מלחמה של ממש.

doroniz

New member
בואי לא נתווכח

רננה, אין ברצוני להתווכח איתך ובודאי שלא על גבי האינטרנט ובודאי של על חשבון ארז אבל: 1. אם תעברי על מה שכתב ארז תראי שבנו נמצא עד היום בגן פרטי ולכן הוא לא מעביר את בנו מגן תקשורתי לגן שפתי. 2. העברת ילד בין מסגרות החינוך המיוחד לא תמיד מצריכה ועדת השמה, אבל היא גם לא תמיד נחשבת שילוב. 3. אני לחלוטין מסכים שהשמת ילד PDD בגן שפתי היא סוג של שילוב אבל לא כך רואה את זאת המערכת , וחבל שכך. בינתיים ארז, את, אני והאחרים צריכים לפעול עפ"י תכתיבי המערכת ולא עפ"י שאיפותינו. 4. חוק השילוב (התיקון לחוק החינוך המיוחד) חוקק לפני הרבה יותר משנה, אלא שהשינוי האחרון והמהותי שבו בוצע לפני כשנה, והרבה בזכות הורים פעילים כמוך ואחרים. לצערנו יישומו של השינוי לוקה בחסר בגלל אותה תפישה מעוותת של מערכת החינוך המיוחד (וכלל מערכת החינוך) את נושא השילוב, אבל זה דיון לשרשור אחר לגמרה. לסיום, היות ואנחנו מכירים כבר מספיק שנים ויודעים מאיפה התחלנו ולאיפה הגענו (כל אחד מאיתנו בדרכו) אז אני ממש מצדיע להורים כמוך שמוכנים להיאבק בכזאת נחרצות למען ילדינו. אלא שעלינו לזכור שאסור לנו שהמאבקים הללו יהיו הורים כנגד הורים, כל כולנו (בעצם) באותה סירה. בהצלחה לכולנו, דורון.

yonitbrk

New member
גן שפתי

שלום חברים כאמא לשני ילדי PDD אשר אחד מהם בגן תקשורתי והשני בשפתי ממליצה לשבת ולחשוב לפני השיבוץ בגן שפתי היות ונכון גן שפתי אמור לפתור בעיות שפה אך לא תמיד משבצים ילדים עם בעיות שפתיות ובד"כ מדובר בילדים גבוהים מבחינה קוגנטיבית לגבי הבעיה שלנו יש לבדוק טוב טוב אם הגננת באותו גן עברה הסמכה בנושא ה-PDD ואם יש לה ניסיון בעבודה עם הילדים שלנו היות ומנסיוני בשנתיים האחרונות הגננות בגנים השפתיים לומדות חינוך מיוחד בכלליות ולמרביתן אין את הידע והנסיון לעבודה כזו. ואם נפלתן על גן עם גננת מבוגרת מרביתן גם לא מסכימות לקבל עזרה ויעוץ והן גם לא תתביישנה להכחיש שאין להן ניסיון. בקיצור זהירות לא למהר ולהחליט כי טובת הילד קודמת לכל וכאמא ששהתה בגן מעל חצי שנה כדי ללמד את הגננת איך לעבוד עם הילד וגם השנה בתחילת השנה העברתי הדרכה לגננת ולצוות הפרא רפואי וגם כאן יש לבדוק טוב טוב אם יש להן ניסיון וידע בנושא וזאת משום שנכון מאוד קוסם לרשום את הילד לגן שפתי ולא לתקשורתי אבל טובת הילד קודמת והילד יכול ליפול על צוות שרק יזיק לו בחוסר הידע והנסיון . אולי כדאי שנה אחת לרשום לגן תקשורתי ששם בטוח שיקבל את כל מה שהוא צריך וששם ידעו לעבוד איתו ובסוף השנה לשקול שוב אם לשלב בגן שפתי או אם כבר יש סייעת צמודה אז אולי בכלל לחפש גן רגיל ולעשות שילוב כמו שצריך. לא למהר ולא לכעוס על כולם בד"כ הצוות היושב בועדה מספיק בעל ניסיון ליעץ מה שייעץ לכם. אין להם שום אינטרס אישי להזיק לכם או ללכת נגדכם. פשוט תחשבו שוב גם על הילד ומה מידת התקשורת שלו ורמתו הקוגנטיבית - יכולת הלימוד שלו וכו', כי כל אלו מאוד ישפיעו על התקדמותו או על נסיגה אפילו. מאחלת לכם בהצלחה מכל הלב.

ארז ב 1

New member
מלחמה של ממש.

מחר ולאחר שנגמרו כל רצף החגים האחרון אני ממש מתחיל מלחמה נגד הוועדות של העירייה והממסד בכלל. אני מצטער שיוצא לי לכתוב בצורה כזאת. לא יכול להיות שיזמנו אותי לוועדת הסמה מבלי להתחשב ברצוני. זימנו אותי ואת אישתי לוועדה. רצתי לקלינאית התקשורת להביא מכתב בו היא כותבת כי האבחונים שנעשו לילד לפני מספר חודשים הם אינם משקפים את מצבו של הילד היום ולאחר ההתקדמות הגדולה אצלו היא חושבת שיהיה לו טוב במסגרת של גן שפה ולא תקשורת. כמו כן היא ציינה כי הילד מתקשר וכו. אך בוועדה המגושמת הזאת יושב צוות שרואה את עצמו קובע עבור ילדי את עתידו מבלי לראות אותו פעם אחת. הם לא היו מוכנים לשמוע את הדעות שלנו וכשסיפרנו על הילד ועל ההתקדמות שלו הם אמרו שאנחנו לא יודעים כלום ואנחנו טועים ואין לקלינאית תקשורת יכולת להחליט או לבקש. הם ישבו והקריאו לי את הדוחות הרפאויים שאני יודע אותם בעל פה. כמו כן הם הקריאו לי את הדוח של הפסיכולוגית של מכבי. אנחנו ביקשנו לא להתייחס לדוח שלה מכייון שהיא לאורך כל הדרך היתה נגדנו ואת השאלון שההורים אמורים לענות עבור הילד היא ענתה עבורנו כשהניסיון היחיד שלה זה לראות את הילד פעם אחת. אתם מבינים איפה אנחנו חיים אתם מבינים מי קובע לילדים שלנו את העתיד. אך יכול להיות שקלינאית תקשורת שמכירה את הילד מתחילת השנה ורואה אותו יום יום במסגרת הגן לא מבינה כלום וצוות שאינו מכיר את הילד יקבע את עתידו. אני ממליץ בחום להמנע מהוועדות האלה הם רק לרעתנו ולא לטובתנו. אני מתכוון לכתוב לספקטור ראש עיריית מודיעין ולמר יוסי בר דוד ממלא מקומו מכתב מאוד חריף בנושא זה ואם יש למישהו ממכם את אותה בעיה ורוצה להצטרף למכתב זה וכמובן שאשלח העתק למשרד החינוך. אני מחכה ורוצה לציין במכתב עוד סיפורים שיש לכם לספר. זאת לא רק הבעייה אם הם כבר קובעים משהו למה הם כבר חודשיים מושכים את האישור לראות את גן תקשורת או שםה וזאת לאחר שהוועדה נתנה גזר דין. אני יודע ובטוח שלא אלך למה שהם קובעים עבורי. לא מספיק הבעיות,הריצות, הדאגה , עצבים שאנחנו עוברים יום יום ישנם אנשים שמוסיפים ומורידים מאיתנו את הביטחון. אני מתכוון בימים הקרובים להוכיח לוועדה שהם טועים ובגדול. תודה.............

doroniz

New member
מאבקים לשיבוץ מתאים

ארז בוקר טוב, אני קורא את דבריך ונדהם לגלות ולשמוע על האטימות של מערכת החינוך המיוחד. לשמחתי עד היום החוויות שלי מועדות ההשמה למיניהן היו חיוביות בעיקר במובן שבו ניתנה להורים הזכות להשמיע את דעתם, ובודאי הידיעה שלהורים שמורה זכות המילה האחרונה. רננה: אני מבין שאת חזק בתוך השילוב אבל זה לא המקום (ארז, תקן אותי אם אני טועה). ארז מדבר על הרצון שלו לשלב את בנו לגן שפתי בעוד ועדת ההשמה דוחה את הרצון הזה של ההורים ומתכוונת לשבץ את בנו בגן תקשורתי. אין מדובר כאן בשילוב ובטח לא בכיתה א'. ארז: נסה לברר אם ועדת ההשמה מדוע הם רואים את מקומו של בנך דוקא בגן תקשורתי ומדוע הם פוסלים את הרעיון של גן שפתי, וכל זאת ברמת העקרון. יתכן ואתה מעונין בגן שפתי מסוים שהשיבוץ אליו הושלם, אולי קיימת בעיה אחרת. כמו שאתה מצפה שהמערכת תהיה קשובה אליך ואל צרכיך (וצרכי ילדך), כך היה אתה קשוב אליהם. עפ"י הבנתי מסיפורים מקבילים - הרשות המקומית של מודיעין קשובה לצרכים שלנו. הבעיה היא שהדברים לא תמיד נגמרים ברשות המקומית - ועדות ההשמה משויכות למשרד החינוך לאגף לחינוך מיוחד. אם הגעת לשלב של מכתב, הפנה אותו לאגף לחינוך מיוחד במשרד החינוך עם העתקים מתאימים (לרשות המקומית). בכל מקרה, אני מציע לך לפנות למרכז למשפחה ולהיעזר בידע ובכוחות שלהם. אולי יוכלו להפנות אותך להורים נוספים מאזור מודיעין עם בעיות דומות לשלך. בהצלחה במאבקך הצודק, דורון.

חבל לבלבל...

שילוב מדבר על מיסגרת חינוך חובה ומיסגרת זו מתחילה מגיל 5(דהיינו גיל הגן לילדים ללא צרכים מיוחדים)ולגבי ילדים עם צרכים מיוחדים מדובר על גילאי 3 ומעלה... לכן רננה בהחלט צודקת ויש מקום להילחם על השילוב ולדרוש אותו מגיל חינוך חובה...ובנוסף לזאת מדובר על בדיוק אותו אגף עם אותה מנהלת אגף שתפיסת עולמה הוא לרועץ לילדים עם צרכים מיוחדים שיכולים להישתלב במיסגרות החינוך הרגילות... וכן ארז אתה אכן מוזמן לפנות לבזכות ...בעיקר כדי לסייע לכם..וגם כדי לתקן את העיוות שעלול להיתקבל כאילו גיל הגן אינו כלול בחוק השילוב...

doroniz

New member
שילוב מגיל גן

אני מסכים לחלוטין שצריך להיאבק (ולא להילחם) על שילוב החל מגיל חינוך חובה (גיל 5) כולל כיתות של גני חובה. אני בירכתי את כל הנאבקים עם פרסום ההכרעה בשבוע שעבר וממשיך לברך ולצדד במאבק הצודק הזה. כמי שבנו ה-PDD בן ה-8 נמצא בכיתת PDD בבי"ס רגיל ומכיר את נושא השילוב של ילדי PDD, אני אהיה תמיד בין אלה שיאבקו על שיטות שילוב שונות מאלה הנהוגות כיום ע"י אנשי האגף לחנ"מ. בני חוזר למסגרת של חינוך מיוחד רק בגלל שתפישת השילוב של ביה"ס שלו ושל העומדים בראש המערכת אינה תואמת את צרכיו ואת תפישת עולמי בנושא השילוב. אלא, שכל זה אינו במקומו במסגרת המאבק שאותו מציג ארז. ארז מתאר מאבק מול ועדת ההשמה למען בנו ישובץ למסגרת של גן שפתי בעוד שועדת ההשמה מעוניינת לשבצו בגן תקשורתי. ארז אינו נאבק (כרגע) על שילוב, אלא נאבק בועדות ההשמה. המשותף היחיד למאבק של ארז ולמאבק בנושא השילוב הוא הכתובת: האגף לחינוך מיוחד במשרד החינוך. אולם, אלה שני מאבקים שונים. וסליחה על התפרצות, דורון.

לא ברור לי מדוע לא אפשרו לכם

גן שפתי ככל שידוע לי, לא מתוכנן להפתח גן תקשורתי נוסף, והגן הקיים מלא. בנוסף לכך בשנה החולפת רוב ילדי הPDD שולבו בגנים שפתיים. בהצלחה בהמשך המאבק

avneh

New member
לארז

כואב לי מאוד לשמוע על האטימות של וועדת ההשמה הזו. אני ממש מרגישה על עצמי את הסבל שאתם עוברים. כמעט בטוח שההתנהגות הזו של אנשי וועדת ההשמה נובעת מהמחוייבות שלהם למלא גנים מסויימים. יתכן שהגנים השפתיים באזור כבר מלאים ודווקא בגן התקשורתי יש מקום פנוי וחייבים למלא אותו (אחרת אי אפשר יהיה לפתוח אותו). אני אומרת את זה כי אותנו ניסו לשכנע להכניס את הילד לגן מסויים (שלא היה בהכרח מתאים לו) כי התפנה בו מקום שהיה חייב להתמלא. פעם סמכתי בעיניים עצומות על הפסיכולוגיות וחשבתי לעצמי שבאמת טובת הילד עומדת בראש מעייניהן, אך התברר לי שלא! הם עושים הכל כדי לשכנע הורים לשלוח את הילדים שלהם לאיפה שנוח למערכת. במקרה שלך אתה בטוח מה מתאים לילד שלך ובזה יש לך יתרון. מה שאני בטוחה הוא שאף אחד לא יכול לחייב אתכם לשים את הילד במקום שאתם לא רוצים. אתם והמטפלים הצמודים של הילד שעובדים איתו שעות רבות, מכירים אותו הכי טוב ורק להם יש זכות לקבוע איפה הילד יהיה הכי טוב. אני הייתי מציעה לקלינאית תקשורת שלכם לבוא איתכם לועדת ההשמה. זה עושה רושם חזק ויותר ישפיע מאשר מכתב ממנה. ארז, רציתי גם להגיד לך שאתה חייב להיות רגוע והחלטי בכל המגעים שלך עם הממסד ולא להתנהג בצורה ריגשית למרות המצב שאתה נמצא ואני יודעת בדיוק באיזה מצב אתה. כדי להגיע לתוצאות הרצויות. תהיה חזק נטע

אני מכיר עורך דין שמתמצא בועדות השמ

אני מכיר עורך דין שמתמצא בועדות השמה. שמו רן לפיד. האם תרצה להתייעץ איתו?

sim64548

New member
תגובה להחלטת הוועדה

אני היום גימלאי .לפני שלושים שנה אמצתי ילד לא מתוך רצון פשוט זרקו אותו לרחוב בהיותי שוטר רחמתי על הילד ואספתי אותו .אני עדיין זוכר שהפסכולוגית אמרה לי שאן מה לעשות איתו לא מתאים לגן רגיל. נלחמתי ולא הסכמתי עליתי לשר החינוך דאז והמתנתי יום שלם עד שנפגשתי איתו ובטלתי את ההחלטה של הפסכולוגית. היום הבחור סגן אלוף בצנחנים עם 2 תארים של האונברסיטה . נשוי באושר עם2 ילדים. אל תתן שיחלטו בשבילך תלחם תנצח... בהצלחה..

למעלה