מלאכת יד

פלגיה

New member
מלאכת יד

אני גונבת סקר מפורום אחר, שנראה לי גם מתאים לעיתות אמצע-החופש-הגדול: אתם חושבים שזה משהו שצריך לדעת? חשוב לכם לדעת את זה? עדיין צריך בעולם שלנו לדעת איך להשתמש בחוט ומחט, פטיש ומסמר, מספריים( כמו שצריך!) או מסורית? אתם יודעים את זה? ומתכוונים ללמד גם את הילדים שלכם (אם כן - איך ובאיזה גיל)?

סקר

לטעמי כל הדברים חשובים בהחלט מתי נלמד אותם? אין לי תשובה נראה לי שאלה דברים שהחיים מלמדים אניל לא למדתי את הדברים האלה בביה"ס או בבית אלה עם החיים כשהייתי זקוקה להם

3תיתי

New member
כן! מלאכת יד זה חשוב

ואני מלמדת את הילדים מגיל צעיר. יש יותר מצליחים ויש פחות. רוקמים, תופרים כפתורים, מנגרים, ואפילו עושים פסיפסים.

ריקמה!

אזה כיף! אני והבנות שלי רוקמות, כלומר, הן רוקמות ואני צופה מעודדת ועוזרת בפלונטרים. מאד חשוב, גם ליצירתיות, גם למוטוריקה (אחת לפני כתה א' וזה עוזר אח"כ לכתיבה במחברת, בשורות וכו')

Kalla

New member
לא בשבילי.

אף פעם לא סבלתי מלאכת יד ואין לי שום סבלנות לזה. הדבר היחיד שאהבתי בילדות זה לצייר, וגם אז רק דברים מסויימים מאוד (חיות, טבע, אנשים). נראה לי שבנותיי מאוד שונות ממני בקטע הזה, ואני בהחלט מעודדת אותן (בגבולות הסבלנות והידיים השמאליות שלי). הבנים, לעומת זאת, עוד יותר גרועים ממני וגם עם זה אין לי בעיה.

Kalla

New member
וקצת התעלמתי מהשאלה.

זה בהחלט חשוב, אך בתנאי שיש נטייה מינימלית. מי שאוהב ורוצה - זה בהחלט נהדר, כמו כל תחביב, וזה בטוח עוזר בפיתוח כישורים שונים, כגון קואורדינציה, זריזות ידיים, חוש אמנותי ועוד. מי שממש לא מתחבר - בהחלט לא בעיה להסתדר בלי. אני שמחה מאוד שלבנותיי יש ידיים יותר טובות משלי ומקווה שהן תפתחנה את יכולותיהן, אך עבור עצמי מאוד מרוצה שבעולמנו זה לחלוטין לא חיוני כדי לשרוד ושיש לי הבחירה לא לעסוק בזה אם זה ממש לא בשבילי.

למעלה