מכתב מהלב

omrihoresh

New member
מכתב מהלב

שלום לכולם. חלקכם מכיר אותי וחלק לא. אני עמרי, לא ממש שותף פעיל פה בפורום, אלא יותר "צופה מהצד" ולפעמים גם כותב פה דברי שטות. אני כותב את המכתב הזה בהחלטה רגעית, ספונטנית, שלא מתאימה לי בד"כ. חזרתי עכשיו מהעבודה ועוד באוטובוס חזרה החלטתי שדבר ראשון כשאגיע הביתה יהיה להתיישב מול המחשב ולכתוב את המכתב הזה אל הפורום. אז על מה הביג דיל ולמה אני מטריח אתכם? היום, כמו בכל יום בשבועיים האחרונים, שמעתי בדרך לעבודה את "a little south of sanity "אלבום ההופעה החיה ש"נחשפתי" אליו רק לא מזמן ומאז אני לא מצליח להוריד את האזניות.... ההופעה הזו, שמאגדת בתוכה כמה מהביצועי לייב הכי טובים של אירו ששמעתי מעולם (mama kin, fallin' in love, same old song), גרמה לי לחשוב היום קצת אחורה. בחישוב מהיר, אני שומע את אירוסמית' כבר קרוב ל11 שנים. אני עוד זוכר את קלטת הטייפ שחבר הכין לי כש get a grip יצא ופתח לי פתח לעולם ששינה עבורי את עולם המוזיקה לנצח... לאחר מכן באו big ones, pump, permanent ועוד רבים וטובים. והנה, 11 שנים אחרי, אני מסתכל אחורה על אותו ילד בן 14 שהייתי ולא יכול להאמין שאני עדיין שומע את אותם שירים. לא יכול להאמין שמוזיקה יכולה להיצרב כל כך עמוק בנפש. הרי אם תחשבו על זה בהגיון- בין גיל תחילת הנעורים לבין גיל 25 שהוא בגרות לכל דבר, אנחנו מושפעים מכל כך הרבה גורמים. משנים כל כך הרבה טרנדים ואופנות, אוהבים,נפרדים, חושבים בכל כך הרבה דרכים שונות. איך יכול להיות שאני יושב באוטובוס, שומע את dream on בפעם המי-יודע-כמה ועדיין מקבל צמרמורת כל פעם שסטיבן צורח את סוף השיר? איך יכול להיות שהגיטרות של ג'ו ובראד "מעיפות לי את הגג" כל פעם בmama kin? למה בא לי לרקוד באמצע הרחוב כמו אידיוט? (מי שמכיר אותי יודע שזה בחיים לא יקרה...) ההופעה שראיתי לפני חודש בגרמניה היתה לא רק הגשמת חלום נעורים, היא גם פתחה לי שוב את ה hole in my soul שכמה שלא אמלא אותו באירוסמית', תמיד יהיה מקום לעוד. ומי יודע מתי זה יגמר... בזמן ההופעה העיניים התמלאו דמעות לא פעם (בעיקר בdream on, draw the line ,seasonsו-walk this way). פתאום קפץ לי שוב הילד הזה שהייתי מול העיניים. שהסתגר בחדר ושמע big ones שוב ושוב כשכולם עשו דברים "חשובים" יותר. לראות את כל חברי הלהקה מולי במרחק יריקה, מנגנים כאילו אין דבר כזה שנקרא גיל (מתקדם) עשה לי כל כך הרבה דברים בפנים שאין מילים להתחיל להסביר, ואולי עדיין לא הבנתי, גם חודש אחרי. אז זהו, אני יודע שאולי נשמעתי קיטשי (ככה אני) ואולי הדברים לא מדברים למי ששומע את אירו "רק" שנתיים-שלוש (צעירים!) אבל הדברים האלו באים מהלב. ישנם דברים שרק ממרחק של שנים ניתן להעריך ולהבין את ההשפעה העצומה שלהם על החיים שלך. זה תמיד בלתי אפשרי בזמן אמת. מצפה לתגובותיכם! עמרי

SaintJohn

New member
הרגשה מוכרת../images/Emo24.gif

במשך 15 השנים האחרונות אירוסמית' אחראים, אם בצורה ישירה או עקיפה, לרוב הדברים הטובים בחיים שלי. אם זה האנשים המדהימים שאין סיכוי שהייתי פוגש בלי אירוסמית', אם זה החיוך וההרגשה הטובה שהמוזיקה של אירוסמית' נותנים לי גם 15 שנה אחרי שנתקלתי בה בפעם הראשונה, ואם זה כל דבר אחר שיש לי בזכותם. אין לי צל של ספק שבלי אירוסמית' הייתי בנאדם אחר לגמרי ושהחיים השלי היו נראים אחרת. היכולת להסתכל אחורה על כל השנים האלה ולחייך בידיעה שכל הטוב הזה הוא בזכותם, זה משהו שאני כל כך שמח שיש לי. טוב לדעת שאני לא היחיד שמרגיש ככה.

AeroTom

New member
בהחלט יודע על מה אתה מדבר

אבל זה מה שיפה במוזיקה, שהיא תמיד שם. אם זאת מוזיקה ששמעת לפני 10+ שנים ועדיין נשמעת לך טריה וטובה ועושה לך טוב, ואם זו מוזיקה משנות ה-60\70 או לפני שאתה מגלה כיום והיא עושה לך משהו. זה הקסם של מוזיקה שאני כ"כ אוהב, שהיא תמיד שם, לא משנה מה. וגם אני בהחלט גם כיום עדיין מתרגש מאירוסמית'. 10 שנים אחרי שהם התחילו לי את כל הרומן עם המוזיקה. הם היו הלהקה הראשונה שלי וכ"כ הרבה עברו אצלי וכ"כ הרבה החדר התמלא בדברים שונים מאז שאני כ"כ אוהב ומחובר אליהם. אבל עדיין גם אירוסמית' וגם להקות אחרות שהיו שם אצלי בתחילת הדרך, באמצע שנות-העשרה, עושים לי את זה. ואני גם בטוח שעוד 10 שנים מהיום זה עדיין יהיה ככה. כי מוזיקה טובה שאתה באמת מחבור אליה, תמיד תהיה שם ותמיד תוכל לחזור אליה ולגלות אותה מחדש. וזה כ"כ כיף ויפה. לא מעט כיום אני פתאום מכניס איזה אלבום שלא שמעתי שנים ומגלה איך אני עדיין נהנה ממנו כמו פעם. זו אחלה הרגשה. בלי קשר, היה ממש כיף לפגוש ולהכיר אותך בגרמניה. וטוב לראותך כותב כאן, מקווה שזה יקרה כמה שיותר

בָלבָל

New member
גם אני גם אני

כמו מה שאתה ונועם ותומר כתבו
(אני לא מהמרבים במילים בדר"כ אז אל תעלב מהתגובה הצנומה שלי)

white russian

New member
כל כך מרגיש ככה לפעמים

כנראה שזאת חלק מהמהות של רוק'נ'רול טוב- הוא שם לנצח ולעלם לא נמאס

ErezLahat7

New member
גם אני בן 25 ומכיר את הלהקה מגיל 12

מבחינתי , אישית לאחר זמן רב של התלהבות ושמיעת מוזיקה חדשה. קצת ירד לי מאירו לאחרונה. זה תמיד קרה לי שבמהלך 13 שנות הערצה זה בא בגלים. כיום אולי אלבומי הלייב שבהחלט אני יכול עדיין להתלהב מהם זה הגוינט ו- LIVE BOOTLEG
מה שכן 'מהות' הלהקה די השפיעה עליי באופן אישי. במיוחד חלק מהמסרים של כמה מהשירים שלהם (כמו DREAM ON, ו- AMAZING למשל)

Aerosmith2006

New member
דווקא מאוד מדבר אל הצעירים...

אתה לא בטוח זוכר, אבל אני בטוחה שגם אתה איי שם בגיל 14-15 אמרת לעצמך לפחות פעם אחת שאתה יודע שגם כשתהיה בן 20-30 - אתה יודע שאירוסמית' זה לכל החיים. מגיע שלב שאתה פשוט מבין את זה. דווקא מאוד התחברתי ל"מכתב", אני חושבת שאלו בין הדברים היפים יותר שאדם יכול לזכות בהם- אם יש בך עדיין את אותם רגשות ואת אותה התלהבות "תמימה" וצעירה כמו שתארת אותה.... אני חושבת שזה נפלא ואני יודעת (מקווה?) שגם אני אמשיך להתרגש באותה הדרך, ולהתמוגג באותה הצורה כשסטיבן מנגן על המפוחית, או כשג'ו מנגן את הסולו הארוך ב- Draw The Line. בכל אופן - אהבתי, נהנתי לקרוא ואני שמחה שיש עוד אנשים שמרגישים כמוני, ושאירוסמית' בשבילם זה לא רק מוזיקה טובה, זה מין חיבור שחווים באופן מאוד חזק בהרבה מאוד חלקים בגוף.

omrihoresh

New member
../images/Emo13.gif

שמח שאהבת את המכתב. נחמד לדעת שדיברתי גם אל "הדור הצעיר"

dana22222222

New member
.....

הדבר היחיד שאני יכולה להגיד כתגובה על המכתב שלך זה שריגשת אותי בטירוף..... אני שומעת אירוסמית' טיפה מעל שנה ואני גם מתרגשת כל פעם מחדש כשאני שומעת שירים שלהם....

omrihoresh

New member
שמח שריגשתי

ומה שאני יכול לאחל לך זה שלעולם לא ימאס לך...

AeroSlash

New member
אני פשוט יכולה להגיד שריגשת אותי...

זה ראוי לכבוד והערצה שאחרי כל כך הרבה זמן הלהקה עדיין עושה לך את זה וכל כך בגדול. אני מניחה שאני מה"צעירים" אליהם אתה מתכוון, ואני לא אסתיר שהיו לי את התקופות האלה שלא הייתי שומעת אירוסמית' כמעט בכלל. למרות זאת מגיע השלב שבו פשוט ביום בהיר אחד חוזרים לשמוע את זה. אני מניחה שזה בגלל העובדה שאירוסמית' שינו לי בערך ב-180 מעלות את ההשקפה המוזיקלית שלי אי שם לפני בערך 4 שנים...

למעלה