מלחמות - למה?

מלחמות - למה?

הרוקדים , הם הצרכנים. זכותם להגיב ולהילחם על זכויותיהם. מאידך - המדריכים הם המנהיגים התלויים ברצון מעבידיהם. המעבידים - לעיתים משלמים שכר למדריך או משכירים להם את האולמות. המדריך חייב לעשות את רצון "המעביד". כמה פעמים המדריכים נאלצים לבטל פעולה בגלל הוראה ממעלה, בניגוד לרצונם , ובניגוד לאינטרסים של החוג. התחרות בשטח קשה. המדריך צריך לדאוג "לצאן מרעיתו". הפיתויים בחוץ גדולים. כל ביטול פעולה או שיבוש במהלכה פוגע במדריך ובהכנסתו. הרוקדים הנאמנים חייבים להבין גם את קשייו של המדריך. לא יכולים לפרט את כל הקשיים, אבל קושי אחד, שכולם חוששים לדבר עליו הוא המיסים שעל המדריך לשלם. כאזרחים טובים, אנו מעונינים שישולמו כל המיסים לרשויות, אבל הם נטל רציני,חסוי. מע"מ, מס הכנסה, דמי שכירות (אם לא משלמים שכר), תשלום לאבטחה, לעובד ניקיון, לעובדים נוספים - קופאי, נושא כלים (רמקולים וכדומה). מכיני הכיבוד ומנקי השולחנות. המטלות המכבידות האלה רחוקים מעיני הרוקדים. כשהם באים לרקוד עיקר מחשבתם על האולם הנקי, על הכיבוד, על החברה הנעימה, על הריקודים והרכב הריקודים בערב. בצדק - הם הצרכנים. מי חושב על ההכנות הרבות והמכבידות שיש למדריכים - למען הצלחת ערב הריקודים. כל אחד רוצה מדריך מחייך , שמח , עליז. בתת מודע - המדריך לא יעיל ומתנהג בצורה שלילית, כאשר בליבו דאגות , חרדה וכעס. ידוע לי על מדריך , "שמקבל חררה" - עם הופעת מדריך קולגה, אשר רוקד, מסתובב בין הרוקדים, ומנסה לצוד לבבות. בין רגע - קולו של המדריך משתנה ופניו מכורכמים, כאילו כפאו השד. רציתי רק לפתח הבנה למדריכים, דוקא בתקופת "העליהום".

Gdancer

New member
תמחיר ועליות מחירים../images/Emo7.gif

די! מספיק שמענו על "כמה זה עולה לה לו". יש בנינו לא מעט עצמאיים, כל האמור לעיל נכון גם לגביהם. יש הוצאות, יש מיסים (גם על שכירים) אף אחד לא אוהב את זה, אבל זו מציאות שכולנו חיים אותה עשרות ומאות שנים בארץ ובעולם. בואו נקזז את השטויות האלו ונדבר רק על הנטו (ואגב העצמיים מקזזים את ההוצאות, לא השכירים). אז מה נישאר? נגיד 50% ?! אז העלתם את המחיר ב"שקל וחצי" שמגיע לכיס? דחילק! מרקיד מוכר בצפון עם 400 רוקדים משלמים בערב, שעשה 11 ש"ח נטו לערב = 4400 (נטו), ויש לו 3 הרקדות בשבוע = 52800 ש"ח נטו!!! לחודש (בן 4 שבועות בלבד).וזה לפני ה"ערב נוסטלגיה", ולפני "ההרקדה החגיגית" ולפני "שבת זוגות" ועוד כהנה וכהנה. למסכן גזלו הרוקדים המליינים בעלי ה 4X4 ב 180K את התוספת האדירה 1.5X3X400X4= 7200 ! . חברה! למרות שיש לי רגליים שמאליות, אני יודע לעשות חשבון. ויותר מזה, אני יודע לשבת בזמן הרקדה 5 דקות בצד, לדגום את רחבת הריקוד, ולגלות שלמסכנים הגדולים, יש יותר מ 400 רוקדים, ודוקא הם המלינים הגדולים. נכון! אם לא יעלו את המחיר הם מפסידים תוספת נקיה של ~7200 ש"ח ואילו למרקידים הקטנים עם 30 60 רוקדים (ויש גם כאלו, ואני ממליץ לנסות אותם) לא כל כך משנה התוספת הנקיה של 380שקלים לחודש. עיני אינה צרה במרקידים, להפך! אני מעונין שיספקו לי את "הסחורה" עם חיוך על השפתיים, אבל כשהחיוך טובל בריר של תאוות בצע, זה מקלקל את הטעם. אני לא אחזור על מה שכותבים אחרים כתבו כאן ובפורומים אחרים על המצב הכלכלי וכוחות השוק (ראה קישור בסוף) וניסחו זאת טוב ממני, אבל אני מוכרח לציין שמעבר למסכת החיוכים הנילבבים, והדיבורים המאוסים, על אהבת הרוקדים את צאן מרעיתם, עדיין פועלים אצל המרקיד - 80% של רצון להתפרנס, רגיל, טבעי, עד הרגע שהוא מתחלף בתאוות בצע לשמה. קהל הרוקדים הוא אמנם עדר, אבל עם אינטליגנציה מסוימת. ועדרים לפעמים מפתיעים את הרועים וגם את עצמם(כן, גם עדרי בקר וצאן, וזאת יודע גם חקלאי פיקח! אגב לאן נעלם הריקוד הזה?) מלה לסיום - אין צורך להגיב על המילים הלא נעימות שהעלתי כאן, הם לא הועלו בלהט הויכוח, חשבתי היטב על כל מלה, וסיננתי את אלו שנשמעו קשות מדי. השארתי רק את האמיתיות, ולמי שקשה להתמודד עם העובדות הלא נעימות... אלו הביטויים העדינים שנשמעים כלפי המדריכים שלא בפניהם. וכן, אני מסתתר תחת אנונימיות, כי פשוט אין לי חשק (ובאמת לא עינין של פחד) להכנס לדין ודברים עם מרקיד זה או אחר (ראה ערך - בתבטעות של חיים מילשטיין), על בסיס אישי. דעותי לעיל הן על הציבור המרכזי והעיקרי של המרקידים, "המליינים הנוסעים ב 4X4" ואני ממשיך לאחל להם (וגם לך שמעון עשור) נסיעה בטוחה ואושר ו-כן, גם עושר! אבל אל תסתנוורו! אל תתנו לשתן לעלות לראש.

למעלה