מלחמת העצמאות

מלחמת העצמאות

שש מדינות ערב נגד מדינה שרק הוקמה איך אפשר להעלות על הדעת שאנחנו ננצח שש מדינות חמושות ואנחנו בלי כלום לנו אין צבא אין כלום להם יש טנקים ולנו אין להם יש מטוסים ולנו אין להם יש פי 100 יותר חילים מאשר לנו להם יש נשק בכמיות ולנו יש מעט נשק מה הסיכוים שאנחנו ננצח אותם? ולמרות כל זה ניצחנו אותם אבל השאלה איך ניצחנו אותם זה לא הגיוני שש צבאות חזקות נגד צבא קטן ולא מאורגן שרק בחיתוליו אחרי נס שכזה לנצח 6 צבאות עם מטוסים וטנקים למישהו אחרי כל זה יש עוד מישהו שחושב שאין אלוהים בשמיים?

neko

New member
מאותה סיבה שהפלסטינאים מנצחים

אותנו היום - חוסר ברירה.

חוסר ברירה?

מה אם אין לי ברירה אז אני ינצח שישה צבאות ובקשר לפלסטינים אם רק הינו רוצים הינו משמידים אותם פשוט בגלל לחצים מאירופה ומארצות הברית אנחנו לא פועלים נגדם ביד חזקה במלחמת העצמאות אף אחד לא אמר לערבים לא ליתקוף הם לא ראו אף אחד וישר תקפו אותנו וזה היה צבא מול צבאות ובמלחמה ובאהבה הכל הוגן אז אל תנסה להשוות בין המצב כיום עם הפלסטינאים לבין המצב שהיה אז

neko

New member
"אלוהימים לא עושים זרים"

(על משקל I don't do windows, למי שלא קישר)

מלך החיות, האם אתה משקר ביודעין,

או מתום לב? קצת מידע(אמיתי...) על הסד"כ במלחמת העצמאות: חי"ר-30,573 חיילים לצה"ל, 30,000 לצבאות ערב+10,000 מקומיים. טנקים-1 לצה"ל(ללא תותח), 40 לצבאות ערב. שריוניות נושאות תותח- 2 לצה"ל, 200 לצבאות ערב. משוריינים ונגמ"שים- 120 לצה"ל, 300 לצבאות ערב. תותחי שדה-5 לצה"ל, 150 למדינות ערב. תותחי נ"מ\נ"ט-24 מול 220. מטוסי קרב הפצצה-0 מול 60, מאוחר יותר במלחמה, עם הגעת מטוסים חדשים לחי"א, השתנה היחס ל-15 מול 58. מפציצים-0 מול 14, מאוחר יותר השתנה ל-3 מול 14. מטוסי תובלה וקישור(חלק מהם גם שימשו כ"מטוסי הפצצה-זרקו מהם רימונים)-28 מול 57, מאוחר יותר השתנה ל-36 מול כ-50. אמנם, ניצחון ישראלי מרשים, אבל אין שום "נס" כאן... רוצה לדעת איך ניצחנו? תקרא ספררי היסטוריה צבאית(בהם גם תמצא נצחונות לא פחות מרשימים..), אבל אתה הרי מעדיף את הדרך הקלה: "ניצחנו בזכות אלוהים!".

meindelbium

New member
give me a break../images/Emo11.gif

אתה רוצה להגיד לי שצה"ל נחשב לאחד מהצבאות המשובחים בעולם בגלל שאלוהים עוזר לו? אני מש לא מאמין! לדעתי זה קשור בחומר האנושי שמרכיב אותו ולא בזה שאלוהים החליט שחייל יעצור אלפי טנקים כדי שישראל תנצח במלחמה

avaloka

New member
ניסים קורים (מיראקלס האפן)

מלך, אתה מביא פה דוגמא נהדרת לנס. ניסים קורים כל הזמן. זה היופי של החיים. האמונה שניסים קורים, לדעתי, מחזיקה את כולנו, אחרת, בשביל מה. מהתבוננות שלי בחיים, ואצלי ניסים קורים כמעט כל יום, ניסים קורים מאמונה. לא בהכרח אמונה שננצח, אלא אמונה שמה שאנחנו עושים זה טוב, וזה טוב כי זה לא בא על חשבון אנשים אחרים. אז לא חייב להיות כאן אפילו אלוהים בתמונה. עשינו את הדבר הנכון, היינו חדורי אמונה, הנס קרה. ניצחנו. כמעט כמו בסיפורי אגדות לילדים. ועכשיו, לעומת זאת, המדינה שלנו מאבדת אמונה. מנסה "להחזיק מעמד" על חשבון אחרים. לא מאמינה שהיא יכולה בכוחות עצמה. העשירים מנצלים את העניים, כולם גונבים מהצד. אין אמונה. וזה בלי להזכיר את השטחים הכבושים. ואם אני מכניסה את אלוהים חזרה לתמונה, למה הוא חייב להיות בשמיים?

L7

New member
האמת שאלוהים שוכן בדירת חדר בראש

פינה. מה שרואים ביום בהיר בשמיים זה רק השתקפות.

אהה שנייה

ואחרי רדיפות אין ספור ואחרי שואה יש עוד משהו שמאמין שיש אלוהים ?!?!

avaloka

New member
כן!

זאת התשובה, אבל אפשר להרחיב עליה, אם בא לך לשמוע. אבל נראה לי ששאלת שאלה רטורית.

שמע אח שלי

המורה שלי לתנך לשעבר הוא חרדי לשעבר עכשיו חילוני הוא אמר שרק מפגר ינסה לגרום לאתאיסט מושבע להאמין וההיפך זה נובע מראיית עולם שונה מוסר שונה וכולו וכולו ככה שמה שאמרתי כן זה היה רטורי שבה רק לחזק את עמדנתנו האתאיסטית ולא לגרום לאדם מאמין שאלוהים יכול להכנס לתוך יתוש ולהחריב את האנושות שאין אלוהים או משהו

למעלה