מכתב לצנחנים מדן

UDAMEN

New member
חברים יקרים../images/Emo14.gif

לאחר שקראתי את דבריהם של דן,מורדי,וצביקה מה שנקרא ממקור ראשון ולאחר שיחות כאלו ואחרות עם מס' צנחנים ומדריכים אני יכול להבין את המהלכים העסקיים (כאיש עסקים) כצנחן קשה לי לקבל אותם היות וכולנו הצנחנים נמצאים באותו צד . נכון שאת רוב הצניחות שלי עשיתי בסקיי-כף והשינוי בפרדייב לא ממש פוגע בי אישית אבל אני לא מסתכל על עצמי אישית בכל זאת ישנה בארץ קהילת צנחנים די מכובדת שכולם חברה נהדרים ומקסימים בלי יוצא מן הכלל. ואני ממש ממש מבין את ההרגשה המבאסת משהו מהחלטתם העסקית של פרדייב. אבל אני בטוח במאת האחוזים שלקבל החלטה כזאת היתה כרוכה בהרבה מאוד אומץ הרבה לילות לבנים מצד ההנהלה של פרדייב והרבה הרבה כאב לב. אבל כידוע עסקים לא מנהלים מתוך רגשות אלא מתוך ראייה עסקית נטו,וראיה ארוכת טווח. לכם הצנחנים אין הרבה מה לעשות בנידון .פרדייב הינו עסק פרטי ובעליו ומנהליו רשאים לעשות מהלכים עסקיים ככול העולה על רוחם .(למרות מחאתכם המקובלת דרך אגב) לכן מה שנשאר לכולנו לעשות כמה שרק אפשר לשמור ולהנות מהספורט המדהים הזה ולהתאחד כולנו כצנחנים ודי כבר עם צפון ודרום. כ ו ל נ ו ב א ו ת ה ה ס י ר ה ולסיום כל מי שרוצה מוזמן לצנוח בדרום ללא הבדל דת,מין,גזע,לאום, העיקר שיהיה צנחן/ית בנשמתו שמיים כחולים צניחות יפות ובטוחות

oferbar

New member
הרשה לי לחלוק עליך במעט

וזה שאין לצנחנים מה לעשות. זכורות לי שנים של ייבוש על הקרקע במשך שעות בהמתנה למקום פנוי על המטוס הלבן, וגם עם המטוס השני, הוא לא תמיד עבד ותיקתק צניחות כמו שהרבה צנחנים מכירים ממועדוני צניחה גדולים בעולם. לכן מבחינה זו אני לא חושב שיש שינוי מדיניות משמעותי, אלא פשוט יש הצהרה על כוונה זו (שזה השינוי העיקרי). כלומר אומרים לצנחנים הפרטיים: "צפו לייבוש כפול על הקרקע". זו אגב, הייתה אחת הסיבות שבגללה הורדתי את מספר הפעמים שהגעתי למועדון, פשוט מצאתי שימוש טוב יותר לזמן מאשר להעביר בציפיה ל 1-2 צניחות ביום. אני מניח שצנחנים צעירים פחות חשוב להם הקטע הזה, העיקר שיוכלו לעלות לאויר. אבל אחרי 11 שנים בספורט, גם זה מתחיל להמאס. לגבי ביטול החבילות, מבחינתי ההשלכה היא עליה של 11% במחירי הקופונים, 150 ש"ח במקום 135 ש"ח בחבילה של 10. כלומר על כל 10 קופונים המועדון ישלשל לכיסו 150 ש"ח נוסף. מצד שני, אם אני מפסיק לבוא למועדון ולא מביא טנדמים, זה מתקזז עם הרווח הפוטנציאלי. Do you get my point? ברור לכולם שמועדון זה עסק כלכלי, בלה בלה בלה. אבל אני חושב שבמועדון צניחה מצליח יש משהו נוסף שאי אפשר למדוד בכסף וזה אהבה לספורט. מועדון טנדמים זה מפעל לייצור כסף. אנשים לא באים לשם עם תשוקה בעיניים. וזה חבל נורא. "מרד צרכנים" והתארגנות של צנחנים אני חושב שזה ממש לא רציני. קהילת הצנחנים איננה גוף הומוגני ומאורגן, וניסיון העבר הראה שכל ניסיון לארגן משהו כזה נכשל מראש. אבל בהצלחה למי שינסה לעשות משהו ולהזיז דברים. אסור להתייאש. אני ממש לא יודע איך זה יתפתח. אולי נראה פחות אנשים באים לצנוח על בסיס קבוע ויותר משקיעים בחופשות צניחה (רוסיה, ארה"ב וכולי). למה לא? מה שטוב לסקי יכול להיות טוב גם לצניחה.מה שבטוח זה שהדברים ישתנו, ואולי גם זה לטובה. שמיים כחולים ובהצלחה למועדון בדרכו החדשה
וכמובן בהצלחה רבה גם למורדי

terra7

New member
חבל ../images/Emo88.gif כואב ../images/Emo59.gif ובכל זאת תגובה...

דן, צביקה וכמובן מרודי, אני לא בטוח שאתם מבינים לגמרי עד שכמה שהבשורה מרה לי כצנחן ונראה לי שלעוד כמה צנחים וצנחניות... לכיס שלכם לא נראה לי מתאים להכנס. רמזתם או יותר מכך שזה נובע מסיבות כספיות ו... אני דווקא חשבתי שהמועדון משגשג, כך לפחות זה נראה מהצד. בכל זאת; כל אחד ואחד מאיתנו משלם סכומים לא מבוטלים, אם זה על הקופונים ועם על הציוד ושאר מסביב, שיחד זה מגיע סכומים ניכרים. ההחלטה שלכם עלולה לגרור כמות מסויימת של צנחים להפסיק פעילות בכלל ולכל השאר לצמצם באופן ניכר, וזה באופן ישיר יוריד את רמת כל אחד מאלה שנשארו, יפגע בבטיחות ובעיקר בכיף. ועד מתי נמשיך להמתין שעות ולשלם רת סכומי הכסך החביבים כדי להנות פחות ופחות?!?! ואיך זה ישפיע על עתיד המועדון ולקוחותין לסוגיו ?! אני מניח שחשבתם היטב למציאת פתרונות, אבל אולי כדאי שתעשו עוד קצת Brain Storming שיוביל לפתרונות יותר יצירתיים ופחות פוגעים. אני מצר מאוד על עזיבת מורדי. מורדי, אני מאוד מעריך ומוקיר אותך וחש עצב רב מזה שאתה עוזב. לטעמי האישי העזיבה שלך מצביעה על הלך רוח שמתחבר לעזיבתם של חברים/עובדים מעולים/מעולות נוספים. זה שלא ציינתם שיש מחליף זה אומר הרבה, נראה לי שגם לא יהיה (היינו בסרט הזה, לא?!) וזה לבטח לא לטובה. אני חזרתי לפני יותר משנה וחצי לספורט לאחר יותר מ 11 שנים של הפסקה מתקופת Sky Club, ופגשתי מועדון נפלא שרק השתפר, עד שלאחרונה חלה היתדרדרות מהירה ועד היום הזה. אני ממש מתקשה להאמין שזה מה שקורה, כולי אכזבה וסימני שאלה. אולי תקראו לי נאיבי, אבל כל שנותר לי זה רק לקוות שהמצב הזה זמני ושמכאן הדרך תהיה רק למעלה. וכמה שיותר מהר ויותר טוב. בהצלחה לכולכם ושמיים כחולים לכל הצנחנים והצנחניות מקווה בכל זאת להתראות באוויר

avizikri

New member
נבואה שמגשימה את עצמה

בקבלת ההצעה ידעתי בוודאות כי אני הורס לעצמי את התחביב שכמוכם כה אני אוהב, וכמו כן הורס הרבה יחסים אישיים עם חברי לצוות ועם חברי הצנחנים. צביקה ידידי, אני מאמין שאפשר גם אחרת - לא חייבים להרוס יחסים אישיים - אפשר למצוא (וזו הגדולה של מנהל) את דרכי הביניים...

adiun

New member
תגובה למכתב של דן

שלום, לא ממש הסברת את התוכניות העסקיות שלך כלפי המעודון אז ככה שקצת קשה לי לקבל את ההחלטות גם אם לטווח הרחוק אולי הם יעשו טוב. שורה תחתונה, אשמח אם תבהיר את המניעים או לפחות את חלקם לתפנית חדה זו. תודה מראש, עדי

Ron Miasnikov

New member
מאיפה להתחיל?

קודם כל תגובה לעדי שרוצה לדעת מה המניעים העסקיים - לא ממש ענייננו. זו חברה פרטית ולא חברה ציבורית שלא באמת חייבת לנו הסבר עיסקי. כשיהיו לנו מניות במועדון צניחה נוכל לדרוש תשובות כאלו. לדן ומורדי - אני חושבת שאתם יודעים כמה הערכתי ועודני מעריכה את ההזדמנות שנתתם לי אישית בפרדייב. ביום שדן אמר לי שהוחלט כן להשקיע בצנחנים פרטיים למרות שכלכלית אולי זו טעות - שמחתי עד מאד צביקה - העלת כמה וכמה נושאים: סיכונים - צנחן שקופץ פחות. חניך שלא זוכה להדרכה מיומנת ונאלץ להסתפק בקפיצות סולו, יהיה הרבה פחות בטוח מצנחן מיומן. אם קודם ידעתי שאני יכולה לקחת לקפיצת רביעיה או שישיה צנחנים עם 30 קפיצות, כיוון שאני יודעת מה בדיוק רמתם ולמה הם מסוגלים, הכרתי כל אחד וידעתי מי יכול לקפוץ עם מי, הרי שהיום זה לא מתקבל על הדעת. ולא בגלל שאין מקום על המטוס. "לא ממש הגיוני מועדון צניחה בישראל" או "ממש נס"? אני לא חושבת שזה נס יותר מאשר בכל מקום אחר בעולם. נכון, הדלק והביטוח והשטח האוירי וכו', אבל עובדה שמועדונים מתקיימים גם במקומות בעייתיים אחרים. 6000 טנדמים בשנה נראה לי נס. לא חושבת שלפני 4 שני האמינו שאפשר להגיע למספר כזה. אבל עובדה - כנראה שניסים קורים. (אז אולי נאפשר ונעשה עלייה לקברי צדיקים בפרדייב.. יכולה להיות יופי שלהכנסה
) קשרים אישיים? לא מאבדים אותם בשל קבלת החלטות עיסקיות. זה לא ה"מה" אלא ה"איך". יש אלף ואחת דרכים להעביר החלטות. גם מורדי לא תמיד היה שיא החינניות אבל כיבדנו את החלטותיו המקצועיות גם אם חשבנו שהוא טועה. אני יכולה להגיד לחניך שאני לא מצרפת אותו לקפיצה וזהו. להעליב ולפגוע. ואני יכולה להסביר את השיקולים המקצועיים שיבהירו שזה לטובתו... אותו דבר בנוגע להחלטות שנוגעות לכלל הצנחנים. יש דרכים להעביר מידע. לתת תחושה של אכפתיות, ולא של זלזול. לדעת להפריד בין המקצועי לאישי ולזכור שמאחורי כל צנחן משלם כסף, לקוח, עומד בן אדם, שלא חייב לצנוח אלא רוצה לצנוח ורוצה לתרום לספורט וגם למקום בו הוא קופץ. לא לקחת דברים כמובן מאליו ולא למהר להסיק מסקנות בשם הצד השני.. אני רק מקווה שעכשיו המצב החדש ינוהל בחוכמה ובזהירות, היינו - הוגנות ומתן תחושה שלמרות הקשיים בכל זאת הולכים לקראת הצנחנים כשאפשר ולא עם הראש בקיר רק כי הוחלט על מדיניות.. שיהיה בהצלחה רון

Icarus Canopies

New member
מילים יפות

אכן מכתבים יפים ומרגשים. אני מצטרף כאן לשלל האיחולים למורדי אישית ולמועדון הבונים בכלל. אני, על אף היותי עובד בדרום, מזכיר לכולנו כי על כל הצנחנים לעודד קיומם של שני מועדונים בארץ (לפחות)! אי לכך, אני מזמין את "צנחני הדרום" לצנוח בבונים, ואת הצפוניים להדרים אחת לחודש. פזרו את ההנאה, פזרו את ההוצאות, פזרו את השיווק על פני שניהם. "הדרמה" האחרונה רק ממחישה עד כמה כל אחד מאיתנו צריך את שניהם - לעולם אין לדעת מה יוליד יום! אסיים שוב בנימה אופטימית ובתקווה שהבונים יעברו את התקופה הקרובה בקלות יחסית. UV

avizikri

New member
מועדון צניחה = קהילה

דן היקר. אני חייב לציין שהתאמצתי לנסות להבין את המניעים שהביאו אתכם להחלטה אבל ככל שפשפשתי יותר ויותר במכתב שלך ושל צביקה התגלו לי דברים שבין השורות ולא בשורות עצמן. כאילו, נורא קשה לכם להתסתכל עלינו בעיניים ולהוציא מהבטן את הסיבות האמיתיות... יותר מידי סחור סחור... אין ספק שיש לקבל החלטות עיסקיות שישאירו את העסק לטווח הארוך - אני רק מתפלא מאד שעינכם כהות מלראות את הקשר והתלות בין המועדון כ"קהילה" חיה ונושמת לבין הצלחתו של "מפעל הטנדמים" כפי שהוא פועל בכל השנתיים האחרונות. אם נושא הסיכונים כ"כ אקוטי - טפלו בנושא הבטיחות כפי שעשיתם בשנים עברו. אם נושא אחר ( מה שמפריע ל"יציבות לטווח ארוך" לפי דבריך) - טפלו בנושא באופן נקודתי. לצערי, עולה מבין השורות ששיקוליים כספיים נטו עומדים בבסיס ההחלטה (בראייה לטווח קצר בלבד) אם המועדון היה גיליון אקסל - אני מבין. אבל המועדון הוא הרבה יותר... הוא קהילה של אנשים שחולקים אהבה משותפת - אהבה זו היא אחד מאבני הייסוד בהצלחתו של מועדון פארדייב - ושלא תתטעה - לא הטנדמים - אלה הם רק נוסעים לטווח קצר שמצטרפים לעגלה - הם לא הגלגלים שלה. בהערכה רבה. אבי בן זיקרי

זיידוש

New member
ניהול סיכונים

כן, ניהול סיכונים וחשיפה הם מושגים טובים. כמעט משכנעים. מן הסתם אתם (ד&צ) יודעים מה אתם רוצים להשיג ויש להניח שאפילו פועלים נכון לשם כך. ניהול לקוחות מאידך....אם לא הבנתם עד כה - הכישלון הוא חרוץ. מי ייתן ותתבדו, תגלו שצימצום החשיפה הפיננסית פתח תיבה אחרת. ביקוש. המחסור שלו. אני מקווה כי ה"הייפ" ישקוט מהר ויהפוך לזרם קבוע - לא לשיטפון. לדעתי, נסחפתם בזרם החזק, לא ניצלתם אותו. אך זהו מהותו של שיטפון. ואחרי המבול....רק אתפלל שימשיך לטפטף. הספד כבר פרקתי, זעם אין לי, הצדקה פיננסית קיבלתי, מה נשאר? לקוות כי טעיתם ותחזרו אחורה, לקוות כי תשכילו להתייחס גם לצרכי לקוחותיכם הקבועים ולא רק למכניסים, לקוות כי לא תייבשו את המעיין עד תום ותשאירו כמה לקוחות מכניסים גם לשנים הבאות, כי אנחנו פה לא בגלל הכסף. אנחנו פה כי זה מה שמתבל את חיינו.

noamk

New member
צבעתם את הכל בורוד....

"חיזוק החברה לטווח הארוך"? "הנהלת החברה לא נרדמת בשמירה"? "היציבות לטווח ארוך"? "החלטות מאד כואבות"? "לשרוד תקופות קשות"? בשורה התחתונה - מתחת לורוד אתם פשוט לא מעוניינים בצנחנים פרטיים. מבחינתכם המצב האידאלי הוא שבמטוס ישבו 6 טנדמים, כל אחד פלוס צילום ואף לא צנחן פרטי אחד. ואם יש צנחן פרטי במועדון - אין לכם שום בעיה שיירקב על הקרקע כל זמן שהטנדמים מפמפמים את הפעילות. זכותכם המלאה כבעלי עסק. רק אל תקראו לזה "לשרוד תקופות קשות". תקראו לזה "מיקסום רווחים". נ.ב. מורדי - בהצלחה בהמשך גבר-גבר.

iec

New member
6000 טנדמים בשנה ../images/Emo26.gif

זה כמעט 7,000,000 ש"ח...וזה עוד לפני שחישבנו את הצילום.... אז בממוצע זה בערך 8,000,000 ש"ח... אז נכון שלא לקחתי בחישוב את שאר מרכיבי האחזקה של העסק כמו מטוסים וכו'....אבל מחישוב זריז של חבר שמבין קצת יותר ממני... או שהמדריכים מרויחים משכורות של נשיא המדינה או שהמנהלים מקבלים משכורת של גאידמק.... בקיצור מזכיר לי את משכורות חברי הכנסת "האומללים" שמקצצים לאזרח הקטן....מן אנלוגיה הגיונית.... אני מריח פה בומרנג...

צביקה היקר, עולה ממכתבך שאתה מאוד

מפחד משביתה. מה שנותן סיכוי אמיתי לשביתת מדריכים. כל הזמן במכתבך אתה מנסה לשכנע אותנו לא לעשות פעולות דרסטיות. עכשיו רק נותר מישהו מהם יארגן שביתה. אחרי שבועיים שביתה התוכנית הכלכלית שלך נופלת, אתם מתקפלים וחוזרים למסלול הרגיל. יאאלה חברה, להתארגן.

bennyreich

New member
הורדת פעילות צנחנים פרטיים תוריד גם טנדמים

הנהלת המועדון היקרה. בשנה האחרונה טיילתי בניו-זילנד ששם חלק גדול מהמועדונים הם מועדוני טנדם בלבד. למרות שזו ארץ שנושא הטנדמים בה הוא חזק מאוד, כמות הטנדמים בכל מועדון שם נראתה על פניה קטנה בהרבה ממה שקורה בפרדייב. בנוסף אין ממש אווירה במועדונים האלה שהרבה פעמים זה מה שמביא אנשים לצנוח. באופן אישי אני בשנתיים האחרונות שכנעתי 4 אנשים לבוא ולעשות טנדם. אם לא הייתי צונח במועדון הם לא היו באים. אני בטוח שאותו מצב קורה עם צנחנים אחרים. היום יש לכם קהילת מדריכים גדולה. אך אם לא תשקיעו בפיתוח צנחנים בעוד כמה שנים כשמדריכים אלו ירצו לפרוש לא יהיו לכם מדריכים חדשים, כי מדריכים צומחים מקבילת הצנחנים. לפני 3 שנים כשהתחלתי ההשקעה בצנחנים לא הייתה גדולה. אחר כך שמו את רון שטיפחה צנחנים מתחילים ולאורך שנה ניתן היה לראות את הרמה משתפרת במהירות וגם האאוירה. כי היה מי שמחבר בין צנחנים. מאז שהיא עזבה, רמת היכולת של צנחנים מתחילים להשתפר ירדה כי אין מי שתומך ויחד עם זה האווירה המיוחדת לאט לאט נעלמת. חשוב מאוד שתהיו רווחיים. כולנו רוצים את זה כדי שתהיו שם בשבילנו. אך יאללה מספיק להתבכיין, ותתחילו לחשוב על פתרונות יצירתיים כך שגם אתם תרוויחו וגם לכולנו יהיה מקום לצנוח בו ושכף בו גם באוויר וגם על הקרקע.

o f i r 28

New member
דן וצביקה

ברור לגמריי מההסברים שהמועדון רווחי מהטנדמים ומהפרטיים אלא שכחברה פרטית אתם מעוניינים להגדיל עוד יותר את הרווחים-לגיטימי. הבעיה בתוכנית העסקית החדשה שלכם היא שלקחתם רק מספרים ולא חשבתם על הסנקציה שתגיע באופן אוטומטי מהפרטיים, הרי רוב הטנדמים מגיעים בשיטת "חבר מביא חבר" צנחנים שאינם צונחים הרבה הביאו למועדון 10 טנדמים בעוד כאלה שצונחים הרבה הביאו 50 ומעלה. מהרגע שלפרטיים אין סיבה להגיע למועדון, פארדייב יוחלף באחר והטנדמים יילכו למועדון זה או אחר יחד עם הצנחן הפרטי. ירידה בהכנסות מהפרטיים + מעבר של טנדמים חדשים עתידיים למקום אחר מאשר פארדייב (שום שיטת שיווק לא תוכל למשוך טנדמיסט לנוח במקום אחר מאשר חברו הפרטי!!) יותירו אתכם בבעיה בתוכנית העסקית החדשה, "מפעל טנדמים" אני כבר לא בטוח שיהיה. כל זה ועדיין לא דיברנו על שחיקה של מדריכי טנדמים ועל כך שרובם לא עושים זאת כקריירה כלומר, כמות מדריכי הטנדם תצטמצם, העומס ייפול על קבוצה קטנה (בהנחה שטעיתי לעיל והצלחתם להגדיל את כמות הטנדמים) שלא תוכל למשוך זמן רב (פיזית וכן מבחינת עניין) ובעוד שנה אולי שנתיים יהיו חסרים מדריכים, אז כבר יהיה קשה להסמיך נוספים כי הם לא יעמדו ברף לקבלת הרישיון---תחשבו על זה. מורדי היקר, בהצלחה בדרכך החדשה.

למעלה