מכתב פרידה...

סבבב

New member
מכתב פרידה...

חברי וחברותיי (יום) היקרים לפורום: נפל דבר בישראל, או יותר נכון בי... ביום שלישי הייתי בדרך לבן-זוג. באוטובוס ראיתי אנשים בני 60-70, ופתאום זה קרה. חשבתי לעצמי - מה???????? כשאני אהיה בגיל שלהם אני אהיה לבד בעולם? גלמוד ובודד? בלי משפחה משלי? בלי ילדים משלי? בלי המשכיות? ובסופו של דבר אמות ואפילו לא יהיה מי שיאמר אחרי 'קדיש'? וכאן היתה ההתלבטות הגדולה - האם להמשיך ולהיות עם הבן-זוג שאנחנו כל אוהבים זה את זה, דבר שטוב ונעים לטווח הקרוב, אך בטווח הרחוק הוא ייצור חיים גלמודים, בודדים ועצובים? או שמא, לנטוש הכל, להתנתק מהבן-זוג בכאב רב, להתנתק מכל אתרי האינטרנט, הכרויות, פורומים, צ'טים וכל דבר שקשור להומואים. להתחיל חיים חדשים, לחזור לצאת עם בנות, לפגוש את זו שאליה אקשר ריגשית (כמו שהיו כאלה בעבר), להתחתן איתה, להביא ילדים ולחיות עם משפחה אוהבת ותומכת. וזאת עם ידיעה שאולי אהיה מסופק פחות מבחינה מינית? חשבתי, הרהרתי, התלבטתי, התייעצתי, שקלתי ובסוף החלטתי. עדיפים לי חיי המשפחה על חיי הבדידות הנצחית. אני יודע, רובכם עכשיו מרימים גבה, שלא לומר כועסים ואומרים איזה אדיוט הוא... אני יודע שחלקכם אף אומרים - אבל זה בדיוק ההפך ממה שהוא האמין עד עכשיו. וחלק נוסף שלכם יתקוף אותי פה באתר באופן פומבי ויטיח בי האשמות רבות... האמת היא, שאף פעם לא נתתי צ'אנס אמיתי לקשר עם בחורה, כי תמיד אמרתי לעצמי - אני לא בשל, וכהנה וכהנה תרוצים. עשיתי חשבון נפש, התבגרתי, אני מוכן - להתחתן. אני יודע שקיים סיכוי שאגיד לעצמי עוד מספר שנים או אולי אפילו 20 שנה, אגיד לעצמי: FUUUUUUUUUUUCK, מה עשית? אימללת את עצמך... מנגד יכול להיות שאומר לעצמי - עשית בשכל והיום אתה מאושר. במצב ההפוך, עם אשאר עם גברים, אומר לעצמי עוד 20 שנה - FUUUUUUUUUCK, מה עשית? איך בזבזת את כל שנות הצעירות על הנאות זמניות ופספסת את ההזדמנות להביא צאצאים משלך? איך אתה בודד עכשיו ללא כלום? וזו ההתלבטות הקשה - בין לא כל כך טוב ולמאוד לא טוב. אני יודע... אתם אומרים לעצמכם - אבל אתה בטוח תתגרש... אני אגב לא בטוח בזה. אבל נניח שכן, אז אני פשוט אצטרף לסטטיסטיקה של כל זוג שלישי. אבל הילדים, הילדים שלי יהיו תמיד שלי, מהם אני לא מתנתק ולא אתנתק לעולם. הם שלי, הם המשכיותי - הם אני. חברי פורום יקרים, נעמתם לי מאוד. חיזקתם אותי וחיזקתי אתכם. וזה הזמן לומר תודה לכולכם. אני עוזב את הפורום בכדי לפתוח דף חדש, חיים חדשים, אורח חיים חדש ולהתחיל את חיי מהתחלה. אני מאחל לכולכם הצלחה בכל דרך שתבחרו. אתם לא צריכים להיכנע כמוני. אני נכנעתי - נכנעתי לציווי של העם היהודי לחיות חיי משפחה עם אשה וילדים, לקיים את פרו-ורבו והכי חשוב - לדאוג לדמוגרפיה היהודית. שאו - ברכה. נ.ב. - אני מניח שאכנס לראות איך הגבתם ואם הגבתם. ואגב, בן-זוגי ואני נפרדנו כידידים ואוהבים. הוא הבין אותי, והוא כפי הנראה (ללא לחץ ממני) יעשה כמוני. אנחנו נישאר ידידים לאחר תקופת צינון שרגשותינו יחלשו.

SmartToyBoy

New member
../images/Emo24.gif

סבבב היקר! אמנם איננו מכירים, ואני לא כותב כאן רבות, ובכל זאת: רציתי לומר לך כל הכבוד! אני ממש מצדיע לך על זה שהצלחת להגיע להחלטה כיצד הולכים להראות חייך! כבר מזה הרבה זמן שאני הבנתי שבאמת מה שמפריע לי כרגע הוא איך אני הולך לחיות את חיי בעתיד. אני עדיין מתנדנד ומתלבט. אני גאה בך מאוד על ההחלטה האמיצה והאמיתית. זה יפה שאתה מודע לקשיים שיהיו לך, ואני מקווה שבעז"ה תתמודד איתם. אני רק רוצה לציין שכמובן הייתי שמח לשמוע גם אם היית מחליט למסד את היחסים עם אותו חבר. העיקר שאתה שלם עם החלטתך! שיהיה לך המון בהצלחה!

חבר יקר../images/Emo24.gif

שמחתי מאוד לראות את מכתבך האמיץ . אבל אני חושב שאין צורך ללכת מקיצוניות אחת לשניה. גם אם נפרדת מחברך כבן זוג מיני אתה עדיין יכול להשאר חבר טוב שלו. היום בחברה שלנו בגלל ההשפעה המערבית יש שתי קיצוניות ביחסים בין גברים. או שמירה לגמרי ממגע או מיניות. חסר את האמצע. יש אהבה ומגע גם ללא מיניות. לגיטימי לאהוב בחור, לחבק אותו ואף לנשק כמו אח אהוב, אבל לא חייבים לשכב איתו. כמו שנמשכים לילד קטן. אין זה אומר שרוצים לשכב איתו, אלא פשוט בגלל שהוא חמוד וזקוק לחום ואהבה. אפשר להסביר את המשיכה הזו לילד עפ"י הקבלה: טבע של אור להימשך לאור. לכל אחד מאיתנו יש אור בתוכינו אבל להרבה אנשים במיוחד מבוגרים יש חומות ומסיכות, אבל בין אנשים טובים וטהורים שיש להם פחות מסיכות (כמו לילד) מובן שתהיה משיכה חזקה מאוד. זהו הביטוי הפנימי והעמוק של "ואהבת לרעך כמוך". למרות שאנחנו לא מכירים אני מרגיש חיבה רבה אליך, ואשמח גם להיפגש איתך ולהחליף רעיונות. אתה נראה לי אדם חיובי ביותר וחשוב שאנשים חיוביים ייפגשו כמה שיותר כי משפיע יותר אור חיובי לעולם (על דרך "אפקט הפרפר"). האיסיקיו שלי:322887225. - חיבוק - שיהיה לך בהצלחה בחיים ותהיה חזק וצליח להתגבר על כל הקשיים. שלך באהבה ניר

יודיX3

New member
העיקר שתהיה מאושר חביבי

אתה מפחד מלהסתכל במראה, כמו חתול שאם יהיה מולו אובייקט הוא יחשוב שלא רואים את הזנב שלו מבצבץ. מתוך מה שכתבת נראה שהסיבה להחלטה שלך בעיקר נובעת מפחדים ולחץ חברתי, ועצוב לי שעל בסיס הדמוגרפיה היהודית אתה מקריב את עצמיך. ההתנתקות שלך מהפורום לא תנתק אותך ממי שאתה באמת. ואגב הומואים מביאים ילדים לעולם, אולי לא במסגרת שאתה מכיר, אבל השורה התחתונה- כל עוד לילד יש הורים או אפילו הורה אחד שאוהב אותו- זה מה שהוא צריך.

ואי

אם אתה כל כך יודע מה צופן העתיד אולי תעזור לי עם הלוטו? מישהו מוכן להסביר לי את התופעה שבה כל הומו עובר בצורה ספונטנית קשירת צינורות זרע? מוזר לי. בוא אני אגיד לך משהו, אתה יכול להיות מוקף במיליון בני אדם ועדיין להיות בודד. enough said כל טוב.

dkey

New member
אני מת על התגובות שלך

הן בוטות אבל מהבטן ופשוט בול.

dkey

New member
מאוד התלבטתי איך לענות לך

ברור לי שאתה במצב נפשי לא קל. אתה קרוע בין מי שאתה לבין מי שחונכת להיות. וכרגע מה שגובר זאת שטיפת המח לה זכית מגיל צעיר. כשהגעתי לקטע שפרו ורבו והדמוגרפיה הם העיקר היה לי ברור שכבר מזמן איבדת את ההגיון. אולי טעיתי אבל חשבתי אותך לאדם נבון, רגיש וישר. לא ברור לי מדוע הגעת למסקנה שהומו = בדידות. שהומו = שלא יהיו לך ילדים. לא ברור לי מדוע אתה חושב שילדים זה הכל בחיים. שילדים בכלל יתנו לך את מה שאתה מצפה מהם. חבל שלא שאלת את אותם קשישים על האוטובוס אם הם בודדים. אני מבטיח לך שחלקם בודדים ואולי מאוד . ויש להם ילדים. במקרה הגרוע, הילדים גרים בחו"ל או רחוק או יש נתק. במקרה הכי טוב, הילדים מבקרים אותם פעם בשבוע. אז הקרבת חיים לשעתיים בשבוע? לסיפוק הערטילאי שיש לך המשך שאפשרי גם כהומו? בדידותו של ההומו הנשוי בארון היא אולי האיומה ביותר שקיימת. הוא תקוע בקשר לא רצוי. אין לו אינטימיות ואין לו עם מי לחלוק את חייו. למעשה הוא חי עם סוד נוראי ואין לו עם מי לשתף. ואני תוהה כיצד יכול אדם לשקר ולרמות את עצמו, אישתו, ילדיו וקהילתו כל חייו. ואיזה מטענים הוא יעביר לילדים שלו? מה הם יראו בבית? אינטימיות, אהבה וכו' לא תהיה. ילדים זה דבר אחלה. אבל ילדים זה גם כאב ראש לא קטן וזה כאב ראש ענק כשאתה בקשר לא טוב. והאם הומו נשוי יכול להשאר נאמן? הגנים השונים ואתרי ההיכרויות נותנים תשובה חד משמעית לשאלה זאת. האמת המרה היא שאתה כנראה פשוט ללא עמוד שידרה. שאתה מסרב להתמודד עם האמת שמרה לך (וזה בדיוק מדוע אתה זקוק לעזרה נפשית כי האמת לא מרה כלל וכלל). זה לא ענין הילדים, זה הענין שאתה רוצה להיות כמו כולם. זאת הבעיה שלך. שאתה לא יכול לקום ולעמוד ולהגיד זה אני. אני הומו ולעולם לא אהיה כמו כולם ולהיות שמח ושלם שזה אתה. אתה המקרה בו אני כל כך מצטער שהומוסקסואליות אינה מתבטאת גם בצבע שיער (כחול) או סימן על המצח. שאתה יכול כתוצאה מלחץ חברתי וחינוך רע להתנכר לאדם החשוב מכל לך, אתה. שאתה כתוצאה מאי יכולת להפנים מי אתה מוכן למכור את נשמתך כדי להיות כמו כולם. ובדרך לגרום עוול להמון אנשים ובעיקר לאיזה אישה מסכנה שתשמש כסות לבושה הגדולה שלך. אני לא מקנא בבן זוגך. הוא לא היה צריך לקבל אותך חזרה אלא לשלוח אותך לטיפול נפשי (אני גם לא רואה כל סיבה שתהיו בקשר. אתם בכלל מזכירים לי פתאום את הסרט הר ברוקבק וכדאי מאוד מאוד שתצפה בו כמו גם בסרט טרנסאמריקה). אתה זקוק לניעור רציני מכל השטויות שהאביסו אותך. כל הקלישאות הנבובות עליהן גדלת. למעשה אתה עשית דבר נורא לעצמך, ויתרת על אדם שאתה אוהב. זה פשוט לא נתפס. כאילו שכל כך קל למצוא אהבה בעולמנו. אני לא מקנא באישתך לעתיד. אני בעצם לא מקנא באף אחד שיפול ברשתך. כי אתה לא פתור. אבל אישתך, מה היא אשמה שצריכה לחיות עם אדם שלא יחשוק בה, שלא יאהב אותה באמת, שלא יחבק אותה בלילה כל לילה. אם היתה לך כעת זוגיות טובה, אתה צריך לדעת שזוגיות היא דבר שמצריך עבודה יום יומית עם מחויבות אדירה. זה לא סרט שהולכים לצפות בו שעה וחצי. זהו סרט החיים שלך והיא תהיה שם כל הזמן ותמיד. אבל כנראה שאתה לא יודע מה היא זוגיות ומה היא דורשת. בשורה התחתונה, אתה קודם כל ומעל הכל הומוסקסואל ולא יהודי. לעולם לא תפטר מזה. הומוסקסואליות היא כמו צל שילוה אותך כל חייך. יש לך היכולת לחבק אותו או להאבק בו. בחיבוק מנצחים ויוצאים מאושרים. במאבק מפסידים. נורא פשוט.

dkey

New member
וממבט מלמעלה, נראה לי כל כך מיושן

שהומו יתחתן עם אישה. מדינות מחוקקות חוקים שנותנים לנו זכויות שוות. חלקן אף מתירות לנו להתחתן (אנגליה, קנדה, ספרד ואחרות). בעוד 10 שנים לדעתי כל מדינות המערב יתירו. אפילו הדתות מתחילות להתגמש. רק היום מתפרסם בניו יורק טיימס שהזרם הקונסרבטיבי בארה"ב יתכנס השבוע וישקול שוב את עמדתו ביחס להומוסקסואלים. כרגע מסתמן שהם יכירו בנו ובזכותנו להנשא ולפעול במסגרת הקהילה. יש להרשם כדי לקרוא. מה שמעניין הוא שכיום רק 20% מהיהודים הדתיים בארה"ב אורתודוכסים. כל השאר הם רפורמים וקונסרבטיבים (כמעט בחלוקה שווה). בגוגיי יש היום מאמר על כמרים שמתלוננים על ההומופוביה של הכנסיה ודורשים שינוי.

סבב היקר, תקרא טוב מה שכתב dkey

אין אף רב במדינה הזאת שיכול לתת לך דברי חוכמה טובים יותר ממה שנכתב כאן. תדע גם דבר פשוט נוסף: כל החלטה בחיים יכולה לבוא משני מקומות אחד הוא פחד והשני הוא אהבה ובטחון. פעולה שיוצאת מפחד (כמו ההחלטה שלך "להפוך" להיות סטרייט) אף פעם לא תביא אותך למקום טוב או תנפיק תוצאות חיוביות, היא מגיעה מפחד ... אני חושב שיהיה הרבה יותר חכם אם פשוט תקבל את עצמך. כולנו חייבים לעשות את זה מתישהו, חלק מוקדם יותר, חלק מאוחר יותר, אבל זה חייב להגיע. dkey - אהבתי את המשפט שלך: "קודם אתה הומו, אחר כך אתה גם יהודי". מקורי, נהדר ומעמיד את הדברים בדיוק במקום. מצדיע ... שראל

אחדל

New member
אתה בכלל דתי ?

תראה ידידי, אני לא מכיר אותך והאמת גם לא מעוניין. אתה מדבר ממרמור כל כך גדול שאפילו אם אתה לא מדבר - מרגישים את זה. בוא נבהיר כמה דברים: 1. התגובה שלך "קצת" קיצונית. לא חייבים להגיד בבוטות שאין לו חוט שדרה וכדומה. זה לא לעניין. גם ככה זה מצב נפשי קשה!! 2. אתה בכלל דתי? כי לפי איך שאתה מדבר - לא ממש... אולי מתיימר להיות אבל לא ... בוא אני אסביר לך משהו שלמגזר קשה להבין: יש תורה ושם נאסר כל משכב זכר. ככה כתוב וככה זה יישאר. כמו שאסור לגנוב - ככה אסור לקיים יחסים בין בני אותו מין. אני מבין את זה מהבחינה של המשך הדורות וכו' וכו', אבל - אני לא מבין לעומק למה זה ? ? ? ? ? ? דהיינו: למה שאדם יסבול כל חייו ויהיה עם מישהי שהוא לא אוהב או יותר נכון יחיה בהרגשה שיש מישהו שיותר מתאים לו. עדיין זה לא משנה את העובדה שאסור לעשות את זה! 3. מעל הכול אדם הוא יהודי, ויש תורה. אל תיתן לגיטימציה לאיסור מהתורה. זה הכי גרוע!!!!!!! אפשר לסבול את זה ולנסות להתמודד אבל אי אפשר להגיד שזה מותר, ואז אם מישהו נכנע - להגיד לו את מה שאמרת. 4. אני לא יודע בן כמה אתה ומה מצבך הזוגי, אבל כמו סבבב אמר - שהוא כבר נקשר בעבר רגשית לבנות ואני חושב שזה מספיק. יש הרבה יתרונות לכאן ולכאן - אבל עצם זה שהוא עשה את ההחלטה עם עצמו - זה מה שיהיה והוא לא צריך לקרוא כל מיני תגובות זועמות ומרירות כמו של דתל'שים שמדברים עם דתי! זהו, לילה טוב.

יודיX3

New member
לא רלוונטי בכלל אם הוא דתי

העובדות אם העונה חובש כיפה לראשו, מצביע מפד"ל או אוכל לביבות בחנוכה אינן רלוונטיות. אני מכיר ומעריך את דעותיו של Dkey שלא מנסה להמיר ולשנות דתו של אף אחד. זכותו גם לומר דברים שלא נשמעים לרוחך אפילו אם הם סותרים את התורה. לו לא היה הקונפליקט הגדול בין מצוות התורה לבין המציאות- לא היה מקום לפורום הזה. העובדות מדברות בעד עצמן ישנם המון המון הומוסקוסאלים דתיים בכל המגזרים הדתיים. מספרים- אני לא יכול לומר- לא עשיתי סקר. אבל אני, סך הכל בן 27 מאז שאני קצת יותר נפתחתי כלפי אחרים וגיליתי שאני לא לבד, גיליתי המון אנשים במצבי- אבל לצערי החברה הדתית נותנת לאדם הדתי ההומוסקסואל את התחושה שהוא לבד. כאן המקום לאנשים דתיים שמרגישים שהם חיים ארון בתוך ארון, כבמבוך ללא מוצא, שחייהם פרדוקוס. וחשוב שישמעו דיעות שונות.

dkey

New member
אתה בכלל הומוסקסואל?

כי כנראה אין לך מושג במה דברים אמורים. לבוא ולנפנף באיסור זה ממש לא רציני ועדיף שהומו דתי נוכח נפנוף מגוחך זה יחקור את היהדות הקונסרבטיבית, הרפורמית או חילוניות. כפי שציינתי, משכב זכר אינו האיסור היחידי בתורה ולכן ראוי שאדם יהיה הומוסקואל ולא יחיה חיים של שקר, רמיה ובגידה. גם האורתודוכסיה אינה יכולה לישב את הסתירה שנוצרה! אמונה היא בחירה. נטיה לא נתנת לבחירה ולכן המסקנה ברורה. אציין בנוסף כי הרב שרלו אוסר על הומו להתחתן בלי שסיפר לאישתו.

אחדל

New member
תתחיל ללמוד קצת

ידידי היקר, בוא אבהיר לך משהו כי אולי לא הדגשתי את זה: יש בתורה איסורים ברורים, כמו: לא תגנוב, לא תרצח וכדומה - שאין עליהם עוררין! ויש איסורים בתורה שיש איתם בעיה - כי הם רבי משמעות, כמו" "לא תבשל גדי בחלב אמו" וכדומה. עכשיו - משכב זכר, אין מה לעשות, זה איסור ברור! לא מתווכחים על זה אף אחד. מה עושים עם זה? זו באמת בעיה. אין לי את הפיתרון. ודווקא משום שזה איסור שנוגע לזוגיות ודרך חיים - זה ממש קשה וחבל שאין פיתרון מעשי. בינתיים - עד שיהיה פיתרון כלשהו, צריך להבין שכן אפשר לנפנף באיסור הזה וברור שאין מה ללכת ליהדות הקונסרבטיבית או הרפורמית שסילפו את הדת ויצאו מהמיינסטרים (שברוב רובם של הדברים בדת צודק בד"כ, אבל זה נושא בפני עצמו") - ומבחינתי הם יותר גרועים מהנצרות או האסלאם!!!!! אני מסכים איתך שגם לשקר זה לא הפיתרון ואני מדגיש שוב שאין מה לעשות. פיתרון של מגזר שנמצא בשוליים - הוא בעייתי מאוד מאוד מאוד מאוד!!!!! אני מכיר את דעת הרב שרלו, אבל אי אפשר לערער על איסור תורה! אם אתה לא מבין את זה - אז באמת יש לך בעיה גדולה ואולי תלך ללמוד קצת על הסוגיה. אין לי מה להגיד לך או לשכנע אותך - כי זה הבסיס שביסודות. כל טוב, בהצלחה.

dkey

New member
תתחיל להפנים קצת

אם התורה אוסרת מצד אחד הומוסקסואליות ומצד שני נאסר על הומו להתחתן, לשקר, לרמות וכיו"ב חטאים נותר להומו המסכן שני דברים: 1. להגיע למסקנה שהתורה לא התכוונה לאיסור כזה לגבי הומואים. ויש שמפרשים זאת כך. 2. לזרוק את כל האמונה הזאת קיבינימט בשל איסורים סותרים. להציע להומו להתנזר זה גם לא פתרון מכיון שאין לזה בסיס ביהדות. זכותך לראות בזרמים אחרים ביהדות מה שאתה רוצה. אבל מה שאתה חושב ממש לא משנה כי בסופו של יום מדובר באמונה בלבד. אתה מאמין ככה והם אחרת. למעשה גם הנוצרים, המוסלמים והבודיסטים חושבים עליך בדיוק מה שאתה חושב עליהם. אז לא הייתי מתרגש יתר על המידה. או כמו שאמר לי פעם מישהו, כל מאמין הוא אתאיסט של שאר הדתות... וסתם הערה נוספת לגבי שקר. אנשים שחיים עם שקר והסתרה כל חייהם, זה הופך אצלם להרגל ורבים מהם הופכים לשקרנים פתלוגיים ממש.

dkey

New member
בשורה התחתונה

אני אישית חושב שלחיות ללא אהבה זה פשוט לא לחיות. הדבר הנפלא ביותר שקרה לי בחיי הוא ש"זכיתי לאהוב".

אחדל

New member
אין מצב שאתה דתי

אני ממש בהלם ממש שאתה כותב! אני שם כסף שאתה לא דתי ואתה יודע מה - אני בטוח שאתה איזה דתל'ש או משהו כזה. המרמור הזה לא מפריע לך ???? על כל פנים, כמה דברים: 1. אני כבר כתבתי באחת ההודעות הקודמות שהומוסקסואליים נמצאים בבעיה ענקית!! מחד - יש איסור לזה, ומאידך - אין פיתרון מעשי. אני מודע לזה וזה ברור. הרי ברור, לי לפחות, למה התורה אסרה משכב זכר. וזאת משום שלא זו דרך העולם ויש צורך בהמשכיות (לא סתם המגזר הוא מיעוט). כרגע, אין מה לעשות. אני כבר הדגשתי את זה וזו בעיה ע-נ-ק-י-ת שהלוואי שהיו מוצאים לזה פיתרון. אבל מפה - ועד להגיד שאולי נזרוק אמונה וכו - זה כבר ממש פתטי. 2. תאמר לי אחד שמפרש את איסור משכב זכר במסקנה שהתורה לא התכוונה לאיסור הזה !! 3. אני שם לב שאתה לא מודע בכלל לבסיס האמונה - והוא שכשמאמינים שיש אלוקים - אז מאמינים שהיהדות היא ה-נכונה. אתה חושב שהיא לא ? שיש עוד נכונות ? ? ? אני פשוט בהלם מוחלט ממך. 4. אני נגד שקרים וזה אכן בעיה נוספת. אין לי פיתרון. אני מציע לך לא לתת לגיטימציה להומוסקסואליות - כי זה פשוט יהיה לא נכון. אין לי מושג מה הפיתרון ולכן בצער הרב אני אומר שהמגזר מסכן. זו המציאות. לילה טוב.

למעלה