מכתב מהמורה

מכתב מהמורה

מתחילת השנה מחברת הקשר של הילד (כיתה א') הולכת ומתמלאת במהירות. אז לקח לו זמן להבין שבשיעור לא מדברים/זורקים ניירות אחד על השני/משחקים בבקבוק המים וכו'. כל התנהגות כזו זכתה במכתב אהבה מהמורה במחברת הקשר. וגם היו הודעות עוד פחות נחמדות שהוא הציק לילדה וכו' (לעיתים רחוקות יותר). כל מכתב כזה טופל מיידית. דיברתי איתו והסברתי לו והוא הטמיע יפה והתיישר לקו הנכון. ואתמול אני מקבלת עוד הודעה מהמורה שהוא זרק בקבוק מים שפגע בתקרה והזיז אריח. נא לדבר איתו על הנושא. עותק לתיק המשמעת (מה שאומר שזה חמור מאוד). דיברתי עם הילד והוא מצא איזה תירוץ (מישהו בדיוק הזיז לו את היד וכו'). אבל הפעם כבר היה קשה לי להתייחס לזה ברצינות. אז הילד שיחק עם בקבוק מים. אז זז אריח בתקרה. אז אפשר להסביר לו שיזהר. אבל מכאן ועד להתיחסות החמורה של המורה נראה לי מרחק גדול. אז מה דעתכם? האם זה חמור ואני מפספסת משהו? ואם כן אשמח להסבר. או שאולי יש כאן קצת הגזמה ואז מה עושים עם זה?

אביבקיץ

New member
כדי להגיע לתקרה צריך לזרוק בכוח

מישהו הזיז לו את היד? תני לחברה שלך לשתות, ותנסי להזיז לה את היד ככה שהבקבוק יעוף לה עד התקרה. את הרבה יותר חזקה מבנך וחבריו, ואין סיכוי שתצליחי. אז יש לי שתי תובנות מהסיפור - האחת - הוא כנראה באמת קצת משתולל מעל למקובל. לא הייתי מתייחסת לזה בקלילות - תחשבי באיזו עוצמה צריך לזרוק בקבוק כדי להזיז אריח בתקרה, ומה היה קורה אם בקבוק שנזרק בעוצמה כזו היה פוגע באיזה ילד. השניה - נראה לי שהוא קצת מסובב אתכם על האצבע. לך נדמה שבכל פעם את מסבירה לו והוא "מתיישר". אבל אם אין שינוי בקצב התמלאות המחברת, כנראה הוא לא מתיישר, אלא רק מוצא אפיקים חדשים. ואם את קונה תירוץ של "הזיזו לי את היד", את מעבירה לו את המסר שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה, ואת תקני כל תירוץ שלו. מצטערת אם זה חזק. אני אחרי פרק של "מלאכים מתבגרים", והיה שם נער שראו איך הוא כל הזמן "מורח" את ההורים שלו. אז אני קצת תחת השפעה.

זה בסדר, זה לא חזק ../images/Emo13.gif

כי אני האחרונה שאטמון את הראש בחול. והוא לא מורח אותי. ברור שזה תירוץ. והמחברת כבר לא מתמלאת. וזה הסימן שהוא כן מטמיע. וגם שיחה עם המורה השאירה אותי עם חיוך כי הוא באמת השתנה והשתפר והמורה מאוד מרוצה ממנו. הנקודה של מה אם זה היה פוגע מקובלת עלי וזה מה שהסברתי לו. אז אפשר להעיר ולהסביר והילד מבין ומשנה. רק החומרה שמייחסים לזה לא ברורה לי.

noa128

New member
לא ברור אם ביה"ס מסרב להשתתף

בשמחתך שמס' ההערות ירדו ו'מתעקש' להתייחס לחומרת המעשה הספציפי, או שאת היא זו שאינה מבינה שבין השורות יש הקלת ראש שלך (
ברור שהוא מנסה למרוח אותי.. עד לכאן אני רואה את החיוך הקטן) - בהמשכם של 'מעשי הקונדס', בכך שהפעם מדובר במעשה מסוכן שאינו דומה להצקה לאחרים, או בנתון הפעוט שהוא ממשיך לנסות למרוח אותך ועדיין אינו לוקח אחריות על מעשיו. אז יופי שעלית על כך שמדובר בנסיונות 'למרוח', עכשיו תני גם על פעולה זו את דעתך - די למריחות. לטעמי יש לשבח את ביה"ס על ההתייחסות החמורה למעשה ובמקום 'שיחה קלה' עם הבן כדאי ליישר קו עם עמדת ביה"ס. המטרה שלך ושל ביה"ס היא אחת - לגרום לילד להבין שמעשיו מסוכנים ולא מקובלים ושום תירוץ לא 'יחליק' לו אותם - רק "יישור" אמיתי.

אני רוצה לחדד כאן מה מפריע לי

קודם כל, בית הספר משתתף בשימחתי. כמה ימים קודם היתה לי שיחה ארוכה עם המורה (ביוזמתי) כדי לעקוב אחר התנהגותו של הילד (את התקדמותו בלימודים אני רואה בבית). והשיחה איתה גרמה לי לחייך כי הוא (לדבריה) באמת בסדר. אבל מה שמפריע לי שלטעמי לא על כך דבר צריכים לכתוב להורים ויש דברים שצריכים להיסגר בין המורה לתלמיד. להורים צריך לדווח על התנהגות חמורה במיוחד או רצף של התנהגויות חריגות. וכאן כנראה קשה לי לראות כמוכן זריקת בקבוק מים לתיקרה כהתנהגות חמורה ומעשה מסוכן. אם הוא היה זורק בקבוק מים על תלמיד אחר זה ממש לא היה עובר לו בשקט. במקרה אחד ויחיד שהיה עד עכשיו (כולל שנות הגן) שהוא פגע בתלמידה כשזרק ספרים שלה, לא עזר בכי. התעקשתי והסברתי לו כמה זה חמור והוא ישב וכתב מכתב התנצלות ונתן לתלמידה במעמד המורה. מאז זה לא חזר יותר. נכון שאם חושבים על כך, אם זה יפגע בתלמיד אחר זה יכול לגרום נזק. לכן צריך להתריע ולהסביר לו. בדיוק כמו שאני עושה בבית כשהילדים עושים משהו ולא מבינים שהוא יכול לפגוע בהם או באחרים. אבל האם המורה לא יכלה להסביר לו ולסגור עניין? כנראה שעניין גרימת הסכנה מתוך כוונה הוא כאן הנושא שאני פחות מבינה (או לא מקבלת).

ורק עוד דבר אחד

בגלל שלא אקרא את התגובות עד מחר בערב - אני מתייחסת מאוד ברצינות לכל עניין החינוך והמשמעת ולכן הנושא מטריד אותי. ולכן גם שמחה לקבל תגובות שלא עומדות בגדר השקפתי הנוכחית כדי שאוכל לשקול את הנושא לעומק ולהסיק את המסקנות (אולי אני לא מטפלת בנושא כראוי וכו').

מבין השורות מה שאני מבין שמפריע

לך זו ההערה בתיק האישי שתלווה אותו, או.קיי זה חמור, זה ילווה אותו אבל מעבר לכך לא נעשה כלום. ואני דווקא רואה מאוד בחומרה זריקת חפצים לכל עבר ובעיקר כנגד התקרה (מה היא עשתה לו המסכנה, היא רק שם, כל הזמן), כי בקבוק שנופל למישהו על הקודקוד לא בדיוק מלטף ויכול לגרום לחבלה.

לורליי43

New member
מענין שזה הדבר הראשון שחשבתי עליו

שזה יכול לגרום נזק חמור ביותר
ולכן דיווחו לך על הענין, כי זו התנהגות חמורה, ואת מתייחסת לזה כאל מעשה קונדס. במזל גדול- לא נפגע אף אחד. בחטיבה אצל הבן שלי, "רק" זרקו שקית מים למטה (בשובבות...), השקית פגעה בראש של מורה וגרמה לה לחבלה חמורה. אם זה היה פוגע בתלמיד- היו מרימים את בית הספר על טיל, "מזל" שזה רק מורה- אז אף אחד לא מתרגש. כך שאני בעד כל התיחסות חמורה כלפי נושא "קונדסי" כזה או אחר שיכול לגרום נזק (מכוון או לא). לגבי ההערה בתיק האישי- לא ברורה לי הסיבה והמשמעות של זה לגבי ההמשך.

חוה 1

New member
לדעתי זה מאד מאד חמור

הבקבוק בטעות יכול ליפול על הראש של משהו. בתי הספר היום מאד מאד מאוכלסים. ובכיתה רגילה יש 35-40 ילדים. לא הייתי מקלה ראש בכלל במעשה.

למעלה