רפרפתי על השרשור
ועל כל ההתנגחויות והדרמות וההיעלבויות..
תמיד מפליא אותי שאנשים פונים לפורום ציבורי, ומתמוטטים וזועמים מזה שלא נתנו להם את התשובות שהם רצו לשמוע...
אם היית הולכת לפסיכולוג פרטי ומשלמת את ה 350 ש"ח המינימלים לפגישה, תפקידו היה כמובן להכיל אותך ללא עוררין, להנהן להמהם ורק להתחיל בכלל לפתוח את פיו אחרי 5 פגישות שחפרת לו על כל מכאובייך. בדרכו העדינה מצופת הצמר גפן היה מוביל אותך לאט לאט ובתהליך ארוך ומייגע לשים לב היכן את תרמת לשולחן, מה לא בסדר או לא נכון בציפיות שלך, בהתנהגות שלך ובטענות שלך. לא כי את בהכרח האדם שטועה ואשם מול השני. אלא כי בטיפול, מתעסקים בך ובך בלבד, ולא בעוולות האובייקטיביות. כי את בוחרת כיצד להתמודד עם הצד השני, כיצד להכיל אותו (או לא) כיצד לכעוס, ממה לכעוס וכו'.
טבעם של בני האדם הוא להאמין תמיד שהצד השני אשם. בעוד שלגורם חיצוני בד"כ קל לראות דברים שמתחבאים בין השורות. כמו למשל שדבר ראשון שקפץ לי לעין, עוד לפני שקראתי את כל ההתנגחויות והמרורים שהגיעו אחר כך בשרשור, היא שאת רוצה שבעלך יהיה מישהו אחר. כל הזמן רוצה שישתנה וישתנה וישתנה. אני בטוחה שהוא מרגיש את זה והרבה אחרים כאן גם התייחסו לעניין. ולמה דווקא נטפלנו לזה? כי זה למשל משהו שאת ככל הנראה תורמת לשולחן, איזו תחושה איומה זאת לדעת שאשתך כל כך לא מרוצה ממך ורק הייתה מתה שתהיה מישהו אחר..ואת מסרבת לבקר את עצמך ולנסות להבין מהצד שלך לאיזה מקומות את נפלת. זה כמובן לא מבטל את האשמה שלו על מגוון התנהגויות שליליות, אבל מה שניסו להגיד לך פה בשורה התחתונה- בקשר תמיד יש שני צדדים. תמיד. והמתכון לשינוי, שיפור, פרידה וואטאבר שתחליטו היא קודם כל להסיר את האגו מהמשוואה ולהיות פתוחים להבין איפה אנחנו שוגים בהתנהגות שלנו מול האדם האחר, רק ממקומות כאלה יכול לבוא מקום אמיתי של צמיחה, אישית או זוגית.
פה באת לחפש אמפתיה נטו כנראה, וזה לא המקום המתאים לך. פה לא שילמת לאף אחד והתשובות שתקבלי הן מה שאנשים מבינים ממה שכתבת ומה הם קוראים בין השורות. חסכו לך פה עשרה טיפולים אצל פסיכולוג שהיו עולים לך איזה 3500 ש"ח שהיית מגיעה איתו בדיוק לאותה מסקנה רק עם המון הדרגתיות,רוך, אמפתיה, "חיבוקים" והכלה. את מוזמנת לקחת את המתנה הזאת, עם כל הקושי שלך עם להתמודד עם קצת אמת, או שלא... במקרה הכי גרוע זה סתם היה קצת בזבוז זמן לכולנו שיישכח במהרה.