מלחמה , מלחמה !!!

דן צ

New member
מלחמה , מלחמה !!!

לא להבהל, עירק לא פתחה במתקפת פתע על ישראל וסוריה טרם קידמה את כוחותיה לעבר רמת הגולן בסך הכל מדובר על משחק הקלפים "מלחמה". אז ככה, אני והילד שלי בן השבע וחצי שיחקנו מלחמה לי יצא מלך ולא יצא מלכה, הסברתי לו כי המלך מנצח את המלכה , הבן שלי הרים גבה ושאל בהשתהות " אבי היקר והאהוב [תוסםת שלי] למה מלך אוכל מלכה? הם לא אמורים להיות ביחד? לא אמורים להיות שווים?" . טוב, המשכנו לשחק ואז בשלב מסויים לו יצא ג´וקר ולי שוב יצא מלך, הסברתי כי הג´וקר מנצח, פה הוא כבר לא הסכים ושאל "למה ג´וקר ליצן החצר מנצח מלך בארמון המלוכה? הרי המלך שווה יותר ממנו". נו אז מה עונים לילד עם מוח חריף???

אושר מ

New member
וואו. אחלה ילד. בן לתפארת

מה שעונים לו הוא שיש לו אחלה הגיון שבעולם. אבל מה? בקלפים ההגיוןה זה לא קיים. במשחקי קלפים יש הררכיה מסויימת, שנקבעה בצורה עולמית (יה רייט). והיא שהאס מעל המלך והג´וקר מעל הכל. המלך מעל המלכה (למרות שזה אמור להיות הפוך כמובן, אבל אמור זה שם של דג ורומא בהפוך...). וכשמשחקים קלפים יש ללכת לפי החוקים הידועים לכולם.

ואני תמיד מסבירה לפעוטות

המשחקים איתי קלפים, שהקלף שלי יש ביד, לוקח את שלהם ובגדול, ובסיבוב הבא החוקים משתנים בהתאם ליד שיש לי באותו הרגע. כך זה גם בחיים, וגם את זה טורחת אני להסביר להם בהזדמנויות שונות. והכי חשוב: האם ניצחת? האם שאבת לו את כל החסכונות הנוכחיים ואף את חסכון האוניברסיטה? האם הילד נשאר רק עם תחתוניו לעורו?

דן צ

New member
תגידי

את רוצה שמחלקת הרווחה תשרוץ אצלי בבית?? בטח שהשארתי לו 2 זוגות מכנסים חולצה וארבע תחתונים....

כבר טעות ראשונה !!!

אחר כך הוא ירצה קורקינט, בגדי מותג יקר, נסיעה לחו"ל עם החבר´ה, פלאפון, את האוטו, שתממן לו את הלימודים (ואת שלושת החוגים שהוא יחליף מדי שנתיים), שתקנה לו דירה, ושאחר כך תכסה לו את הפיגורים במשכנתא. צריך לעצור את זה בהתחלה, לפני שהם נעשים חמדניים !!!

דן צ

New member
אפי יקירתי, זה כבר אבוד

1. קורקינט כבר יש לו ואפילו חמישה קורקינטים 2. בגדי מותגים יקרים יש לו ובשפע [ לא ממני] 3. נסיעה לחו"ל עדין לא, אבל עשיתי לו סיבוב במטוס, לקחתי אותו מעל הרצליה וכל השרון. 4. פלאפון יש לו 5. יש לו את הרכב עם "נהג צמוד". 6. אני ממן לו את הלימודים כולל 3 חוגים בשנה. 7. הוא בעל הבית בדירה. 8. פיגורים במשכנתא אולי לא אבל פיגורים בארנק שלו זה כן.

סתם מתוך סקרנות

איך אפשר לנצח ב"מלחמה" כשמשתפים ג´וקרים? הרי כמו שאמרת, ג´וקר מעל לכל.

פולדרה

New member
פשוט מאוד...

כשיוצא אותו קלף, שמים עליו שלושה קלפים ואז הרביעי קובע מי מנצח ולוקח את כל החבילה. ככה לאט לאט הג´וקרים עוברים לצד המנצח, יחד עם שאר הקלפים. אבל כמובן שהסיכויים שמישהו ינצח במשחק הזה כל כך קלושים, וכן נוספה עוד קלישאה: במלחמה אין מנצחים.

אושר מ

New member
לו פול!../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

אהבתי את מה שאמרת.. על הקלישאה
.

נתן.ל

New member
פולדרה הקוסמת ../images/Emo35.gif

או אולי אני מתבלבל עם ספר אחר
אולי זו הייתה פולגרה, אני כבר לא זוכר

פולדרה

New member
חן, חן...

לך אושר
ונתן, לא התבלבלת עם ספר אחר, פולדרה היא האמא של פולגרה. למה רק אני לא מקבלת סמיילי? כתבתי הודעה לפני כמה זמן ונורא נעלבתי...

אושר מ

New member
אבוי. הנה לך לא סמיילי אם כי אייקון

אני נורא אוהבת אותו (מה שאולי את יודעת אם קראת את העדכון השבועי. כנ"ל באשר לחברותך בפורום. אבל אני מדברת פה על פורום אחר וע"כ אפסיק
). היותר לי לשאול איזה ספר זה? זה מצלצל לי מוכר (אמבר הייתכן?!), והרגע הסתכנתי במבוכה גדולה לכשיתברר שטעיתי...

נתן.ל

New member
הבלגריאן ושאר הנספחים

פולדרה לא הייתה קוסמת אם אני זוכר נכון, רק בתה, פולגרה. סדרת אמבר הכן משובחת ורוג´ר זילזני סופר מצויין, אבל זה לא זה.

אושר מ

New member
מודה ומתוודה כי לא קראתי

את הבלגריאן. ואני חוששת שאף לא אגיע לזה בקרוב כי רשימה מאוד נכבדת של ספרים מחכה לי על המדף (כרגע אני במויקת המקרה של פול אוסטר. לאן התדרדר הנער בימינו
).

פולדרה

New member
יופי טופי לי.

יש לי אייקון
. באותה הזדמנות ברכות לרגל מינוייך לתפקיד החשוב. מי ייתן ותמלאי את משימותייך על הצד הטוב ביותר. ובנוגע לכינוי, הוא לקוח מסדרת הבלגריאד של אדינגס, לא אמבר (מה ומי זה אמבר?), ובחירתו הייתה אקראית לחלוטין, עקב מחסור בכינויים נורמליים. שרלה קטנה, האם מותר להביך את הראש הגדול, או שגם אני מסתכנת בכך? |אייקון מפוחד| ורק נוסיף אישור על קריאת העידכון השבועי.

אושר מ

New member
חס וכרפס מסתכנת

הרי אני אושר לא אפי... אני אגיע גם לסדרה זו (ותודה שהוספת את שם המחבר). אמבר היא סדרת ספרי מדע בדיוני מאת ז´ילז´ני. מעניינת ביותק הכוללת בתוכה 10 ספרים (5+5). אפ תרצי יותר מאוחר כשאהיה בבית אוכל לתת לך אותם לפי סדר. אני מאוד אוהבת את הסדרה הזו
. ובושה בי כי לא קראתי בה כה רבות, עד כי שכחתי את שמות גיבוריה
ושמחה שקראת
.

נתן.ל

New member
סדרת אמבר :

נכתבה ע"י רוג´ר ז´ילז´ני סדרה בת 10 ספרים, חמישה מוקדמים וחמישה מאוחרים יותר. תאווה לשכל.

אל דאגה, פולדרה

אושר מיד מגיעה עם האייקון הנבחר, שהרי זהו תפקידו של הראש הגדול. אני, מסיבות ידועות מסרבת באופן עקרוני להתעסק עם הדביקונים האלה, ורק במקרים חריגים, בעלי משמעות לאומית ולוקאל-פטריוטים, מוכנה לפתוח המסך הזוועתי ההוא ולשלוף איזה דביקון זוטר.

De-Panther

New member
תגיד לו שמלחמה זה משחק מיושן ולכן..

יש שם הבדלי מעמדות מוזרים ביותר
(תנסה להשתמש בפרצוף הזה)

למעלה