מלחמת הכוכבים

Aranel Nenharma

Well-known member
מלחמת הכוכבים

טוב אז לאחר ששמעתי רבות על סדרת הסרטים
ובעקבות הדיבורים החדשים על הסרט השביעי
החלטתי לראות את הסדרה של מלחמת הכוכבים

השאלה שלי היא כזו
איך כדאי לראות את הסדרה
לפי סדר ההפקה של הסרטים
או לפי סדר כרונולוגי של הסדרה?

תודה רבה
AND MAY THE FORCE BE WITH YOU

mrpink3

New member
לא כדאי לראות בכלל

אין מה לעשות, כנראה שתצטרך לחיות עם האזכורים והמחוות בטלוויזיה האמריקאית עוד קצת, עד שיגיע דור היוצרים שגדל על שנות התשעים ואז המיתולוגיה הזאת תתחלף בעולמו של טרנטינו.

aשרון

New member
THE STAR AND THE WAR

אם אתה שואל לדעתי? : אז תצפה קודם כל בטרילוגיה המקורית

פרק 4 : מלחמת הכוכבים - תקווה חדשה.
פרק 5 : האימפריה מכה שנית
פרק 6 : שובו של הג'דיי

ואם אתה רוצה לחוות את החוויה על מסך גדול, תבדוק אם יש הקרנה של אחד הסרטים ב yes classic בבתי הקולנוע של yes planet .

אח"כ תצפה בטרילוגיה השניה שיצאה (שהפרק הראשון בה הוא חתיכת אכזבה ושיעמומון שיא).
הלוואי שדיסני יעשו רימייק לסרט הזה ויצלמו אותו מחדש ויספרו את הסיפור כמו שצריך.

פרק 1 : אימת הפנטום
פרק 2 : מתקפת המשובטים
פרק 3 : נקמת הסית'

MAY THE FORCE BE WITH DISNEY

CallMeCavanaugh

New member
יש הרבה דרכים אפשריות לראות את הסרטים

יש מי שיגידו לא לראות בכלל, יש מי שיגידו לראות רק את הטרילוגיה המקורית (4-6), אבל אם אתה כבר מתעקש לראות את כל הסרטים, לדעתי הסדר הנכון הוא:
4-5
1-3
6

למה לא לראות לפי סדר כרונולוגי?
כי הטרילוגיה החדשה בבירור נועדה לצפיה אחרי הטרילוגיה המקורית והיא כולה ספויילר אחד גדול לדברים המהותיים באמת בטרילוגיה המקורית. בנוסף, הטרילוגיה המקורית לא נראית טוב מול הטרילוגיה החדשה, מבחינה טכנית. זה יהיה מאכזב מאוד לראות את הקרב נגד דארת' מול, עם הכוריאוגרפיה הכי מרהיבה בכל הסדרה, או את פרק 3 שבו יש משהו כמו ארבעה-חמישה קרבות לייט סייבר משמעותיים ועשויים היטב, ואז לראות את פרק 4 עם הקרבות העלובים בו.

למה לא לראות לפי סדר ההפקה?
כי זה מבעס. רואים את סוף הסיפור ואז את ההתחלה שלו, ומסיימים באמצע, ואמצע הסיפור מן הסתם לא מי יודע מה אופטימי כי הוא הרי צריך להוביל לתחילתה של הטרילוגיה המקורית, שמתחילה בתקופה אפלה מאוד בגלקסיה.

אז למה הסדר שאמרתי?
כי עיקר הסיפור הוא הטרילוגיה המקורית. רואים את הסרטים הפחות טובים טכנית בה, ואז רואים את הטרילוגיה החדשה על תקן של פלאשבק. הספויילרים בטרילוגיה המקורית הם בעיקר לפרק 5, אז היא כבר לא הורסת כמעט שום דבר. מסיימים עם סיום אופטימי, וגם מבחינת אפקטים, פרק 6 כבר לא נראה משמעותית נחות מהחדשים, במיוחד אם צופים באחת הגרסאות עם האפקטים המחודשים.

aשרון

New member
סליחה רגע.....

איך לפרק 5 יש סיום אופטימי ?, אתה בכלל ראית את הסרט?

CallMeCavanaugh

New member
בטח שהסוף שלו אופטימי

המצב בסוף כל כך חרבנה שמשם אי אפשר אלא לעלות.

MissPell

New member
4,5,6 ורק אז 1,2,3 קחי בחשבון שהם ישנים

אז האפקטים שלהם הרבה פחות מרשימים מפעם. אל תראי לפי הסדר הכרונולוגי! רק זה חסר... אם את רוצה להגיע כמה שיותר קרוב לאפקט שהיה לטרילוגיה הזו תראי לפני זה סרטים מהתקופה או סרטים על התקופה הזו, שתהיה לך אפשרות השוואה כמה הם היו חדשניים.

Noam S

New member
לפי סדר ההפקה

ולא לשכוח לצפות גם בסרט המצויר ובשתי הסדרות (יש עוד אבל זה כבר מיותר).
בכל אופן, אישית אני לא מבין מה ההתלהבות הגדולה לגבי סדרת הסרטים הזו. הסרטים של סטארטרק (הדור הבא) היו יותר טובים לדעתי
(לא שמלחמת הכוכבים גרועה...)
ואם כבר - אפילו סרטי הטלויזיה של סטארגייט היו יותר נחמדים (הסדרה בכלל אחלה).

MissPell

New member
לא תקין!

עם כל הכבוד לג'ק אוניל ולפיקארד, אין שם את דארת' ווידר. הרע האולטימטיבי שדמותו מעוצבת כרע מסרטי האימה- אף פעם לא רואים את פניו, נשימותיו מכריזות על נוכחותו לפני שרואים אותו בסצינות מסויימות. או העובדה שיש כאן סרט קונג-פו קלאסי משנות השבעים/שמונים: הגיבור, נער שלומד להילחם ולשלוט בכוח כדי לנקום ולהציל (רק שבמלחמת הכוכבים זה לא משפחה/כפר זה את הגלקסיה). אם תשאל אותי, זה טרנטינו לפני שהיה טרנטינו!

אגב, ראית את המבצר הנסתר של קורוסאווה?
אגב2, אם כבר ממליצים על הסרט המצויר ושתי הסדרות, למה לא להמליץ גם על spaceballs של מל ברוקס? אחת הפארודיות הטובות שראיתי.

Noam S

New member
מה לא תקין?

על טעם ועל ריח.
זו סדרת סרטים חביבה אבל אני עדיין לא מבין על מה המהומה.
מבחינת סרטים וסדרות חלל אני ממליץ על סטארגייט, בבילון5, מסע בין כוכבים וגלקטיקה (אם כי הסרטים של גלקטיקה פחות יפים מהסדרה).
לא צפיתי במבצר...
ולגבי הפארודיה, צפיתי בה בעבר הרחוק. חביבה. אבל אם כבר אז גלאקסי קווסט

Noam S

New member
דרך אגב מלחמת הכוכבים,תקווה חדשה, מבוסס על

המערבון "המחפשים", לא?

MissPell

New member
לא בדיוק

הרעיון המרכזי של מלחמת הכוכבים (תקווה חדשה) לקוח מהמבצר הנסתר של אקירה קורוסאווה, בגלל זה שאלתי אותך אם ראית אותו. כבר כתבתי כאן פעם, שכל מה שקשור לטרילוגיה המקורית אני רואה, לפחות פעם אחת, לרוב מתאכזבת...
בטרילוגיה, בייחוד בסרט הראשון(תקווה חדשה) יש כמה וכמה רפרנסים לסרטים וסדרות ביניהם, כמו שציינת, המחפשים (שריפת ביתו של לוק) ופלאש גורדון (הפתיחה המפורסמת).

CallMeCavanaugh

New member
אוי ואבוי

הסרט המצוייר והסדרה שנעשתה בעקבותיו מיועדים לגמרי לילדים ואין להם שום ערך מוסף למבוגרים. הסדרה של יוצר סמוראי ג'ק דווקא חביבה באמת.

Noam S

New member
אני מניח ש"על טעם ועל ריח". אני זוכר בכלל

שקראתי בעבר שכל שלושת הסרטים החדשים מיועדים בכלל לילדים.
תחפש בגוגל star wars is for kids

CallMeCavanaugh

New member
אין ספק

החדשים הרבה יותר מיועדים לילדים מהמקוריים, במיוחד הראשון עם ג'אר ג'אר בינקס שמקבל כל כך הרבה זמן מסך.

השלישי כבר עשוי להיות בעייתי לילדים, יש בו לא מעט אלימות, אפילו אם לא באמת מצלמים ידיים, רגליים וראשים עפים באוויר.

אבל באופן כללי מדובר בסרטי הרפתקאות ילדותיים למדי, שאם לא הייתי גדל עליהם בוודאי הייתי נוחר לעומתם בבוז או משהו כזה.

Noam S

New member
זו הנק' שלי...אני לא מבין איך כ"כ הרבה

אנשים מפארים אותם.
אבל שוב, זה לא שהם גרועים, אני פשוט לא מבין למה הם "מעולים".

ג'אר ג'אר בינקס זו הבעיה? ומה עם האווקים?

vip103

New member
לדעתי

ומניסיון, תראה את 1-3 ואז את 4-6 ככה אני עשיתי, הבנתי הכול בצורה הזאת וגם מאוד נהניתי, אגב לפי דעתי הפרק ה-3 הוא מעולה! ויש עוד המון שיסכימו איתי.
אין ספק שאיך שתסיים את פרקים 1-3 ותתחיל את 4-6 תשים לב לירידה באיכות (מה לעשות זו עדיין הייתה 1977...) הכוונה לאפקטים ולצילום כמובן למרות שיחסית לאותן שנים נחשבות למאוד מתקדמות.
אין מה לעשות כרונולוגיה מסוימת ולדעתי הרבה יותר נוח לצפות בה לפי הסדר הזה, מקווה שתיהנה!

אה ועוד דבר (גם מניסיון חח, שיצא מאוד מוצלח!) אחרי כל פרק (4-6) תראה את הפארודיה שאיש משפחה עשו על כל אחד מהפרקים הללו, לראות את זה מיד אחרי הסרט זה אחד הקורעים והם גם עשו שם עבודה מצוינת.

בהצלחה ונתראה עוד 13 שעות! חח

Murdock18

New member
עדיף לראות עפ"י סדר ההפקה

ולא עפ"י הסדר הכרונולוגי.

4-6 יש באיכות טובה

כולם עברו עריכה מחדש והוספו להם קטעים, ראיתי על זה סרט דוק' ביוטיוב כולל ראיון עם הבמאי.

ל1-3 אני לא מתקרבת, במיוחד 1 הוא אכזבה השאר פשוט שעמם אותי.

ניתן להשלים את חווית הצפייה בסרטים המקוריים בצפייה בפרק ה1 של הסידרה THE POWER OF MYTH
המצולמת באחוזת סקייווקאר וכוללת ראיון שערך ביל מויירס עם ג'זוף קמפבל שהיווה את אחת ההשראות לסידרת 'מלחמת הכוכבים' ואחד המורים של ג'ורג' לוקס.
יש גם את הראיון עם ג'ורג' לוקס שנעשה שנים אחרי וניתן למצוא אותו ביוטיוב.
זה למי שמתעניין קצת מעבר.

למעלה