מכתב

meani

New member
מכתב

שלום... זה מכתב שהייתי חייבת לכתוב... הוא חושף בתוכו את הסודות הכי כמוסים שלי, ולכן גם לא מופיע שם או פרטים מזהים אחרים. איכשהו הרגשתי שזה הפורום הנכון לפרסם אותו. אשמח אם תוכלו להתייחס אליו ברגישות ולהבין שהדברים האלה יוצאים ישר מהלב... תודה. אני לא בדיוק בטוחה למה אני כותבת. אני לא יודעת אם אני בכלל רוצה שמישהו יקרא. ואולי בעצם כן. כי לכמה אנשים בעולם יש תמונה חלקית, חתיכה של פאזל, משהו קטן מהבלגן הבלתי נגמר שנקרא "אני". כי אני לא בטוחה יותר מי אני. רק בשעות הזויות כאלה אני מרגישה את הצורך לכתוב... ובדרך כלל בבוקר זה כבר נראה זר לגמרי, משהו שמישהו אחר כתב, משהו שנכנס בי פתאום. כי משהו אצלי לא פתור, ואני עוד לא בדיוק בטוחה מה זה, אם זה במסגרת הנורמלי או שלפעמים זה קצת חורג אל "הצד האחר". החיים שלי מושלמים. בלי שום הגזמה. משפחה אוהבת, תמיכה בלי סוף, יציבות כלכלית, יפה, אינטיליגנטית, מצליחה בצבא, יחסית בחברה טובה... כל מה שרציתי אי פעם היה לי. לפעמים אני כמעט מרגישה אשמה על כך. לכל כך הרבה אנשים בעולם יש כל כך מעט, ולכמה מעטים יש כל כך הרבה... אני לא מדברת על מליונים בבנק או אהבת נצח, אני מדברת על יציבות וביטחון שנראים כמעט חלומיים, כשהכל בחוץ מתמוטט. ובכל זאת. ישנם רגעים. לא רבים, אבל נראים כמו נצח, וכשאני בתוכם כל מה שהזכרתי עכשיו נראה אפילו כעוד סיבה לאשמה ולשנאה עצמית, תראי, את קיבלת את הכל ובמקום להיות מאושרת את חושבת, וחושבת... ויש ימים שנדמה לי שאני יכולה לכבוש את העולם, לשנות אותו, להציל, לעזור, ללמד ולרפא, להמציא, לפתח ולקדם את אלה שמזלם לא שפר עליהם. ברגעים כאלה אני יכולה להרגיש שהחזה מתפוצץ לי מרוב אושר, אושר כל כך גדול שאין לי שום מושג מה לעשות איתו ואיפה לשים אותו. זה יכול לבוא בהפרש של שעות, ימים או שבועות... רגעים שבהם הבלתי אפשרי נראה אפשרי, ורגעים אחרים, שבהם קול פנימי לוחש לי, את לעולם לא תתחתני, את לא תצליחי בשום דבר, כל כך הרבה שאיפות וכל כך מעט תכל´ס... אין לי מושג אם זה מצב קליני (מאניה דיפרסיה? אם רק תלחשו את זה לאנשים שמכירים אותי הם יפרצו בצחוק גדול, אני נראית להם הכי אדישה וקולית בעולם), חוסר איזון שאפשר לפתור אותו באי-אילו דרכים או אפילו, ואני לא פוסלת את האפשרות, עצם שאלת הקיום שלנו כבני אדם. אפשר להגיד שמבחינה כרונולוגית החיים שלי התחלקו לתקופת הילדות התמימה והמאושרת (או שככה היא תמיד נראית ממרחק הזמן?), להתבגרות הקשה, האיטית ומלוות הבדידות, החרדות ואפילו מחשבות אובדן מפעם לפעם, ועכשיו, בסביבות גיל עשרים (עוד לא, תנו לי ליהנות מהספק), החוסר-איזון הזה, שמוציא אותי מדעתי, ומשפיע לא רק במקרו אלא גם במיקרו: החלטות שאני צריכה לקבל, מאיזה סנדוויץ´ לקנות ועד מה לעשות שנה הבאה (אוטוטו משתחררים...) אז מה עושים? לפני כמה שנים טובות פניתי לייעוץ אצל שתי פסיכולוגיות שונות. לא התמדתי בזה יותר מדי (התמדה היא חלק בעייתי מאוד באישיות שלי, כמו ששמתם לב), ויצאתי משם בהרגשה לא טובה. בקושי יכולתי לדבר, וכשדיברתי, יצא כל כך הרבה כאב שפשוט לא יכולתי יותר. הכל בסדר איתי, אין לי שום טראומה מודחקת בעברי, רק גיל התבגרות קשה מאוד וגם ניסיון דל ולא מוצלח עם בני המין השני. רק לאחרונה התחילו להיות לי חברות אמת, שהצלחתי לחשוף בפניהם משהו ממי שאני באמת, אבל נראה לי שאף אחת מהן, וגם לא המשפחה שלי, ובעצם אף אחד, אפילו לא אני, מכיר את מי שאני באמת. ואני עוד מעט בת עשרים. צריכה להחליט החלטות חשובות. צריכה להגיע לאיזון, לרגיעה, לשקט פנימי עם כל התסיסה הבלתי אפשרית הזאת, שמלווה כל פעולה הכי פשוטה של חיי היום יום. אני כבר לא יכולה לסמוך על ההחלטות של עצמי, כי בכל יום הן משתנות ואפילו מתהפכות לגמרי, אני עושה דבר אחד ומאמינה בדבר האחר לגמרי. אני מנסה להפיל על אחרים את האחריות להחליט בשבילי. הם מנסים לעזור אבל לא יכולים לעשות את זה במקומי. ואני מבולבלת. ויודעת שיש בתוכי הרבה אבל מפחדת מפני המכשול הגדול ביותר שיכול להפיל אותי חזק: אני.

De-Panther

New member
אהההה!!../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif אהההה!! מצאתי!!

מצאתי!! יש!! מצאתי!! מצאתי!! גיליתי!! סוף סוף!! יש!! זה אפשרי!! ווויפיייי!! איזה כיף!! מצאתי!! הבנתי!! תודה!! תודה לך!! עכשיו אני יכול לישון בשקט...
... קשה לאללה להסביר מה מצאתי מה הבנתי מה גיליתי... מי שרוצה שיבקש ממני במסרים... בעיקר את כותבת ההודעה... עכשיו אני יודע הרבה!! תודה... עזרת לי להבין משהו גדול במשמעות החיים!! תודה לך!!

d u c k y

New member
אוקיי, תראי, תקשיבי

אני בגילך, אולי קצת יותר, ואני יודעת בדיוק למה את מתכוונת: גם לי אין על מה להתלוןנן, בגדול, אבל תמיד איכשהו מוצאים ושקעים ברחמים עצמיים... וזה מותר וטבעי. אבל כרגע אני לא אקרא לזה "רחמים עצמיים", אלא "תקופה" ומתוקף היותה כזאת, היי סמוכה ובטוחה שהיא תעבור... חברים אמיתיים קשה למצוא, וגם כאשר אתה מוצא אין לך ביטחון שכך ישארו הדברים... העלת כאאן בעיה קיומית שהיא יפה, אבל אני חושבת שהדאגה שלך לגביה מעט מוגזמת - אף אחד, לדעתי, לא יודע ממש ממש מיהו, בטח שלא בגיל עשרים (זה הזמן להנות מהספק
) רב הזמן החיים חולפים, ואנחנו משתדלים להשתלב בהם בי להפגע יותר מדיי. את לא אמורה לחשוב בכל יום ויום: "מי אני ומהו האדם", זה מעניין ונחמד אב תצטרכי לקחת את זה יותר בקלות, אחרת את מקשה על עצמך, לחינם. אם תרצי פני אליי במסר ואמליץ לך על כמה ספרים... בקשר להחלטות, אין לי מה להוסיף מלבד לחזק את ידייך, שכן אני נמצאת גם כן בפרשת דרכים ועליי להחליט, אבל אלה בדיוק הדברים היומיומיים שמעצבים אותנו למה שאנחנו בהווה ובעתיד. הבלבול שלך הוא טבעי ומובן, אבל עלייך להאמין בעצמך ולא להתייאש. דבר נוסף אמרת שכל פעם שאת חושבת על לעזור לאחרים את מתמלאת אושר. למה שלא תיישמי את זה? למה שלא תתנדבי איפשהו? באמת שלא חסרים מקומות... חזרי לדווח לו ברגע שתגיעי להחלטה
וקבלי דביקון הצטרפות יגע מאורך התגובה

nutmeg

New member
היי מיאני

קראתי פעמיים (שזה הרבה בשבילי) והוצאתי את המשפט הכי חשוב לדעתי: "...יודעת שיש בתוכי הרבה אבל מפחדת מפני המכשול הגדול ביותר שיכול להפיל אותי חזק: אני." כלומר אם אבטיח לך שכל המכשולים שלך בעתיד (שאולי יפילו אותך ואולי לא), יהיו שלא באשמתך אלא באשמת נסיבות החיים, אנשים אחרים או חוקי הטבע - האם מובטח לך שלא תפחדי? האם תתחילי לפעול בעולם ולתפקד בסדר כי יש לך מילה שלי שלעולם דברים לא יהיו באשמתך? חוסר האיזון שאת מדברת עליו בהחלט יכול להיות מאני דפרסיבי - לאו דווקא במובן של מחלה אלא כקוי אישיות. כלומר יכול מאוד להיות שאת מסוג האנשים החווים תנודות במצבי רוח המשפיעים על היום יום שלהם באופן שקשה להם לעבור לסדר היום. הרי כולנו מושפעים ממצבי הרוח שלנו, זה לא חדש - אבל לא כולנו מגיעים לחוות את השפעת מצב הרוח עד כדי כך שקשה לנו לבחור סנדויץ´. הכל עניין של פרופורציות. אז, כן - יכול באמת להיות שאת חווה חוסר איזון שבאופן מאוד רהוט ביטאת. ויכול להיות שבתור התחלה, פסיכולוג זה פחות מתאים ומה שאת צריכה הוא איזון ביוכימי (תרופות) כדי שתהיי יותר מאוזנת ותוכלי להפיק מטיפול פסיכולוגי את המרב... או שאפילו תרגישי שאין צורך בטיפול פסיכולוגי לאחר האיזון. יש לי עוד המון להגיד אבל אני חייבת לזוז... זוהי רק ההתחלה של הדיאלוג

dana2909

New member
טריליון שאלות

את עושה לי רושם של בחורה מאד רגישה, שמלחיצה את עצמה קצת יותר מדי. איזה החלטות חשובות כל כך את צריכה להחליט בגיל 20? האם את מודעת לזה שכל החלטה שלא תקבלי, זכותך, מעצם היותך אשה, לשנות את דעתך כמה פעמים שרק תרצי, ואף לחזור לדעתך המקורית? האם ברור לך שמותר לך להיות מבולבלת בלי יסורי מצפון? האם את חוששת שהטוב הזה שיש לך יגמר? מדוע אין את בוטחת בעצמך מספיק בשביל להחליט? האם החשש נובע מהצורך להחליט או מהפחד שההחלטה תהיה לא נכונה? יש בכלל החלטה לא נכונה? כדי שאנשים יכירו את מי שאת באמת את צריכה להעיז ולהיפתח, ולתת חלק מעצמך. מה חסר בך כדי להגיע לאותו שקט דמיוני שאת חושבת שאת צריכה? האם תדעי באמת מה לעשות עם אותו שקט כשיגיע?

למעלה