מכתב על אמא

CHEN39

New member
יש לי חברה

טובה מאד, גרושה שנבגדה במשך שנים, והיא אמרה לי מילים אלה ממש. בעיקר היא ציינה את תחושת הכישלון והעלבון הצורם ש"נחסכו" ממני, ואת העובדה שנשארתי מלאה באהבה שלו ובשלי אליו. בתחילה הייתי המומה. היום אני יותר מבינה.

מכתב על אמא

החלטתי. החלטתי לכתוב אודותייך ספרון. כל כך מגיע לך, קרן אור שלי, שילדייך יכירוך. שבחלוף השנים יידעו 'כך הייתה אימנו'. כך אהבתנו, ללא גבולות, עד אינקץ. אהבת אם לילדיה. אספר להם כיצד אהבתיני. כיצד אהבתיך מיד, מן הרגע הראשון בו ראיתיך, בלילה המכּוּכב ההוא, החשוך עדיין. איך הארת את חשכת עולמי. איך כה אהבתיך בחייך, כה אוהבך במותך. אספר על חיוכך המאיר, על גומות חיוכך הקטנות. על אמהוּתך העד-כּלוֹתית, חיבוקייך. סיפורייך. נשיקות לילה טוב. אספר להם על געגועיהם אלייך. כיצד שואלים עלייך, מבקשים לראותך. מחפשים אותך במיטה הריקה מאורך. איך בינות לריק ולגעגוע, בננו שואל "ומי ידאג עכשיו לאמא?" איך נטעת בו רגישות מופלאה שכזו. אספר איך נלחמת כלביאה, במפלצת שאחזה בגופך הקט. כיצד קמת מדי ערב באחרון כוחותייך, בכאב שאוֹלי ובלתי-מובן, להכין להם את הכריך ליום המחר. אספר על התקווה שנטעת בנו, על האמונה שננצח את המחלה, ושניטעה בנו גם בימייך האחרונים. ואספר להם איך נוצחת בלילה המר ההוא. לא מפני שרצית לעוזבם, לא כי וויתרת עליהם. שלא עזבת אותם ולו לרגע! אלא שנלקחת מהם. וממני. למרות מלחמתך. למרות אהבתך. אספר לכם הכל, וסיפורי ייקרא פשוט "אמא". שבת מנוחה לכל יקיריי בפורום. יוני

אמא מילה ענקית

וכדאי שתצרף גם תמונות לצד המילים אני מאמינה בהנצחה בדרך הכתיבה על אהבתי את האהבה שהשתקפה בין המילים שלך מאחלת לך המון כוחות נפש , ושולחת לך חיבוק מלא באהבה

תגובה

לכל אלה שחבו וחובים את תחושת האובדן קשה למדוד את המוות והאובדן ורובנו בחיינו חווים אותו באיזו שהיא צורה. הדרך שבה אנו מתמודדים עם המוות היא למעשה הדרך שבה אנו מתמודדים עם החיים והדרך שבה אנו מקבלים את המוות משקפת את קבלת החיים. תחושת התדהמה והכעס על אובדן אדם יקר לנו לא נעלמת אבל במשך הזמן אנו למדים למצוא דרכים להתמודד עם האובדן. מנסיון שלי ניתן להמשיך ולחיות עם אובדן, מצוקה וכאב. ומן הכאב נולדות גם תשובות חדות, נולדת לפתע ההכרה שכל יום הוא יום חדש, אנו לומדים להכיר במגבלות שלנו כבני אדם, מתקבלת פרספקטיבה שונה או קצת אחרת על החיים ממה שראינו קודם. ויחד עם זה לומדים להכיר ביכולת שלנו שהיא עצומה לתת, לקבל, לאהוב . לקח לי כמעט 7 שנים לעכל את מותו של אבי. ובמשך זמן ארוך מאוד לא מצאתי הסבר או משהו חיובי במותו. אבל דבר אחד הצמיח ממני אבי גם בזמן מחלתו ובמותו. ממנו מצאתי דוגמא שאפשרה לי להתמודד עם חיי שלי בשעות הקשות ביותר. בכל פעם שעייפתי מהמאבקים היום יומיים של החיים נזכרתי כיצד ידע לדאוג, לאהוב , לחייך גם ברגעים שניתן היה לראות את כאבו הפיזי. אהבתו שלו אליי דבריו הולכים איתי עד היום והם אלה שנותנים בי את האמונה והכוח.

למעלה