מלבי

v valerie

New member
מלבי

בבקשה, אם מישהו יכול לתת לי מתכון איך מכינים מלבי (זה קינוח כזה לבן כמו ג`ל עם רוטב אדום למעלה.) תודה רבה רבה..

pirge

New member
מלבי

על כל כוס חלב צריך: כף קורנפלור כף סוכר ולטעם טיפה מי ורדים.[ על מנת לשבח את טעם המלבי ממירים חצי כמות החלב בשמנת מתוקה. 1.מביאים את החלב והשמנת לנקודת רתיחה. 2. ממיסים את הקורנפלור במעט מים קרים ומערבבים .יוצקים לחלב הרותח. 3. מערבבים כל הזמן עד שמסמיך. 4. מוסיפים את מי הורדים. 5. מגישים עם איזה סירופ שרוצים. רצוי בצבע אדום. טעים חם או קר.

silvey

New member
עם המלבי-סחלב אני מסתדרת...אבל

מאיפה מביאים את הסירופ האדום המתוק והטעים הזה? ואם אפשר להפכו לדל סוכר, עוד יותר טוב...

pirge

New member
סירופ

4\3 כוס מים 2 כוסות "כמו סוכר" כף מיץ לימון כפית מי ורדים מיץ פטל ללא סוכר לצבע (אפשר להמיר מכמות הכמו סוכר במיץ הפטל. מבשלים את המים והכמו סוכר עד שיסמיך. מוסיפים את התבלינים והפטל. מצננים או מחממים לפי הצורך. לדעתי, יש בחנויות תבלינים את הצבע האדום לסירופ.

silvey

New member
../images/Emo51.gif פירגוש,קודם אבדוק בחנויות...

אם לא אמצא, אנסה להכין לבד...

v valerie

New member
וואו, תודה ענקית לכם!

אני מה זה מבסוטית, חבל על הזמן!.. אני מתה על מלבי. אני תמיד קונה בסופרמרקט ולפני 3 ימים ניסיתי להזמין באחת המסעדות בתור מנה אחרונה כשהזמנתי אוכל הביתה. הזמנתי כמה מנות מלבי, ככה שיהיה לי בכיף.. אבל מה זה התאכזבתי! המרקם של המלבי היה מגעיל עם כמו גושים כאלה והרוטב היה חמצמץ. נראה לי שהם פשוט השתמשו בתרכיז שתיה בטעם תות או משהו.. אז זהו, עכשיו אני כבר יודעת להכין לבד (בזכותכם מתוקים!) ואני ממש מאושרת. עכשיו אני יכולה להכין לי כמויות ולזלול לי בכיף מתי שבא לי. אני רוצה לנסות אולי בלי שמנת. אני אנסה לעשות עם חלב דל שומן.. ואני אנסה את הרוטב כמו שהציעו כאן קודם. תודה תודה ושוב תודה..

pirge

New member
לבריאות. שמחה לעזור. ואפשר כמובן

בלי שמנת. עם חלב דל. עם תחליף סוכר. ועדיין ייצא לך נפלא...... לשים למעלה קינמון וקוקוס לשידרוג אמיתי.

yifatushc

New member
מוס מלבי של אורן גירון

בנוסף למתכון של פירגה (שבטוחני שיצא לך מעולה
), להלן מתכון מומלץ של עוגת מוס מלבי: (תמונה באדיבות Nיכל מפורום מתכונים) מוס מלבי של אורן גירון 6 חלבונים 200 גר' סוכר 6 דפי ג'לטין מושרים במים קרים עד לריכוך, סחוטים. 250 גר' גבינת שמנת 70 מל' מי ורדים 550 מל' שמנת מתוקה מוקצפת ההכנה: מקציפים חלבונים וסוכר לקצף נוקשה. מרככים מעט את הגבינה (הכי טוב- בעזרת 70 גר' קצפת, ומי הורדים) ממיסים ברבע כוס חלב חם את הג'לטין. מקפלים לגבינה עם מי הורדים לסירוגין את קצף החלבונים והקצפת מהשמנת המתוקה בעדינות. במקור המנה מורכבת ברינג: תחתית בסקויט (טורט) לבן, דפנות דקורטיביות, על התחתית מעט ריבת ורדים ועליה המוס. מקשטים בעלה ורד מסוכר. בתאבון!
יפעת

yifatushc

New member
התמונה שמתחתיו היא של...

מוס פסיפלורה. וכיוון שבמתכונים עסקינן, "הרווחת" על הדרך
גם מתכון לעוגת מוס פסיפלורה: (מתכון של מיכל קלפקא). עוגת מוס פסיפלורה רכיבים: בסיס: 150 גר קוקוס 150 גר שקדים לבנים 200 גר אבקת סוכר 5 חלבונים כמה טיפות לימון נייר אפיה מוס: 5 חלמונים 400 מ"ל מיץ פסיפלורה (מסונן) 2 כפות אבקת חלב 150 גר סוכר 2 שמנת מתוקה שקית ג'לטין (במקור ארבע עלים) דפנות: עוגת ז'פונז/ ספוג ריבת משמשים לציפוי: 50 מ"ל מיץ פסיפלורה עלה ג'לטין אחד אופן הכנה: דפנות: יום קודם לא הכרחי אבל אין ספק שזה יפה יותר חותכים את עוגת הז'פונז לשלוש שכבות מורחים את הבסיס בריבה מחזירים את השכבה השניה מורחים בריבה וסוגרים עם השכבה השלישית. כעת חותכים לחתיכות ברוחב של כ 3 ס"מ עוטפים בניילון עטיף ולמקפיא. בסיס: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קוקוס ומחצית מאבקת הסוכר. לאחר מכן מעבדים את השקדים עם שארית אבקת הסוכר ומערבבים יחד. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים פנימה את תערובת השקדים והקוקוס. מעבירים לשק זילוף ויוצרים שבלול בקוטר של 26 ס"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל180- מ"צ 15 דקות ומורידים ל-150. ניתן לפתוח מעט את דלת התנור עם מגבת ולאפות עד שמוכן. (אצלי זה לוקח כשעה תלוי אם הדלת פתוחה או לא ואני תמיד שם תבנית מלמעלה כדי שלא יכהה יותר מדי. מוס: מרתיחים את הפרי עם מחצית הסוכר ואבקת החלב. מקציפים חלמונים עם שאר הסוכר לקצף יציב. ממיסים שקית ג'לטין בחצי כוס מים חמים מערבבים את החלמון עם הפרי ומוסיפים את הג'לטין. שמים בבין מארי עם קרח כדי שיצטנן. מקציפים את השמנת לקצף יציב. שתערובת הפרי התקררה לגמרי מקפלים יחד עם הקצפת. הרכבה: בסיס- מניחים בתבנית 26 את בסיס הקוקוס והשקדים. דפנות- מוציאים מהקפאה את הסדויץ וחותחים לפרוסות של ס"מ ומינחים פרוסה לאורך ופרוסה לרוחב.לאורך דפנות התבנית. ממלאים את התוכן עם מוס הפרי. עוטפים בניילון עטיף ולמקפיא. ציפוי: ממיסים את הז'לטין מערבבים עם המיץ ושופכים על העוגה מחכים שיתקשה ויצטנן. בהנאה!
יפעת

silvey

New member
WOW,שתי העוגות נראות נפלא,אבל

מעבר ליכולתי הקולינרית...לפחות אני מתענגת על הצילומים היפהפיים...

v valerie

New member
גם אני..

גם אני נהנית להסתכל על התענוג אבל זה קצת מסובך להכין. מיילא.. אם מישהו היה מכין לי.. אני מעדיפה דברים יותר קלים ופחות מסובכים להכנה. בכל מצב, תודה על המתכון המדהים. אני אשמור אותו בתקווה שאמצא מתנדב חביב שיכין לי.. תודה ענקית.

v valerie

New member
גם אני..

גם אני נהנית להסתכל על התענוג אבל זה קצת מסובך להכין. מיילא.. אם מישהו היה מכין לי.. אני מעדיפה דברים יותר קלים ופחות מסובכים להכנה. בכל מצב, תודה על המתכון המדהים. אני אשמור אותו בתקווה שאמצא מתנדב חביב שיכין לי.. תודה ענקית.

נירהמ1

New member
נכון - צריך סבלנות בשביל כל השלבים

אבל לא כוח. העוגות שוות כל מאמץ, הן יפהפיות.

נירהמ1

New member
הוגו - לא נפטרת ממני כל כך בקלות

יש לי שאלה. אני לא משתמשת בביצים חיות בעוגות (רק באפיה) - אם אכין את עוגת מוס הפסיפלורה בלי חלמונים בתוך המוס, האם נראה לך שהג'לטין יספיק כדי להחזיק את המסה?

hogo26

New member
לא זכור לי אם עשיתי בלי חלמונים

אבל ברור שצריך להוסיף מהג'לטין בכמות גדולה, אני מנסה להיזכר אם עשיתי פעם משהו דומה,

hogo26

New member
נירה שאלה

יש לך בעיה עם מרנג חלבונים שלא אפוי אלא מבושל ומוקצף

נירהמ1

New member
אם הוא מבושל אז זה בסדר הבעיה

שלי רק אם הוא "חי" - יותר נכון לי אין בעיה עם זה, הדור שלי גדל על ביצים חיות, אנח כבר "מחוסנת" - אבל אני פוחדת לתת לילדים ביצים חיות בגלל הסלמונלה.

למעלה