מלחמה שלא נגמרת

1mOsHiKo

New member
מלחמה שלא נגמרת

היי אני חדש, אני בן 21, דתי לשעבר שעוד לא הצליח להיפרד לגמרי מהדת שנסרחת אחריו. אני בא מבית דתי בו רק הורי נותרו דתיים. מכיוון שאני האח הצעיר, הורי תלו בי תקוות וקיוו שאשאר היחיד בבית דתי. לצערם זה לא קרה (וזה עוד בלי לעלות את נושא הזהות), ולצערי אני עוד לא יודע איך לבוא ולהגיד להם שאני חילוני. אני בעצם מתנהל בבית כדתי ובחוץ אני לגמרי חילוני. מידי פעם אני זורק להם כל מיני רמיזות שאני לא מקפיד וכדו' ואז הם ישר נבהלים ואני חושש שתבוא ההתפוצצות שתפגע בהם. למרות שאני יודע שזו זכותי לעשות מה שאני רוצה וכו' וכו' אני מתקשה לעשות את הצעד הזה שיביא להתפצצות שאולי תביא אח"כ רגיעה. בנוגע לתחום המיני. זה עוד סיפור שמקשה כמובן על חיי היום יום. הקבלה העצמית והסביבתית שלא הושלמה עדיין. לפעמים אני מרגיש שהנשמה שלי בחרה בתפקיד קשה כאן. לא קל בכלל. אבל אז אני מתנחם מעט כשאני יודע שיש מצבים יותר גרועים בחיים האלה.

../images/Emo2.gif אמא'לה! זה בדיוק אני!

אני בן 16.5, דתל"ש, אח בגדול שלי חזר בשאלה... ההורים שלי תולים בי תקוות, וגם אני בדיוק כמוך לא יודע איך להגיד להם, וזורק הערות פה ושם... ו-קוראים לי מושיקו... דמיון קצת מפחיד...
בכל מקרה, אני רוצה להגיד לך שאני ממש מבין אותך... כולם פה נמצאים במצבים פחות או יותר כמו שלך... אבל חשוב שתלמד להשלים עם עצמך! בכל מקרה, תהיה חזק, ואתה מוזמן לשתף אותנו בכל מה שבא לך...
|4u|

1mOsHiKo

New member
../images/Emo51.gif בהחלט דמיון מפחיד../images/Emo153.gif

תודה על התגובה. אז בהמשך לדבריי אני חושב שהקושי האמיתי (לחברי הפורום) מעבר ליציאה מהארון היא היציאה הראשונה קודם- מהדת. לפחות אצלי זה ככה. לקח לי בערך 3 שנים להתנתק לגמרי מהדת. מכל הכבלים והפחדים שבאמונה היהודית שהושרשו בי מאז שנולדתי. והדבר היחיד שעוד מחבר אותי אליה זה הנושא שפתחתי איתו את ההודעה- איך לבוא ולספר להורים שאתה לא דתי כשאתה יודע שזה כל כך יאכזב אותם (ושיש עוד משהו שבכלל יגמור אותם).

חמוד, נראה לי שלא הבנת כ"כ את

הקטע של הפורום... יציאה מהדת היא לא שלב ביציאה של הומו דתי מהארון... היא לא קשורה בכלל לנטייה המינית! הנטייה ההומוסקסואלית שלך היא לא סיבה לעזיבת הדת! למיטב הבנתי, ישנן 2 אפשרויות- 1) חל אצלך בלבול... למעשה, אתה מאמין בדת ורוצה אותה, אך עקב תפיסתך (המוטעית, עפ"י דעתי ועפ"י דעות רוב חברי הפורום) , חשבת שעליך לעזוב את הדת בגלל נטייתך... 2) אתה אינך מאמין בדת. אי לכך, היציאה מהדת הייתה שלב בתהליך הגילוי והמימוש העצמי שלך... אם זאת, אתה נתקל בבעיות להנתק ממנה, עקב החינוך הדתי שקיבלת... בכל מקרה, אני אישית מבין אותך- כמו שאמרתי, גם אני דתל"ש...

dkey

New member
הדברים קשורים ולא קשורים

הדת היהודית האורתודוכסית מסרבת לתת קצה של חבל למאמין ההומולסבי. ומי שמנסה למצוא שילוב בין השניים מוכרז על ידי זרם זה בכינויים של לא דתי, רפורמי וכו' שרק גורמים לו להתרחק עוד יותר. ברור שאדם בנוסף להיותו גיי יכול להיות גם דתי. הראשון אינו ניתן לשינוי בעוד השני הוא בחירה. באופן אישי אני יכול לומר על עצמי שתמיד הייתי חילוני אלא שהיותי הומוסקסואל הביא אותי להתבונן שוב על הדת והתבוננות זאת מאוד חידדה אצלי את ההכרה שהדתות השונות חסרות כל בסיס, מעוולות, פוגעות ושיקריות. אבל מדובר באמונה ובזכות להאמין ואני תומך בזכות זאת כל עוד אינה פוגענית בזולת ובאדם עצמו.

1mOsHiKo

New member
איסילמיר-דוקא הבנתי את מהות הפורום

פשוט הייתי צריך לפרוק את הכובד שהרגשתי בימים האחרונים. ומכיוון שהרוב פה עברו/עוברים את מה שאני עובר חשתי צורך לדבר על זה. וכמו שכתבת באפשרות השניה בהודעתך- כך בדיוק אני מרגיש: אני לא מאמין בדת (באלוהים כן). אי לכך, היציאה מהדת היא שלב בתהליך הגילוי והמימוש העצמי שלי. אם זאת, אני נתקל בקושי להתנתק ממנה, עקב החינוך הדתי שקיבלתי.

שניכם מפחידים אותי. ../images/Emo12.gif

ועוד יותר מפחיד אותי שאני מכיר אחד מכם.
איזה צירוף מקרים.
או שמא שלא

dkey

New member
נו באמת, יש עוד לא מעט במצב זה ../images/Emo13.gif

למעלה