מלחמת אור בחושך

אליקים

New member
מלחמת אור בחושך

המשך לנושא מלפני כמה ימים, לאחר תגובה של אנדרי. התגובה הייתה: "אף אחד לא המציא את האדם, ואתה לא תצליח להכניס לי ככה את אלוהים בדלת האחורית. האדם התפתח בתהליך של אבולוציה טבעית. לא לכל דבר יש יד מכוונת בעלת מודעות". עכשיו להמשך: אנדרי שלום תבדוק את כל מה שכתבתי עד עכשיו בפורום, בצורה מעמיקה. אף אחד אינו יכול לשכנע אותך שיש אלוהים, גם לא אליקים. מי שמחליט שיש אלוהים בגלל שאדם אחר אמר לו, גורם לעצמו נזק. אתה הנך אתה. אם נועדת לדעת ולהבין, תדע ותבין. אם לא נועדת לדעת ולהבין, לא תדע ולא תבין. נכון שהמשמעות עלולה להיות: אם כך לא צריך בכלל לנסות, מאחר והדברים נקבעו מראש. בדיוק להפך! יש רק מלחמה אחת שמותר לאדם להשתתף בה בזמן חייו, - האפשרות, הסיכוי, להצליח בה, קטן ביותר, אבל הוא קיים - זוהי המלחמה הקשה ביותר של האדם עלי אדמות, זוהי המלחמה שלך באנדרי. כל טוב אליקים

עידו10

New member
אתה הוכחה

לכך שהדת נוצרה על ידי חוכמה של מעטים, על חשבון סבל של רבים בכדי לגרום להם לחיות בשקט ובשלווה עם חייהם הקשים- "הכל נקבע כבר מראש". אין לך פה שום טיעון קונקרטי, רק את הדעה שלך, שכל דבר שיקרה לך בחיים נקבע מראש. ואני שואל, מה הטעם לקבוע הכל מראש? אז התוצאה וכל מהלך הארועים ידוע מראש, מה הסיבה שיכולה להיות ל"אלהים" באמת ליצור את העולם הזה?? אם הוא יודע כבר כל מה שיהיה?

אנדרי ז

New member
יש פה לא מעט התנשאות

"אם לא נועדת לדעת ולהבין, לא תדע ולא תבין." מנין לך שלך הההבנה הנכונה, אותה הבנה שאני לא אבין? לכל אדם יש את המלחמות הפנימיות שלו, וכמובן גם לי. סמוך עליי שבנושאי דת אין לי שום מלחמה פנימית. כמו שלך אין שום התלבטות בנושא צום הרמדאן.

למעלה