הייתי אצלו וכל המשפחה של גיסתי יודעים שאני גיי ונשוי באושר לבעלי (למרות שלא יוצא להם לראות אותו הרבה) בוא נגיד שהמצב ביני ובין אחי יותר טוב מהמצב שבין בעלי למשפחתו (שמשפחתו חרדית והוא יוצא בשאלה) והמצב בינהם לא רע בכלל.

deathcaster

New member
אפשר לקדש עם טבעת של פחית קולה ו-2 אנשים

נושמים.... את באמת צריכה מסמך של רבנות כדי לדעת שאת נשואה לבעלך?

קלריס110

New member
תנסה להפגיש אותו עם ירון ידען-

ראיתי את הספר שירון ידען כתב-ראיתי גם את המחיר אבל חשבתי לעצמי- כלכך הרבה כסף על ספר כזה-שישב אצלי אח'כ בספריה-אז העדפתי לקפוץ למקס ברנר ולהנות-מה דעתך עשיתי טעות-או לא

Sophalin

New member
מה שאותי מעניין לדעת

זה אם אשתו של מר ג' יודעת על השינוי הטראומטי שעבר בחייו... ואני לא אוכל במקס ברנר - אז כן עשית טעות.

לוסי44

New member
אפשר לשאול אותך שאלה

דבר איתי באחוזים,כמה מתחרדים יש בארץ ? כמה דתיים?כמה שומרי מסורת? כמה חילוניים?האם רובו של העם היושב בציון,הוא חילוני או שומרי מסורת?(אני לא מדברת עם הדת היא אמיתית או לא - לא בסוגיה הזו אני מתעניינת).

Sophalin

New member
אני אתן לך תשובה

באחוזים אני לא יכול לדבר בצורה מדוייקת אבל רק אחוז קטן מהאוכלוסיה משנה את מצבו הדתי (חוזר בתשובה או יוצא בשאלה). מבחינה סטטיסטית יש יותר יוצאים בשאלה מחוזרים בתשובה. אני לא יכול להגיד לך כמה דתיים/שומרי מסורת/חילוניים יש. גם לא ברור איך מגדירים את ההבדל בין שומר מסורת לחילוני? האם אני שחוגג את החגים היהודיים נחשב שומר מסורת? אני גם חוגג את חג המולד, ליל כל הקדושים, ליל המתים, ועוד כמה חגים שמוקדשים לאלים מצריים, יווניים, סיניים ונורדיים עתיקים. אז באיזשהו מובן הייתי אומר שאין ממש הבדל בין שומרי מסורת לחילוניים. ישנם אולי אתאיסטים שבאופן עקרוני לא חוגגים אף חג (וזה נראה לי קצת טיפשי אבל היי בחירה שלהם) אבל הם מיעוט קטן (ונרדף
). אם גחלת היהדות נשמרת זה לא בגלל אותם מתייוונים שקוראים לעצמם חרדים אלא זה בגלל רוב של שומרי מסורת. הבעיה היא שקנאים קיצוניים החליטו שהמסורת והיהדות הם מנת חלקם בלבד! ולכן התפיסה היום שהיהדות=חרדות. הגיע הזמן לשנות את זה. החרדות היא מה שמכבה את שלהבת היהדות היוקדת במדינת ישראל. לעומת שלהבת החילונית שעושה רושם על ה"גויים" הרבה יותר מהדת הקנאית והנבזית שלנו...

לוסי44

New member
הבנתי

אם גחלת היהדות נשמרת זה לא בגלל אותם מתייוונים שקוראים לעצמם חרדים אלא זה בגלל רוב של שומרי מסורת. - אז הרוב שומרי מסורת

Sophalin

New member
כן ורק בשביל ההבהרה

לא מדובר בחובשי כיפה ואפילו לא כאלו שצמים בכיפור...

רפפם

New member
אחד שמתחרד זה כבר יותר מדי

כמו שאומרים על נפגעים בתאונות דרכים. אני מניח שמספר המתחרדים והיוצאים מהדת די שווה, אני מקווה שבאמת יש יותר יוצאים מאשר מתחרדים. גם שומרי מסורת זה מושג מאוד דינמי, הכרתי אחד למשל שלא שומר שבת ולא חובש כיפה אבל לובש טלית קטן (ציצית) כל הזמן מתחת לחולצה. גם האמונה שלהם מאוד משתנה, חלק עושים את זה רק ממניעים לאומיים וחלק גם מאמינים אבל לא במה שהדתיים מאמינים למרות שאולי הם חושבים שזה כן זהה. אז לרוב היהודים כאן יש זיקה מסוימת ליהדות בצורה לאומית או רוחנית, אבל צריך להכניס למשוואה גם את המהגרים: הרבה מהגרים לישראל מסיבות דתיות ואז כמובן שהם יותר מאמינים, ויותר חילונים מדתיים עוזבים את הארץ. ויש גם את ה"אנוסים" הרבה דתיים וחרדים שלא מאמינים אבל חיים ככה מחוסר ברירה או סתם נוחות

למעלה