מלחמת ההתשה.

עומר91

New member
מלחמת ההתשה.

היי
אני קורא פאסיבי בפורום מזה תקופה ארוכה ורציתי לשתף אתכם במקרה אישי. אני עובד במחלקת שירות לקוחות מזה תקופה של שנה וחצי ולמען האמת דיי מרוצה עד לאחרונה. בתור נציג שירות למדתי דיי הרבה מבחינת יחסי אנוש (גם להתמודד מול אנשים והתנגדויות שונות), המשמרות נוחות למדיי והשכר סביר. לאחר תקופה בה הוכחתי את עצמי מבחינה מקצועית, קודמתי למנהל משמרת ואני מרוצה מאוד גם מהמשרה החדשה. כמקובל בתחום, ככל שעולים בדרג, רמת האחריות והמטלות עולה - עד כאן אין שום בעיה... רק שאצלנו, כמו בחלק ממוקדי השירות של שאר החברות בארץ, ברגע שיש לחץ שיחות לוקחים את כולם והופכים אותם לנציגי שירות שעונים לשיחות של לקוחות, משהו בסגנון "כולבויניקים" שכ"כ מאפיין את החאפריות הארץ-ישראלית... אותי באופן אישי העניין דיי מרתיח מאחר ומעבר למענה ללקוחות קיימת גם עבודה מסביב ומעקבים לצורך טיפול (ועמידה ביעדים) כמו כל נציג שירות - ולזה כמובן מוסיפים את כל היעדים והעבודה השוטפת של מנהל משמרת. מיותר לציין שאין תוספת על זה בשכר וכיאה למקומות בסדר גודל כזה, מוצאים תמיד לבוא אליך בתלונות ולהערים קשיים משבוע לשבוע בכל מיני כללים חדשים ומטופשים במחלקה. ניתן להבין את הנ"ל אם דבר כזה מתרחש לעיתים רחוקות או לתקופות יחסית קצרות, אומנם לכל אחד יש את התפקיד שלו אך בעיתות לחץ אני מבין שצריך לסטות מעט הצידה ולתת מענה היכן שצריך - לגיטימי ומובן. הדבר מתחיל להטריד באופן מוחשי מאחר ואצלנו לא מדובר בתקופה קצרה אלא "מרתון" של כ-5 חודשים בשנה (תקופת הקיץ והחגים מאוד עמוסה, כמו בכל המוקדי שירות בארץ) ונוצר מצב שמעבירים כמעט משמרות שלמות כנציגי שירות לכל דבר (ואני מזכיר לכם שבנוסף לזה יש לך גם את התפקיד שלך לבצע). תוסיפו לזה את העובדה שחסרים במצבת כח האדם במוקד כ-30 נציגי שירות, גם לא מתכננים בזמן הקרוב הכשרה מקצועית לאף קבוצת גיוס. בנוסף לכל הצרות, קשה מאוד לגייס נציגים עקב השכר הזעום והתנאים שאין. לאחר מספר חודשים של סבל בגלל הנ"ל - החלטתי שאני פורש, לא לפני שאני דואג לקבל מכתב פיטורין כי את הפיצויים שלי אני לא עומד להשאיר להם מתנה (ומה לעשות, במקום הזה לבוא ולדבר בהיגיון ולבקש שיפטרו אותך לא עובד). לאחר מלחמת התשה קצרה למדיי (ומי שעובד במחלקת שירות יודע בדיוק איזה טריגרים להפעיל אצל הבוס בשביל לקבל מכתב פיטורין) ושיחה צפופה עם המנהל הישיר שלי, שקיבל ממני הסבר חביב מה אני חושב על המצב ומה יקרה אם אני אצטרך שוב לשמש כנציג + מנהל משמרת + כולבויניק עבור שכר של נציג שירות רגיל, קיבלתי את המכתב המיוחל לפני שהמצב הפך למכוער מידי. אומנם "דרך לא דרך" אבל לפעמים אין ברירה... אישית, מאוד אהבתי את התפקיד אבל הגעתי למצב כזה שאני כבר לא יכול לסבול יותר את מה שקורה. לולא ה"יו-יו" ותחושת הכולבויניקיות המזלזלת הייתי ממשיך בשמחה למרות השכר הזעום. חבל שמקומות כאלה לא יודעים להעריך את האנשים הנכונים ויודעים רק לדרוך עליך עוד ועוד. עכשיו אני מחפש עבודה אחרת ונכון לרגע זה הכל פתוח. ראיתי מספר הצעות עבודה כנציג שירות במגוון חברות גדולות (חלקן פרונטלי וחלקן טלפוני) רק שלא ממש בא לי להיות כולבויניק מספר חודשים בשנה וזה הדבר היחידי שממנו אני חושש כרגע בחיפוש אחר משרה דומה, כי בסה"כ הכללי מבחינתי קיימת משמעות גדולה להגדרת תפקיד. אשמח לשמוע איך זה אצלכם במוקד ומה דעתכם על המקרה. עומר

לא יודעת איפה אתה עובד

אבל זה נשמע לי קרוב מאוד למצב שיש אצלנו במוקד. כן, יש עומס. כוח אדם אין וגם אם היה לא בטוח שהיה איפה להושיב אותו. כשיש עומס גם אחמ"שים, מנהלי משמרות וראשי צוותים במידת הצורך עונים לשיחות. בתור נציגה "רגילה" אני יכולה להגיד שזה מעיק שאין תומכים להתייעץ איתם כי הם במערכת וזה יוצר יותר בלגן עם זמני שיחות ארוכים ועם הבטחות שווא לחזור ללקוחות עם תשובה. לכולם קשה עם זה. לא רק למנהלי משמרת. הרבה נציגים נאלצים לבוא יותר מוקדם ולעשות שעות נוספות רק כי במהלך המשמרות אין זמן לסיים טיפול בחלק מהלקוחות. אז פרשת. יוצא שעבדת פרק זמן ארוך וקודמת בתפקיד ומצד שני אין לך מה להראות על זה. זה לא נשמע כאילו אחרי איך שעזבת מישהו משם ימליץ עליך. בנוסף לזה, לא משנה לאן תלך עכשיו, לא יעסיקו אותך ישר בתור מנהל משמרת ותיאלץ להתחיל מלמטה שוב. וכמו שאמרת, לא תימלט מהעומס - בכל מקום יש עכשיו או בכלל עומס מסויים. הכל שוק אחד גדול. כמה שבהתחלה חשבתי שהדשא אצל השכנים ירוק יותר, אני די בטוחה שאין מוקד שירות מושלם והכל פחות או יותר אותו הדבר. אחרי הכל, אין הרבה אופציות - אלא אם יש לך השכלה. רובנו עובדים בעבודות האלה כדי לממן השכלה גבוהה או מחיה תוך כדי לימודים. אם יש לך אופציה לעבוד במקצוע - בכיף. אבל מה נשאר חוץ מזה? מלצרות, תחנות דלק, מכירה בחנות, מכירת עיתונים... אז מה עכשיו?

tea spoon

New member
גם אני לא הייתי נשארת שם.

אני לא בדיוק מכירה את דרך ההתנהלות של מוקדי שירות, אבל אני לא חושבת שזה הכרחי בשביל להסיק שמשהו פה לא מתקתק כראוי... נשמע שהרגשות המעורבים שלך נובעים רק מהזיכרון של "איך שהיה פעם". כמה שמבאס אותי לומר, כי גם אני סובלת מתסמונת "נוסטלגיה כל רגע" :), אבל דברים תמיד משתנים, במיוחד במקומות עבודה, ועל אחת כמה וכמה בכאלו שהם מזדמנים, פחות או יותר, וצעירים עובדים בהם. אם אלו לא האנשים, זאת ההנהלה, ואם לא ההנהלה, אז זה היחס וההערכה. :/ כשהתנאים נהיים בלתי נסבלים, זה הזמן לעזוב, עם תקוות (אך לא ציפיות) שהעבודה הבאה תהיה טובה יותר, ולהכיר טוב יותר את הגבולות של מה שאתה מוכן לספוג ולהבליג עליו. מקווה שהסיבוב הבא יהיה ממוזל יותר. :)

yuli c

New member
אז ככה...

מכיוון שבאפן אישי לא עבדתי במוקד שירות איני יודעת על הנורמות המקובלות במקומות כאלה. אני רק יכולה לומר שאני שומעת סיפורים דומים מידיד שלי שעובד בתור מנהל משמרת באחד ממוקדי השירות ואני מניחה שזה ככה בעוד מקומות... אני רק יכולה לספר על העבודה שעבדתי בה במשך שנתיים. עבדתי בתור מזכירה במקום קטן שהחלוקת תפקידים בו מאוד לא מוגדרת לטוב ולרע. אני באופן אישי התקדמתי ועבדתי גם בהנהלת חשבונות, ייבוא וייצוא והייתי אסיסטנטית של הסמנכ"ל... העבודה היתה הרבה יותר מעניינת אבל גם הרבה יותר קשה וגם שעות העבודה שלי הפכו למאוד חא מוגדרות.... אף פעם לא היה לי מושג מתי אני אסיים את היום עבודה.. ולמרות שלמעשה ביצעתי תפקיד של שני אנשים המשכורת שלי נשארה אותו דבר כלומר משכורת מינימום. וגם מכיוון שאני בן אדם אחד, לא תמיד אפשר להספיק הכל וצריך סדרי עדיפויות וכך קרה שנאלצתי להזניח דבר אחד על מנת לעבוד על דבר אחר וזה לפעמים יצר בלגן במערכת... כיום אני יודעת שאחרי שעזבתי חילקו את התפקיד שלי ל-2 תפקידים מוגדרים והביאו 2 עובדות אבל לפי מה ששמעתי מכל העובדים שם כיום המצב הרבה יותר גרוע ויש שם בלאגן גדול הרבה יותר מאיך שהיה שאני הייתי. אני יכולה להעיד שבמצבים מסויימים אצלנו כולם עזרו לכולם ובמצבי לחץ ובמקרים מיוחדים כולם עשו הכל ולא היתה לי בעיה עם זה. ככה שזה מאוד תלוי במקום ובנורמות המקובלות בו. בכל אופן בקשר לעניין שלך, אני לא חושבת שהמצב יהיה שונה במוקדים אחרים, אבל אני לא מסכימה עם דברי אשכולית שתצטרך להתחיל מלמטה, כי אחרי שיש ניסיון בתחום הרלוונטי מתקבלים לתפקידים יותר טובים כמו שאני סיימתי את העבודה שלי למשל הציעו תפקידים יותר טובים ואני מכירה הרבה דוגמאות כאלה.

אצלנו במוקד

אחראי משמרת מקבל יותר משכורת מנציג רגיל, גם נציג בכיר שזה דרג ביניים מקבל יותר מנציג רגיל. כלומר יש התאמה בין המעמד שלך בהיררכיה הארגונית לבין השכר שלך ישר מהקידום הראשון שלך. יש מקרים מאוד נדירים שבהם ראשי צוותים עונים אבל מנהלי משמרת לא עונים כי הם פשוט חייבים לנהל את המשמרת.

קודם כל ברוך הבא ../images/Emo140.gif

אין לי נסיון בעבודת מוקדנות, אבל מה שאתה מתאר נשמע מספיק דומה למה שעברתי במסעדה שמלצרתי בה, כשמעבר לכך שהיא נוהלה ברשלנות (ולכן גם נסגרה בסופו של דבר), בעלי הבית נתנו בעצם לעובדים הזוטרים לנהל את העניינים, כל פעם השאירו מלצר אחר בתור אחראי והתוצאות היו בהתאם. אני עזבתי אחרי שנמאס לי להיות על תקן אחמ"ש כשבפועל לא ניתנו לי הכלים לכך, ובנוסף לא הרגשתי נוח עם הדרישה לתפקד הן כמלצרית והן כאחמ"ש - אי אפשר לתת את המקסימום בשניהם וצריך לבחור. בקיצור - אני מזדהה וחושבת שעשית נכון וטוב שהצלחת לצאת מזה ועוד בצורה יפה וחכמה. אגב, מה חושבים העובדים האחרים במוקד על מה שהולך שם? אני מתפלאת שבמצב שתיארת לא נוצר מרד או נטישה המונית.

עומר91

New member
נטישה המונית תמיד קיימת

תחלופת הנציגים אצלנו מטורפת - וזה בלשון המעטה. ההנהלה מסתקפת בנתונים יבשים של כמה דוחות שאומרים שמצב הנטישה טוב יותר מתמיד (ממוצע שהות לנציג של קצת מעל שנה וחצי) רק שבדוחות שוכחים לקחת בחשבון 4-5 אנשים שנמצאים במחלקה 5-7 שנים וזה בעצם מה שמסיט את הדוחות כלפי מעלה. עכשיו שחלקם פוטרו/עזבו מרצונם - גם זה ירד.... נראה איך הם יתרצו את הנטישה. בהמשך לנטישה נוצר מצב שנשארים נציגים ברמה מאוד נמוכה ואלו שברמה גבוה יותר סובלים סבל מתמשך ויום-יומי בגלל ההתחייבות שהם מוחתמים עליה בתחילת העבודה (אם הם עובזים לפניי הם צריכים לשלם סכום שיוצא משהו כמו 60-70% מהמשכורת שלהם, תלוי כמובן כמה אתה עובד (60-70% אם מדובר במשרה מלאה לגמרי). חבריי לצוות מאוד ממורמרים, חלקם "פרווה" בנושא הזה (ז"א שאם יפטרו אותם - הם ממש לא יהיו עצובים מזה) וחלקם עושים את עבודתם בשקט תוך כדי קיטורים בלתי פוסקים. אף אחד לא חושב לקחת את הרגליים וללכת הביתה בגלל הפיצויים (וסביר להניח שחלקם לא יעשה את מה שאני עשיתי אלא יחפש עבודה אחרת במקביל ואז יגיד שהוא פורש מבלי לקבל את הפיצויים). מדובר במקום שיכול להצליח ובגדול. אחת הסיבות שהוא מתדרדר מרגע לרגע זה הניהול הכושל וניתוח שגוי של המצב הנוכחי במוקד אצל המנהלים הבכירים בחברה. במקום הזה חושבים ומתנהלים בדיוק כפי שדובר בשירשור על מוקד השירות של HOT - אותם לקוחות צעקניים, אותו נוהל מטומטם על אי הודעה על תום מבצע וחוסר יושר משווע. נכון, אומנם מדובר בחברה שמטרתה להרוויח אבל בכל המקומות הללו מדובר על ניצול וגזלת כסף מהאזרח הקטן שלא בודק על האגורה את החשבונות שלו.

למעלה