מלחמה חברים...

teleman

New member
מלחמה חברים...

לא פעם יצא לי לדבר על ההשפעה של מצב פוליטי כלשהו, וכמובן- ההשפעה העצומה שיש למלחמה על יוצרים שונים. ניתן לראות את התופעה לאורך כל ההיסטוריה של המוזיקה אצל כל גדולי הרוק.. והנה, בפתח עומדת לה עוד אחת, ושאלות שונות ומרתיעות עולות לי בראש: האם זה הפן ה"חיובי" במלחמה, הרי שאם לא היו מלחמות בעולם מיטב יצירות הרוק היו נחסכות מאיתנו? האם המוזיקה למלחמות , וכמו שאיש מטומטם פעם אמר- המלחמה מוציאה את הטוב שבאדם?... השאלות האלו מציקות לי, ולכן אני מעלה אותן בפניכם...

מלחמה זה טוב!

יש לי הרגשה שהמלחמה שאתה מדבר עליה היא מחלמת ויטנאם, כי חוץ ממנה אני לא מצליח לחשוב על מלחמה אחרת שהשפיע על עולם הרוק. אחרי שנות השישים ומלחמת ויטנאם עולם הרוק התרחק כמו כל החברה המערבית ממעורבות חברתית, יש שיאמרו שמדובר בראקציה פשוטה למעורבות הגדולה בשנות השישים, יש שיאמרו שהיעדים הפכו למורכבים מידיי (או שמא הבנת המציאות שלנו הפכה למורכבת יותר) ויש גם מי שיזכיר שאף מדינה מערבית לא הייתה מעורבת במלחמה של ממש מזה 30 שנה, והמצב הכלכלי גם טוב בהרבה משהיה. כלל אומני רוק, לפחות אלו שבמיינסטרים, מעדיפים להתרכז ברגשותיו של היחיד ולא בנושאים חברתיים, בעצם, אמן, אם לעשות פראפרזה, הוא תבנית נוף מולדתו, וכמו שכולנו בסוף היום מתעניינים רק בעצמנו, כך גם האמנים שאנחנו אוהבים. נקודה אחרת לחשב עליה היא שאומנות אמיתית צומחת הרבה פעמים מסבל, ומלחמה היא כר "מצויין" לסבל, אבל בשביל שהמלחמה תהפוך לנושא תיבה הסבל צריך להיות ארוך מספיק ולהשפיע על מספיק אנשים בשביל שיהיה לה גם ביטוי אומנתי ראוי.

מלחמת ויטנאם

אכן, בלי ספק המלחמה המשפיעה ביותר על תרבות המוסיקה האמריקאית. אפשר להתחיל לקבל מושג ראשוני מעיון קצר באתר הבא: vietnam war songs http://site.originesvietnam.levillage.org/article.php3?id_article=14 מעניין לציין שבשירים המופיעים ברשימה יש מספר שירים של CCR (אחת הלהקות החביבות עלי במיוחד), אבל לא צוין השיר fortunate son, שהוא אולי השיר האנטי מלחמתי הידוע ביותר של הלהקה.

LadyG

New member
והיה רדיו האנוי

ששידר את מיטב להיטי הרוקנרול. לא סתם נוצר הביטוי "מלחמת הרוקנרול". הרבה להיטים היו לרדיו האנוי שחיזר אחר אזניהם של החיילים האמריקאים. בין הפופולרים ביותר היו: Leaving on a jet plane לא מפתיע, כשחושבים על זה. Paint it black מתחבר לי מאוד בראש. מבחינת האוירה לפחות. Bad Moon The night they drove old Dixie down ובדרך הו צ'י מין בין צמרות הג'ונגל שרו החיילים את השיר: Ballad of the green berets איזה מלחמה עצובה.

ganooov

New member
לקרוא לזה מלחמה, ../images/Emo13.gif

זאת הורדת דרגה של המילה "מלחמה".

תודה

The night they drove old Dixie down אי אפשר להזכיר את השיר הזה, בלי לגרום לי להתרגשות... בסדרה הידועה של ה-BBC (ממשיכה לצעוד), מסיים השיר הזה של the band את הפרק כשיר המייצג של הופעת הפרידה שלהם (the last waltz- שגם הוסרטה ע"י מרטין סקורזה), והקריין מבשר ברקע על סיומה של תקופה (למעשה, באיחור של כ-6 שנים, נועלים "הלהקה" את שנות ה-60). איך אפשר שלא להתרגש...(והשירה של המתופף levon helm - פשוט ללקק את האצבעות).

LadyG

New member
זה מדהים עד כמה נשמעו

השורות האלו אקטואליות ב- 1969 Virgil Caine is my name and I served on the Danville train 'Til Stoneman's cavalry came and tore up the tracks again In the winter of '65 we were hungry, just barely alive By May the 10th, Richmond had fell, it's a time I remember, oh so well The night they drove old Dixie down, and the bells were ringing

את מנסה לגרום לי לבכות?! :)

ואל תשכחי: Like my father before me, I'm a working man And like my brother before me, I took a rebel stand Oh, he was just 18, proud and brave But a yankee laid him in his grave I swear by the blood below my feet You can't raise a Cane back up when he's in defeat The night they drove old Dixie down

LadyG

New member
חס וחלילה....

אבל גם מהצד הזה של המחשב מוחים דמעה בסתר.

Wonder goat

New member
אין ספק

שהמלחמה השפיע על תולדות הרוק
הדורס חגגו על המלחמה הזאת

למעלה