מלחמה שקטה
בבקשה כנסו

מלחמה שקטה../images/Emo26.gif בבקשה כנסו

בימים טרופים וחסרי ודאות אלו אני תוהה לעצמי מה אני יכולה לעשות. איך אני יכולה לשנות. זה אולי נשמע נורא גראנדיוזי ומפוצץ, מלחמתי משהו, אבל אני כבר כל כך מיואשת וכמעט שאפסו כוחותיי אני יודעת שאני בן אדם אחד קטן וחסר משמעות, ושאין לי הרבה השפעה לבד, אבל אני גם יודעת וכל כך בטוחה באסון שהמצעד הזה עלול להביא אל תתלהמו ותגיבו לי לפני שאתם קוראים את הכל אני בעד מה שהמצעד מייצג. אני בעד זה שצריך לצעוד למען החירות והדמוקרטיה והזכויות שלנו, אם מישהו בעד זה אז זה אני. אבל יש לי גם אחריות כלפי חברים שלי, כלפי אנשים שאני אוהבת, כלפי המשפחה שלי וההורים שלי. אני נכנסת לפורומים של חרדים וקוראת מה הם רושמים שם. אני שומעת בקפידה כל מהדורת חדשות בכל בוקר וערב כדי להתעדכן במצב שלנו ואיפה אנחנו עומדים. אני לא חושבת שהמצב שלנו הוא כזה שלמענו צריך לוותר על חיים של אחדים בשביל טובת הכלל. אני לא חושבת שזה המצב. אני חושבת שהמצעד צריך להתקיים, בירושלים, ושנצעד בגאווה, אבל לא כרגע. לא כשהרוחות כל כך סוערות. המצעד הזה, מטרתו להלחם על הזכויות שלנו, להראות שאנחנו קיימים ולא נלך, שאנחנו כאן. איך שהוא הולך להתבצע, זה לא מה שהולך לקרות. מצעד חד-שנתי זה לא מה שיביא אותנו למודעות של כל אזרח ואזרח. צריך לעשות משהו הרבה יותר מעבר לזה. המצעד, אם הוא יתקיים עכשיו כשיש כל כך הרבה שנאה באוויר, יגרום רק לעוד כעס ומפולות. אז נכון שאסור להשבר. אז נכון שצריך להלחם בהם כי אחרת יקחו לנו גם את ת"א. כל זה נכון, אני לא מפקפקת בזה. אבל לפעמים צריך לדעת להרפות טיפה במקום אחד, כדי לתת אנרגיות למקום אחר. צריך לדעת לתמרן בין המצבים, ולהפעיל שיקול דעת כדי להציל חיים. אנחנו רוצים להלחם, המצעד הזה זו לא לחימה שווה, הוא רק יביא לאסון על הקהילה שלנו שכל כך מתפתחת וגדלה בשנים האחרונות. אני רוצה גם להלחם. ואני חושבת שהדרך הנכונה לעשות זאת היא להכין את הקרקע. ליצור תנועת מחאה שתתחיל מלמטה, שתהייה שם, כל הזמן, לא רק במצעד חד-שנתי, אלא כל הזמן. הפרסומת ההיא שפורסמה לפני כמה חודשים? "עושים סדר בארון"? היא לא תעזור. היא שודרה ונעלמה, מי זוכר שהיא בכלל הייתה? צריך משהו שיהייה שם כל הזמן. זה אולי נשמע גראנדיוזי ומפוצץ. אבל זו המלחמה שלי, ככה אני רוצה לבצע אותה, כדי שכשנבוא למצעד בירושלים, לא יחשבו שאנחנו חיות או סוטים. ידעו שאנחנו זה הם. שאנחנו נורמליים. שאנחנו עובדים במסעדות ומפעלים וחברות הייטק וחברות שמירה ואנחנו בצבא ונלחמים ומשרתים ומדריכים, ושאנחנו אוכלים ושותים וצוחקים ורוקדים ומתחתנים ומביאים ילדים, ושאנחנו כאן ביניהם ואין להם דרך לשנות את זה, ואם הם לא רוצים שנצעד אז שלא יסתכלו. אתם רוצים לעזור לי? שלחו לי מסר, אני אגיד לכם על מה חשבתי. אל תקטלו אותי כי הדרך שלי להלחם היא אחרת.

יעלונת (-: התגעגעתי

הסברה בלתי פוסקת היא בהחלט חלק אינטגרלי מהמאבק להכרה ולשוויון זכויות של הקהילה, והיא צריכה להיות אף יותר דומיננטית ממה שהיא היום. אך ההסברה הזו, היא לא זו שתמנע (לדעתי) את העתק הרוחות הסוערות כיום נגד המצעד בי-ם, גם בעוד עשר שנים ויותר. זה הוא לא הקהל הרחב, אשר אותו ניתן לחנך, שמתנגד למצעד. אלו קבוצות של אנשים שקיומם של אקטים הומו-לס-בי-טרנסיים סותר את כל מהות קיומם. לא ניתן לחנך אדם חרדי לקבל את הקהילה הגאה ולהשאר חרדי. ניתן לחנך אותו להבלגה מתוך כבוד לחוקי המשחק הדמוקרטי, לא יותר. ויתור על המצעד כיום יהווה את האקט ההפוך - במקום לחזק את הדמוקרטיה, הוא יחליש אותה. מעבר למאבקה של הקהילה, המאבק על קיום המצעד כיום הוא מאבק על הדמוקרטיה בישראל.

חינוך להבלגה, יותם אהובי ../images/Emo13.gif

יבוא אם ניצור מודעות לקיום הקהילה ההומולסבית בכל מקום ומקום, בכל זמן וזמן, ולא רק פעם בשנה במצעד פרובוקטיבי-משהו ונוצץ שמשקף את זה שאנחנו יודעים לרקוד יפה ולצעוק יותר יפה, ולחייך נורא נורא יפה אתה תבוא לתלות איתי דגלים בכל עיר ועיר כל לילה ולילה?

אם הנסיעות עלייך (-:

המצעד לבדו בהחלט לא יעשה את ההבדל, אבל הוא כן מעין ארוע מרכזי שמחזיק את המאבק והמודעות אליו בתודעה הקולקטיבית של החברה. המצעד (בי-ם ולא בת"א) מסמל בדיוק את המשמעות של מצעד - לא נוצצים וריקודים, אלא תזכורת לכך שאפילו את הזכות שלנו להיות גלויים עם נטייתנו בציבור רוצים למנוע מאיתנו.

למעלה