קצת תשובות...מלון בלרנקה
מישהי מכירה מלון טוב ולא יקר בלרנקה שאפשר לנוח בו? חשבנו לקחת מלון בלרנקה במקום בניקוסיה, ולינסוע מהמלון לפדיוס וחזרה לפי הצורך. האם תוכלו להמליץ ולספר על דרכי הנסיעה ללרנקה באוטובוס/מונית? כמה טירחה יש בנסיעות הללו ואיך הן מתבצעות?
רכבות, אוטובוסים, מטוסים (היה פעםמלון בלרנקה
מישהי מכירה מלון טוב ולא יקר בלרנקה שאפשר לנוח בו? חשבנו לקחת מלון בלרנקה במקום בניקוסיה, ולינסוע מהמלון לפדיוס וחזרה לפי הצורך. האם תוכלו להמליץ ולספר על דרכי הנסיעה ללרנקה באוטובוס/מונית? כמה טירחה יש בנסיעות הללו ואיך הן מתבצעות?
תודה רבה על התשובותרכבות, אוטובוסים, מטוסים (היה פעם
סרט בשם הזה לא?) אז בתור "תיירת מנוסה" על הקו לרנקה-ניקוסיה אני יכולה לפרט לך את כל הדרכים: מוניות ספישל כמובן יש בכל מקום אבל מאד יקר. כמו שאיוש כתבה, עשרים לירות קפריסאיות מלרנקה לניקוסיה וקצת יותר בשעות הערב. תכפילי בעשר כדי לקבל שקלים. זמן הנסיעה - כ-35 דקות. כדאי לשאול מחיר מראש או לדרוש שיפעיל מונה. מוניות שירות, שנקראות shared taxi הן מוניות בינעירוניות שאת מזמינה בטלפון, הן מגיעות לאן שהזמנת במסגרת סבב בעיר שבו הן אוספות נוסעים עד שממלאות את המונית ואז נוסעות לעיר השניה. זה לוקח קצת יותר זמן ממונית ספישל, בגלל הסיבובים. גם ההמתנה קצת יותר ארוכה, אבל לא נורא. מקסימום המתנה היה לנו עשרים דקות. הנסיעה - בערך שעה. הבעיה עם המוניות האלה שהן לא מגיעות לכל מקום. את לא יכולה להזמין מונית שרות לשדה התעופה וגם לא לאזור המלונות שנמצא מחוץ ללרנקה. אז אם המלון שתקחו יהיה בתוך העיר זה בסדר, אם הוא מחוץ לעיר לא תוכלו להשתמש במוניות שרות. המחיר לנסיעה לרנקה-ניקוסיה - בסביבות 10 לירות קפריסאיות לזוג. מצד שני בחזור תמיד תוכלו לבקש מהמזכירה בפדיוס שתזמין לכם shared taxi חזרה למלון. רק קחו בחשבון שהמוניות האלה עובדות רק בשעות היום. אוטובוסים: בנסיעה האחרונה שלנו השתלטנו גם על כלי התחבורה הזה. עד כדי כך נעשינו חסכניםהאמת, אחרי שמבינים מי נגד מי, ממש כואב הלב לזרוק כסף על מוניות. אמנם הנסיעה באוטובוס ארוכה יותר, כי הוא עובר דרך כל מיני כפרים בדרך. אבל מצד שני יש לנו כל הזמן שבעולם ודוקא היה נחמד לראות קצת את הכפרים של קפריסין לשם שינוי. אז ככה: מאזור המלונות שמחוץ ללרנקה יש אוטובוס שמגיע כל חצי שעה עד השעה חמש בערך ונוסע ללרנקה. המחיר - אם זכרוני אינו מטעני חצי לירה קפריסאית לאדם, כלומר לירה לזוג. האוטובוס הזה מגיע בסוף לטיילת בלרנקה, שם יש אוטובוסים ומוניות שרות לכל מיני יעדים, בין השאר גם לניקוסיה. יש שם שילוט עם זמני יציאה (רק לא לשכוח שאנחנו עדיין במדינה עם קצב ים תיכוני נינוח). הנסיעה לניקוסיה עלתה למיטב זכרוני 2 לירות קפריסאיות לאדם. חישוב פשוט מעלה שחסכנו 150 שקל כשנסענו בשני אוטובוסים במקום במונית ספישל. הנסיעה (רק באוטובוס השני, מלרנקה לניקוסיה) ארכה כשעה ורבע. בקשר למקום ההורדה בניקוסיה, טוב זה באמת היה קטע לא ברור: הנהג אמר לי שיש רק תחנת הורדה אחת בניקוסיה. לא הבנתי איפה בדיוק אבל זאת היתה אמורה להיות התחנה הסופית. הגענו לניקוסיה, הוא עצר. היינו בטוחים שזאת התחנה הסופית אז ירדנו. ואז קלטנו שרק חלק ירדו ויש עוד אנשים במונית. התבאסנו, הסתכלנו סביב לקלוט איפה אנחנו ופתאום בעלי שם לב שלגמרי במקרה הוא הוריד אותנו כמעט מול המכון. אז אני לא יודעת מה בדיוק הולך שם בקטע הזה אבל נראה לי שלא יזיק לבקש בנימוס מהנהג שיוריד אתכם בדרך, איפהשהוא קרוב למכון. זה לא שוויץ שם, אתם יודעים, ולנינוחות הים תיכונית יש גם יתרונות. הערה כללית: לא בכל המוניות יש מזגן (גם הספישל). והרבה פעמים הנהג מעשן![]()
![]()
אנחנו לנו במלונות שמחוץ לעירתודה רבה על התשובות
סביון-תוכלי להמליץ לנו על מלון בלרנקה?
תודהאנחנו לנו במלונות שמחוץ לעיר
גולדן ביי ביץ' - 5 כוכבים, ולורדוס ביץ' - 4 כוכבים. שניהם מלונות מצוינים. בחורף, מחוץ לעונה המחירים בדיל יוצאים סבירים. עכשיו זה מן הסתם יותר יקר. אני מצרפת קישור לאתר של מלונות בקפריסין.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.