"מלחמת המפרץ"

• פותח הנושא Sushi
  • פורסם בתאריך

Sushi

New member
"מלחמת המפרץ"

זו כותרת משדר "יומן" ערוץ 1 ביום שישי הקרוב. נושאים הקרובים לליבנו, מצב מפרץ אילת והשפעות חוות הדגים עליו.

Black Tip

New member
"זה לא אנחנו הורסים"- חקלאי ימי ../images/Emo64.gif

לכל מי שראה את הכתבה, את הבוצה ואת השערורייה: לשכת השר (צחי´ק הנגבי) לאיכות הסביבה 6553705 02 מועצה ארצית לתכנון ובנייה 6701596 02 מצטער, 144 נותנים רק טלפונים ולא פקסים. כמו כן, השר האחראי הוא נסים דהאן מש"ס, שלא ידוע שר למה הוא. צחי הנגבי, שיש לו עוד עניינים לטיפול במפרץ, מבצע הופעה פומבית בטכניון ב-16.10, לפעילים ציבורית ופומבית.
BLACK TIP

אבנר29

New member
מה ניתן לעשות מול אינטרסים כאלה

ראינו לא הזדעזענו כי כבר הכל ידוע אולם הלב נחמץ שוב ממראות כאלה זה מוכיח שוב ששם המשחק כסף ובעל המאה הוא בעל הדיעה(דו"ח)שקנויה בכסף טוב אבנר

שין.

New member
אפשר לעשות, זה לא הרבה אבל משהו

המילה האחרונה היא כסף בסופו של דבר וניתן לבצע כמה צעדים קטנים שאולי בכל זאת ישפיעו 1. כשאתה אוכל דגים (אם אתה אוכל ) ברר מאיפה הם באו דניס או לברק לא גדלים באופן טבעי במפרץ אילת, אמרו לך מהמפרץ תזמין משהו אחר ותגיד לבעל המסעדה למה. 2. קיבוץ יטבתה הוא אחד הבעלים של חוות הדגים על תקנה דבר מהמחלבות שלו נכון חרם צרכני בארץ לא בדיוק הוכיח את עצמו עד עכשיו אבל תמיד שווה לנסות רע לא ייצא מזה מאיפה הביאו את המספר של מעל 300,000 צוללים מישהו יודע ? זה כמעט אלף צלילות ביום במפרץ אילת?

אבי ע

New member
הייתי נזהר מאד ../images/Emo39.gif

מחרם צרכנים, שהוא אקט קיצוני, במקרה כזה, ומה גם חרם על הקיבוצים: חלק מההשתלחות בחוות היא על רקע העובדה שאחת מהן (הקטנה, נדמה לי), היא "ערדג" של קיבוצי הערבה. עוד השתלחות פופוליסטית בקיבוצים. למען הגילוי הנאות אזכיר למי שלא יודע שאני עצמי חבר קיבוץ (שאינו קשור לחוות) וכמה מחברי הטובים - שומרי טבע עם קבלות ממשיות ולא רק בדיבורים, מזה שנים - הינם חברי קיבוץ סמר שהוא מהשותפים בערדג.

שין.

New member
אני לא מהקשת המזרחית

או משהו כזה (אולי אפילו להפך) אבל אני בעד פגיעה כלכלית בכל מי שגורם נזק למפרץ אילת משיקולים כלכליים גרידא ויהיה זה קיבוץ, מושב או ישיבה לי זה ממש לא משנה אם מישהו יודע עוד על בעלים אחרים של חוות הדגים ודרך לפגוע בהם כלכלית (באופן חוקי כמובן) הוא מוזמן להגיד לי אני פשוט יודע רק לגבי קיבוץ יוטבתה, אבל כל עוד הם חוסכים כסף על חשבון מפרץ אילת אני לא אקנה מהם דבר שוב אין כאן אקט כנגד קיבוצים באשר הם (מפעלי ים המלח גורמים נזק לא פחות ) אלא פשוט קריאה לפעולה ציבורית שהיא אפשרית גם על ידי האזרח הקטן שאין לו קשרים עם חברי כנסת או מנכ"לים כאלו ואחרים

גם אני ראיתי

ושמעתי. מה "אנחנו" צריכים לעשות כדי לתרום למאבק על מפרץ אילת?

אבי ע

New member
לא ראיתי את הכתבה ../images/Emo39.gif

כי איני צופה בטלויזיה אבל מדבריכם ניתן להבין ששוב חוות הדגים הוצגו כאבי כל רע. כדאי לזכור לשם איזון כי לשני הצדדים במאבק זה יש אינטרסים כספיים גדולים ועוצמה: הן לחוות הדגים, והן לעיריית אילת הנלחמת בהן ולגורמים נוספים שמאחורי עמותת צלול (שמענו פה גם דעה אחרת לפיה צלול היא טלית שכולה תכלת, אבל לא השתכנעתי כלל). כדאי גם לזכור שעתונות בכלל וטלויזיה בפרט נוטות להציג כל מאבק בשחור לבן ולתייג טובים ורעים, ולא להציג תמונה מורכבת. ברור שבעניין חוות הדגים יש דבר ראשון להגיע לפשרה בין הצדדים, של מיזעור נזקים במסגרת פעילותן (צמצום חומרים המוזרמים לים ועוד), ובהמשך להמשיך לבדוק את הנושא לעומק, להציע חלופות סבירות וכולי. למיטב ידיעתי הגורמים המנהלים את המלחמה נגד החוות אינם מוכנים לדון בשום פשרה זמנית אלא מנהלים מלחמת חורמה של הכל או לא כלום, ואיני בטוח שזו הדרך הנכונה והאפקטיבית.

אבנר29

New member
גם אנחנו לא יצאנו נקיים

נאמר שם ש300000 -600000 צלילות ניזקם שווה לנזק החוות

אבי ע

New member
איש מאיתנו טרם הבין מאיפה ../images/Emo39.gif

לקחו את השטות הזאת של 300,000 צלילות בשנה. בכל המפרץ עד שארם ספק אם מתקרבים למספר הזה: וכאן מדובר רק על אילת. אלף צוללים ביום, כל יום בשנה...

pilovich shahaf

New member
ישנן 2 נקודות לחיצה מבחינתנו-הציבור ../images/Emo44.gif ../images/Emo44.gif ../images/Emo44.gif

נכון להיום הנושא על השולחן-ניתוח לב פתוח, וישנן שתי ועדות שצריכות להחליט, והן:- 1. פוליטית-ועדת הפנים של הכנסת. 2. מיקצועית- ועדת/המועצה לתיכנון ובניה של מדינת ישראל במשרד הפנים . על השולחן ישנה תכנית שניקראת תמ"א 13-תכנית מיתאר ארצית-ים וחופים של העיר אילת, שהכל סגור ומוכן לקראת חתימה בין מישרדית, אבל בגלל קשרים הון ופוליטיקה הנושא מתעכב מזה כ-7 שנים ולמה:-מישהוא חושב שצריך להכניס לאותה קוביה, שניקראת איזור נקודה ימית 4-במפה הימית אילת-שטח נמל וכ-5 דונם חוף, את החקלאות הימית, ותשאלו מי?? אין חדש תחת............
מבחן התוצאה. פילוביץ שחף.

מרגרט

New member
אז מה היה שם?

לא ברור לי מה בדיוק הראו בכתבה, למעשה כמעט ולא הציגו את הנזק, ולא את מסקנות הוועדה הבינלאןמית שהוקמה, אלא שיש רק פוליטיקה, כמו בכל מקום.

Black Tip

New member
הכי מרתיח.... ../images/Emo46.gif

הנושא הזה נדון בעיתונים כמו "הארץ" כבר כשבועיים לדעתי. הכי מרתיח זה שמעבר לכל השחיתות, עומד בן אדם ומסביר, שגם אם יש נזק במפרץ, ומוכח שהם שותפים לו, הם לא התחילו, ולכן גם לא יפסיקו. אז מה ? כל מזהם לא יפסיק עד שהאחר יתחיל ? ממש גן ילדים על חשבון האלמוגים. החוות הן לא מקור הרשע ע"פ המיים, אבל בהחלט תורמות לחוסר האיזון במפרץ. ובעוד שנמל קשה להזיז, וצוללים קשה לחנך, דגים וכלובים אפשר להזיז. אפילו להעיף משם. גם בזה אנחנו קטנים מדי ? BLACK TIP

Gוקית

New member
מפרץ אילת - ועדת חקירה ממלכתית !?

לאחר הכתבה שפורסמה בערוץ 1 ביום ו´ בשעה 20:30 ...בנושא : מצב המים במפרץ אילת. חשבתי לעצמי... האם הרעיון הראשוני היה לגדל דגים בים או ביבשה ? האם נעשה סקר שבדק האם להצבת כלובי דגים תהיה השפעה שלילית על מי המפרץ ? ומי אישר את הסקר ? ואם דיברו שם על כסף.....אז בכמה כסף מדובר ומי הרוויח מזה ? מעבר לכל השאלות והתהיות שעולים אצל כולנו אסור להתעלם מהעובדה ששקיפות המים ושוניות האלמוגים באילת נמצאות במצב של הידרדרות. כמו כן נשלח צוות בי"ל לחקור את מצב מפרץ אילת – בעקבות הדו"ח ומסקנותיו הוגשו המלצות בנושא כלובי הדגים ע"י ד"ר אלי שטרן (מדען ראשי). ולא נעשה דבר ......מוזר לא !? אז אולי באמת צריך וועדה ממלכתית ? ......שתעצור את האסון הקרב על מי מפרץ אילת !! Gוקית

../images/Emo53.gif ממי שראה את המשדר

יועיל הנ"ל לספר מה הראו, למה וכמה ? מי שהקליט ומוכן להשאיל לי את הקלטת יבורך בקמע בבא נפטון המושכת כרישי ליויתן

למעלה