מכתב לסולואיסטים

yossin

New member
מכתב לסולואיסטים

אני פותח הודעה חדשה כי לדעתי זה מספיק חשוב כדי שלא ייעלם בין עשרות ההודעות בשירשור המקורי. המדובר באחריות חברתית, לא בצלילה מי שרוצה צלילת בדד, לפחות לפי התרשמותי מהנושא המקורי הם הצוללים הוותיקים, המקצועיים, המנוסים, אילו שיצליחו בדרך כלל לעשות את זה נכון. עבורם, הבן- זוג, במיוחד בן הזוג האקרעי, מהמועדון, הלא מנוסה, הוא מעמסה ומגבלה וזה נכון. אבל יש צד שני למטבע, צד חשוב: אתם, הותיקים, המנוסים, המומחים הם התעודת ביטוח של החלשים יותר. אם תהיה תקלה במים, ברוב המקרים היא תהיה של הלא- מנוסה ולכולכם יש סיפורים איך סייעתם/ היצלתם מישהו טירון. אם תצללו לבד, מי יעזור לחלשים ? לא משנה כמה צלילות מודרכות עושים בהתחלה, בסוף בא היום שהולכים לצלול לא מודרך, עם בן זוג. ועד היום (למרות הלמעלה משבעים צלילות בלוג בוק) אני מעדיף לצלול עם מישהו יותר מומחה ממני. אז היום זה מאוד לא אופנתי לעזור לאחר או לתת צדקה, אבל תזכרו בבקשה שיש את הצד הנוסף: הצולל המנוסה שלוקח את החלש יותר עושה לו שירות/ טובה ואולי אפילו יעזור לו להגיע בשלום לשלב שהוא יהיה המנוסה שיעזור לחדשים. בקשר להשוואה לנהיגה, היא קצת לא במקומה משתי סיבות לפחות: א- כמה שעות נוהג החדש במשך חצי השנה הראשונה בה הוא חייב נהג ותיק איתו באוטו וכמה שעות צלילה יש לחניך ? אין נהג אחד שבחצי השנה הראשונה לנהיגתו נוהג פחות ממאה שעות. ב- נהג שמסתבך, יכול לרדת לשולי הדרך, לנוח כמה דקות, להרגע, ואולי אפילו להשאיר את האוטו ולהזמין גרר. לנו, מתחת למים אין את השירות הזה.

javierg

New member
הסיכוי לתקלה הוא אותו דבר (לדעתי)

אצל כל צולל, בלי קשר לנסיון. גם אם הקפדנו לבדוק את האו-רינג במיכל זה לא מבטיח שהוא לא יתפוצץ. זה יכול לקרות לכל אחד, כמו עוד הרבה סוגי תקלות. ההבדל הוא בתגובה, האם זה יתפתח לפאניקה או לסיום הצלילה בצורה מסוכנת, או שצולל יפתור את הבעיה בטבעיות כאילו כלום לא קרה. כנ"ל לגבי קבלת החלטה האם לבטל את הצלילה או להמשיך בעקבות בעיה כלשהי, וכו´. אני אפילו לא הייתי חושב על לצלול לבד, עד שהתחלתי לקרוא תחקירים על תאונות שבסופן קרובי המשפחה של הנפגע תבעו פחות או יותר את כל העולם כולל בן הזוג שנשאר בחיים. אז נכון שזה אמריקה ואנחנו במזרח התיכון, אבל בלא מעט דברים זהו מודל החיקוי ובקרוב זה יהיה גם אצלנו. אז אם אני מפליג בספארי ומצמידים לי בן זוג מנוסה מאוד/לא מנוסה בכלל, למה אני צריך להיות עם מחוייבות אליו, ועד מתי? אם הוא מחליט להתחיל לצלול כמו מטורף אל ה-100 מטר, מתי אני מניח לו לנפשו ומתי אני מחליט שבן זוגי לצלילה מסכן אותי? בשביל מה אני צריך את זה? בסופו של דבר, במספר הפעמים שעשיתי ספארי בסיני והצמידו לי בן זוג, במרבית המקרים צללתי עם בן זוג אבל רק "בכאילו". ככה לפחות אני ידעתי שאני אחראי לעצמי ולא צריך לסמוך על אף בן זוג שיציל אותי במקרה הצורך. זה צריך להיות המוטו תמיד, בכל צלילה: צולל צריך לדעת (וגם להיות מוכן) לפתור את הבעיות שלו לבד. בן הזוג יכול להיות במצוקה בעצמו, יכול להיות עסוק בדברים אחרים או סתם רחוק ממך, במקרה הטוב. בלי קשר, בן זוג הוא גם לצורך שיתוף חוויות וגם מכפיל את הסיכוי למצוא דברים מעניינים, שזה חשוב לא פחות.

bennysnuba

New member
נדמה לי שאחת הדרישות מצולל סולו

היא לצלול עם מיכל פוני שיביא אותו לפני המים במידה והלך O רינג.

javierg

New member
זאת גזירה שאפשר לחיות איתה.

האם המתאר הבא הוא צלילת סולו או צלילה עם בן זוג: זוג צוללים נכנסים לאותו אתר לאחר שבדקו אחד את השני. הם באותו ים באותו יום. בזה מסתכם כל הקטע של בן הזוג. מדי פעם הם קוראים אחד לשני כדי להראות משהו מעניין, אבל אם יאבדו קשר עין למשך יותר מחמש דקות הם לא יתחילו "נוהל אובדן בן זוג" (סריקת 360 מעלות, עלייה בלי חנית בטיחות וכו´). כל אחד יודע שהוא עצמאי, אחראי לעצמו ושם את חייו בידיו שלו בלבד (זה המקום הכי טוב לשים אותם, לא?). אני לא רואה בעיה עם סגנון צלילה כזה, כל עוד הוא ברור ומוסכם על שני הצוללים, כולל כל המשתמע מכך. רצוי שהצולל יהיה מודע למגבלות שלו ולמעשיו. ככה, אם אחד מחליט להכנס למערה או לשבר אונייה לכמה דקות, הוא לא צריך לדאוג שאולי הוא גורר את בן זוגו לסכנה או הרפתקה שהוא לא רצה בכלל להכנס אליה, אלא רק את עצמו. אבל, אם כבר נכפה עלינו לצלול עם בן זוג, או שבן הזוג מעוניין להיות בקשר כל הצלילה אזי צריך להשתדל להיות בן הזוג הכי טוב שאפשר.

yossin

New member
אתה מפספס משהו בסיסי

מה שניסיתי להגיד כאן שלצוללים המנוסים יש סוג של חובה מוסרית (כן, אני יודע שבעולם האנוכי של היום זו מילה גסה) כלפי המתחילים והחלשים. נכון, אתה תצא בשלום כמעט מכל דבר. אבל עזרתך נחוצה כדי שגם האחר ייצא בשלום אפילו אם זה לא מגיע לו... אף אחד לא מצפה ממך להתאבד בעקבות האדיוט שיורד למאה מטר על אויר, אבל בין זה לבין צלילה מודרכת לטירונים יש תחום אפור גדול שאני רוצה שהותיקים לא יזלזלו בו ויתנו את התמיכה שהם מסוגלים לה.

bennysnuba

New member
לא חייבים לצלול עם מתחילים כל הזמן

בא נגיד שבסך הכל צוללים מנוסים אוהבים גם לצלול עם בני זוג ברמה דומה או כסולו (או חצי סולו). לכן לא כל כך הגיוני לדרוש מצולל מנוסה לצלול את כל הצלילות שלו עם בן זוג מתחיל. אני יודע מנסיון אישי שאני הרבה פחות רגוע כשאני צולל עם מישהו חסר נסיון ומרגיש שאני צריך לשים לב לפחות לאיזון ולמצב האויר שלו/ה (ואני לא מתכוון לצלילות בעבודה אלא לצלילות כיף) מאשר כשאני צולל עם מישהו מנוסה ואז אני חופשי לחפש דגים, לצלם וכו´.

Cassiopeia

New member
אין לי בעיה עם מה שאמרת, מצד שני

אני בעד צלילה עם צעירים, זה עושה אותך חיוני יעיל ועירני הרבה יותר. אתן דוגמא, לפני כחודשיים חיפשתי בן-זוג ומצאתי צעיר (בן צעיר) שעשה קורס בתיאלנד. בטח אחרים היו מוותרים על התענוג, נכון? אני קפצתי עליו , ועשיתי לו רענון, חזרנו על סימנים , בדקתי אותו, הוא היה קצת מרוגש מהעניין. החלטנו שנרד לסטיל אבל ראשית נראה איך הוא עובד מתחת למים בעומק 3-6 מ´ באיזור הרפסודה. ראיתי כי טוב , והמשכנו. כל הצלילה הייתי עם 7 עיניים עליו , ואתם יודעים מה ? נהנתי. לקחתי אחריות , הרגשתי טוב איתה , והצלילה היתה מאוד כייפית. אגב , הוא צלל מצויין (בהתחשב במקום בו עשה את הקורס). בסוף הצלילה הוא הודה לי , וממש העריך את זה. זה נתן לו בטחון להמשיך הלאה וביתר נינוחות. ברור שהייתי במוכנות ודריכות מוגברים במהלך הצלילה , אבל זה כל הכיף. אני ממש לא בעד צלילת סולו , אבל זו העדפה אישית שלי - פחד כנראה...

אבי ע

New member
מסכים בהחלט ../images/Emo39.gif למרות שזה הימור

ובן זוג לא מוכר ולא מתאים עשוי כמובן לשבש את ההנאה - ועדיין, ביצוע צלילה מוקפדת-יתר מדי פעם עם שותף לא מוכר ולא מנוסה (כמובןלא בתנאים קיצוניים) היא רעיון לא רע. מצד שני חשוב להבהיר מראש שההובלה וכל ההחלטות בידיך.

siliconarts

New member
חיזוק ידיו

אין לי הרבה מה לומר, חוץ מכך שאני רוצה לחזק את ידו של yossin, אני מאמין כי דרך המחשבה מאחורי מה שכתב נכונה ואני מרגיש אותה כבר היום (למרות שיחסית אני טירון בעצמי) עם חברים שמנוסים פחות ממני. בין אם צללתי יותר מהם - או עברתי יותר הכשרות מהם (stress&rescue). יש בהחלט עניין בצלילות SOLO (לא לי), אך באמת צריך להושיב איזו ועדה שתכונן חוקים/דרכי עבודה מתאימים. SiliconArts

hockeye

New member
ועוד בענייני סולו...

חובת בן זוג לא נולדה במוחו הקודח של מנהל מועדון צלילה חובב זיווגים. בין אם בחוק, בתקנות, בכללים כאלה ואחרים, ימיה של הצלילה בזוגות הם כימיה של צלילת הסקובה. בתחילה, בעיקר כדי לסייע איש לרעהו בתפעול הציוד ובהמשך, תוצר אבולוציוני קלאסי: מספרם של צוללי הבדד התמעט כל הזמן. היתה להם נטייה מוזרה לא לחזור מצלילות מדי פעם (מה שכן, וכדי לא להלעיז, לכל אחד מהם זה קרה לא יותר מפעם אחת). וכך נותרו הצוללים הזוגיים כרוב מוחלט בקהילה ויכלו להעביר איזה חוקים שרצו. נראה שעם התרבות אוכלוסיית הצוללים מעבר ליכולת אתרי הצלילה לשאתם, מתערבת שוב האבולוציה ופועלת את פעולתה. תשוקת צלילת הבדד חוזרת לפעם בקרב צוללינו, ואין יודעים האומללים שהם קורבנותיו של תכסיס אבולוציוני משומש. אבל מה לנץ כי ילין? הלא מנאמני השוניות הוא. אשר על כן, צללו נא, אמיצים שלי, בדד. תנו לרוח החופשית לבדר את בלוריותיכם בעודכם מבצעים בדיקת בן זוג לעצמכם. אל תתנו לבני זוג טירונים וחסרי הבנה מינימלית לעכבכם בדרך לעוד ביצוע חלק ומושלם, נטול טעויות ובועיות. צללו, נועזים וחופשיים וצודקים, מנפצי חוקים ומנתצי תקנות ותמיד תמיד יודעים טוב יותר. והאבולוציה תאמר (שוב) את דברה. והנץ מה? בשביל זה יש יונה. הוקאי.

אילוניק

New member
אהבתי

אהבתי את הניסוח של ההודעה ובלי לפגוע או לשנות מדברך גם בזוגות זה קורה ויקרה ולא חסר דוגמאות ויצללו זוגות זוגות נועזים וחופשיים בודקים ונבדקים שומרי חוקים ומקפידי תקנות ושומרים טוב יותר והים כמנהגו נוהג ................................. אילוניק היפה I.H.B

siliconarts

New member
פשוט כשרון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אתה מבזבז את זמנך בפורום צלילה - עבורנה לפורום כתיבה ושא פירות. אני, אישית, אתמוך מכתיבת ספרכה הראשון

alexdivers

New member
איך אתה מגדיר צלילה של מדריך/דיבמסט

האם זו לא צלילת סולו? אולי אפילו יותר גרוע מצלילת סולו? עד כמה מדריך ו/או דיבמסטר "שלא בתפקיד" צריך או רוצה לעזור לחלשים, לדוגמה בחופשה שלו תבדוק בפורומים בעולם ותראה כי צולל "חדש" (על פי הרגשתו, ויש כאלה שהם במצב הזה כל החיים) תמיד צולל בצלילה מודרכת ואין לו צורך בצולל ותיק לעזרה. זו לא הצהרה אלא שאלה

diw

New member
יש הסמכה ל- Solo diving

הייתי שמח לשמוע קצת התיחסויות לעובדה ש- SDI נותנת הסמכה לצלילת בדד. אם הבנתי נכון SDI היא האחות הלא טכנית של ארגון TDI. אם אני קורא נכון בין השורות, הם ממצבים את עצמם בשוק ההומה של ארגוני צלילה כחדשניים בחבורה, והיו גם הראשונים שדרשו (ולא רק התירו) את השימוש במחשבי צלילה. הקישור אל המאמר בנושא ההסמכה לצלילת בדד נמצא גם בהודעה המקורית ומובא כאן שוב. גם Padi בכיוון הזה (כאמור בהודעה המקורית). דרך אגב, יצאתי למילואים יום אחרי כתיבת ההודעה הראשונית, והאמת שקצת התאכזבתי מהעובדה שהיו רק מעט תגובות. חזרתי עכשיו לחופשה ואני שמח לראות שהנושא מעניין לא רק אותי.

קותי

New member
נדמה לי שאמרתי את זה באשכול הקודם

אבל מה אכפת לי לחזור על עצמי? זה שפאדי או כל ארגון אחר מציעים הסמכה לצלילת סולו לא אומר שום דבר לגבי האם זה דבר נכון. זה רק אומר שהם הריחו שיש בענין כסף וקפצו על העגלה. לצלול סולו מסוכן יותר מאשר לצלול עם בן זוג (כמעט תמיד חוץ ממקרים נדירים שבהם בן הזוג מסכן אותך) ובסופו של דבר כל אחד מחליט מה רמת הסיכון שהוא מוכן לקחת על עצמו, וצריך להיות מוכן לשלם את המחיר. אני חושב שזה נכון שכל ארגוני הצלילה ממשיכים ללמד צלילה בזוגות מכיון שבכך מורידים את רמת הסיכון באופן משמעותי.

הדיונון

New member
בעד זכות הצלילה לבד

הודעתי הקודמת טבעה לה אי שם בשרשור האחרון בנושא אז אני חוזר על עצמי: בן זוג לצלילה יכול להוות מעמסה וסיכון ובן זוג לצלילה יכול להציל את חיינו, אבל זה נכון כמעט לכל ספורט אתגרי וכמעט לכל פעילות בעלת סיכון אחרת מסוכן יותר לטפס הרים לבד, מסוכן יותר לצאת לשחיות ארוכות לבד, מסוכן יותר לחצות את האטלנטי בפרשית לבד ואפילו יותר מסוכן לנהוג בכבישי הארץ לבד - אז מדוע אין חוקים לגבי פעילויות אלו ? מדוע מחייבים אותנו, הצוללים, לצלול בצוותא ? כולנו (ואני מתכוון לבני ה 18 ומעלה) אנשים בוגרים, מדוע הפילו עליינו את חוק הצלילה ? במה אשמנו ? האם לא היו תאונות שייס, תאונות דאייה, תאונות טיפוס או תאונות דרכים ? אני חושב שהחוק הזה פוגע למעשה בחופש הפרט ובחוקי היסוד ואני לא צוחק. אני חושב שזכותי לצלול כפי שמתחשק לי וזה עינייני בלבד מה הסיכון שאני נוטל על עצמי בספורט זה. הספורט הזה הוא אינדיבידואלי ובסיכון שאני נוטל על עצמי בצלילת סולו איני מסכן אלא את עצמי. מחר יאסור החוק על מטפסי הרים לטפס לבד על איזה ג´בל או על שייטים מנוסים לצאת לבדם לים הפתוח. אין ספק שהחוק הזה לא יחזיק מעמד אך זה תלוי גם בנו - עליינו לשחרר עצמינו מהחוק הזה.

alexdivers

New member
חוק הצלילה - תפילה../images/Emo70.gif

תפילה!! מי יתן ויבוא יום בו כולם נוכל לברך "ברוך שפטרנו מעונשו של זה"

javierg

New member
אתה צודק.

אסור להפלות את קהילת הצוללים בלבד. צריך לחוקק לכל ענפי הספורט. עבור רוכבי האופניים יהיה "חוק האופניים הישראלי". החוק יגדיר רשימת פרטי ציוד חובה לכל רוכב אופניים: בקבוק מים, סימון בפסים מחזירי אור, כובע, מגיני ברכיים וראש, מד מהירות ומד דופק (לפחות אחד לכל זוג רוכבים), ביטוח בתוקף. רוכב אופניים* יוכל לרכב רק עד מהירות 25 קמ"ש ורק בלווית רוכב אופניים**. בדיקה רפואית: כל חמש שנים. רוכב אופניים שלא נסע יותר מחצי שנה יחוייב ברכיבת ריענון שבמסגרתה יחזור על כללי הבטיחות והנהיגה בכבישים, תרגילי סללום במסלול מיוחד, תרגיל בלימת חירום. וכו´ וכו´. מדליק. יהיה גם "חוק הריצה הישראלי": עבור "ריצה ספורטיבית" יהיו טבלאות מאמץ שיקבעו את "גבולות הריצה ללא סיכון התקף לב (עפ"י טבלאות אימוני הקומנדו האמריקאי 1961)". לפי גיל/משקל יהיו הגבלות על איזה מרחק/זמן מותר לרוץ. הביטוח לא יכסה ריצה שאיננה "ספורטיבית", כמובן. מה, הוא צריך לשלם על מישהו שעוסק ב-"ריצה טכנית"? השתגעתם?! רץ* יוכל לרוץ רק בלווי רץ** ומעלה. ציוד חובה: נעלי ריצה, מד מהירות/דופק, כובע לריצת יום, פנס לריצת לילה, בקבוק מים, ביטוח בתוקף. רץ שלא עסק בריצה בחצי שנה האחרונה יחוייב בריצת רענון בלה בלה בלה. מגניב. יהיו לנו ימבה לוגבוקים לכל עיסוק בספורט, כדי שנוכל להוכיח תאריך בדיקה רפואית אחרונה וגם תאריך האחרון בו עסקנו בספורט, כרטיסי פלסטיק לרוב (גם לביטוח וגם לדרגת ההסמכה). יהיו גם הרבה אירגונים מתחרים על ליבנו, כיסנו ואגרתנו, אירועים חגיגיים, תחרויות וכיף. יהיו קורסי המשך והתמחויות לרוב: רכיבת לילה, רכיבת הרים, ריצת סריקה ונווט, ריצת שטח, ריצת חוף, רכיבה טכנית ועוד כיד הדמיון הטובה. ********************************************************* כל מה שכתוב למעלה דבילי לחלוטין, לא? חוק הצלילה לא שונה בהרבה! דבילי ומיותר. אולי בשנות ה-60 יכלו להעביר חוקים כאלו בלי שהציבור הניד עפעף, אבל כיום לא חייבים להסכים עם שטות כזו!

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
חביאר, פיקששת את העיקר

מה עם אגרת רוכב אופנים ואגרת רץ. מי לכל הרוחות יממן לדעתך את המשכורות של עובדי הרשות לרכיבה ספורטיבית והרשות לריצה ספורטיבית ? טופ, אני רץ מהר חזרה לעיסוקי לפני שתוטל אגרת הריצה. ו ב ב ח י " נ

חוק הצלילה

אם אני לא טועה אז חוק הצלילה נחקק בשל בעיות כאלה ואחרות ( בעיקר תאונות ) בשנים הראשונות שלאחר כיבוש סיני .... ומאז לצערנו אנחנו תקועים איתו ( אולי מישהו יותר ותיק ממני יוכל להרחיב בנושא ) . בנושא צלילות סולו , בדיוק עכשיו מסכמים את תאונות השנה ברוב הפורומים אז הנה סיכום חלקי ביותר של תאונות צלילה סופניות אשר שמות הניספים פורסמו ,כמובן שאלו לא תחקירים רישמיים וכל זה אבל בכל זאת , אולי נלמד משהו , כדאי לשים לב לסיכום , כותב המייל מסכם עם קידה לצא´ק אקסלי הראשון שניתח תאונות צלילה והגיע למכנה משותף אותו לומדים עד היום בקורסי צלילות מערה , מעניין שלא למדנו שום דבר מאז וכבר עברו 20 שנה ! . by no means comlpete, Only listed those divers with names, seem to be missing some Buddy Expirations... yr/mo/day (when known) 010102 Tegner, Mia - 45, San Diego, CA, solo with 40.5 # of weight 010219 Granger, Mark - 19, Royal Springs, Suwannee Cnty, FL cave dive, not cave certed 010219 Ridenour, William - 34, Royal Springs, Suwannee Cnty, FL cave dive, not cave certed 010226 Fraga, Ron - 46, Rochester, Minnesota, USA, solo at Cenote Mayan Blue 010226 Svensson, Robert - 23 Clarksville Cave stuck in a 20 inch section 010505 Bruns, Jason - 23 Port St. Lucie, sneak dive to 150 ft Emerald Sink 010505 Miller, Tim - Farnsworth Bank, doubles air dive 280´, solo and NO deco gas 010506 Kono, Migune - 28 Japanese, 260 ft (air?) dive at Siquijor Island 010506 Shtani Yoshimasa - 48 Japanese 260 ft (air?) dive at Siquijor Island 010512 Schll, David - 42 Long Beach, RI, solo 010519 Senter Katherine - 56 from Santa Clarita, CA panic ascent breath hold 010525 Sorbo, Jan-Magnus - Inspiration death in Norway, solo 010623 Snow, Scott - 26 Great Lakes, used single 120 below 200 on air 010624 Garland, Robert - Mexico on his honeymoon 010805 Thompson, Rod - 33, of San Diego 3 am (alcohol?) not certified and dive partner put boat away and drove home b4 calling Coast Guard!!! 010916 Reichardt, Eric - FL, Cis-Lunar CCR 010917 Derx, Wayne - 60´s, AZ at Farnsworth Bank CA, found at ~145 feet westuit, 27# wt, stl 72 tank on air, both buddies failed him 010929 Cahoon, Sheldon - 49 Laguna Beach, CA apparent heart attack 011000 Gol, Jonathan - I ain´t touching this one. Oh yeah I should probably put some words as to why I post this. This one is for the choir with a nod to Mr. Exley. Analysis in no particular order. 1. Solo diving 1.1 true solo 1.2 diving with worthless ´dive buddies´. 2. Deep air 3. Lack of training 3.1 cave 3.2 trimix - to the point of being trained and still diving deep air!! 3.3 basic scuba training 4. improper gear 4.1 wrong tanks - double vs single 4.2 wrong weights - too much ptf

למעלה