מכתב למכתב

מכתב למכתב

אני לא יודעת מי את גם לא ראיתי במכתב שכתבת שם אבל כתבת מכתב לחברתך ב"ידיעות" בכותרת ילדה עם חמישה ילדים ובה את כותבת על הכאב שלך כלפיה את מנסה במכתבך ללחוץ לה על העולם שהיא איבדה בבחירה שלה. הרשי לי לענות במקומה 1) את לא חברה אמיתית. חברה אמיתית תומכת בחברתה בכל מצב גם אם הבחירה שלה שונה משלך, 2) דאגתך כלפיה היא איננה דאגת אמת יתכן שאת כתבת את המכתב מקינאה ואולי גם משינאה כי באמת היית דואגת? היה ראוי שתציעי לה את עזרתך ולא להזכיר לה להכות על חטא. 3) חשבת פעם על התחום של ספורט? את רואה שחקן כדורגל שמתאמן, רץ, מזיע, ולפעמים גם נפצע והכל כדי להגיע למשחק ולנצח באיזה גול, שאלת את עצמך מדוע הוא עושה זאת? הרי לצאת ולטייל עדיף לא? אני יכולה להביא לך אין ספור דוגמאות של אנשים שקורעים את עצמם כדי להגיע לניצחון שלהם או כדי להגיע לחוויה שלהם גם אם זה כרוך בלהזיע ולעבוד מאד קשה למען זה כן.. גם אני בחרתי בדרך הזו וגם חברתך לעבוד קשה. להזיע, זאת הסיפוק שלנו לדעת שמאחורינו יש דור חדש שלנו, שאנחנו עמלנו קשה בעבור זה נקרענו כדי להגיע לניצחון שלנו זה שאת לא מסוגלת להשקיע כדי להגיע לסיפוק שלך? זה לא אומר שאנו לא מסוגלות לכך. ב"ה להורים שלי יש מעל 300 צאצאים. לסבי שעדיין חי נושם והולך יש מעל 2000 צאצאים הוא נהנה בכל יום מההשקעה שהוא השקיע הוא ניצח אותך ועוד כאלה כמותך וגם לך זה לא מאוחר את עדיין יכולה לעשות זאת כשתגיעי לגיל 60 תוכלי להביט על הדור שהקמת על הילדים על הנכדים ועל הנינים זה הניצחון האמיתי בעתיד...

למעלה