מכתב לחנוך דאום

orenin

New member
מכתב לחנוך דאום

לאחר קריאת ספרו "אלוהים לא מרשה" שלחתי מכתב קצרצר לחנוך דאום, והנה הוא לפניכם: אני כותב לך אחרי קריאה של ספרך "אלוהים לא מרשה". לא, לא מדובר בעוד מכתב אוהד שמשבח את כתיבתך. אני בטוח שקיבלת לא מעט כאלה. אני כותב לך על מנת להודות לך. מעבר להנאה הרציפה מקריאת הספר, נתת לי המון המון חוזק. אני ****, בחור דתי בן 19 וחצי. והומו. אני בטוח שאתה יכול לתאר לעצמך עם איזה קשיים אני צריך להתמודד בחיי היום יום שלי, את חלקם גם תיארת בספר כשחווית יחסים הומוסקסואלים בילדות. אז שלא כמוך, אצלי לא מדובר ביחסים בעקבות מצוקה ומשבר, אלא באמת בדרך חיים. כבר השלמתי עם העובדה שזה מה שאני, וכעת אני בהתמודדות עם הפיכת חיי לטובים יותר, זאת בעזרת יציאה מהארון בפני הקרובים אלי. כבר התוודתי בפני כמה חברים וגם בפני אחי היקר, אבל את המשוכה העיקרית - ההורים - עוד לא עברתי. אני בטוח שמצפים לי רגעים לא קלים, אבל בעזרתך אני מרגיש בטוח יותר. למדתי ממך (דרך ספרך) כי יש דברים שעליהם אסור להתפשר, וצריך ללכת בעקבות האמונה (או במקרה שלי - בעקבות הנטייה). אתה הכרזת בפומבי על אמונתך השונה ודעותיך הפוליטיות השונות - אני אכריז על נטייתי השונה. הלוואי ויהיו לי הכוחות שיש לך על מנת לעבור את זה. תודה על האומץ בפרסום הספר. אני בטוח שאני לא היחיד שלמד ממנו דבר או שניים. אני מאחל לך רק טוב והצלחה. מי ייתן ובעז"ה המגזר אליו שנינו משתייכים ישכיל לקבל בקלות את השונה. עם המון הערכה, **** קיבלתי מחנוך תגובה מהירה וקצרה: "מאוד מרגש, תודה המון". מה אתם חושבים???

orenin

New member
החלק הראשון בספר

הוא מכתב שחנוך כותב לאבא שלו. במכתב הזה הוא מפרט על הילדות שהייתה לו,כאשר החל מביה"ס היסודי ועד ישיבת ההסדר - הוא פעל בשביל לרצות את אביו. חנוך מפרט על ההתמודדות הקשה שהייתה לו בישיבה התיכונית בה הוא למד (ישל"צ בירושלים). תנאים גרועים, געגועים הבייתה, לחץ לימודי וכ"ו. ואז, מתוך המצוקה האמיתית בה הוא היה, הוא החל לרקום יחסים הומוסקסואלים עם אחד מהחברים בישיבה. דאום מפרט בספר איך הוא חי בפחד שהיחסים האסורים יתגלו, ויותר מזה - שאולי הוא באמת הומו. אח"כ הוא מסביר שלא היה מדובר בנטייה הפוכה אלא רק בבריחה בעקבות המצוקה. ועוד פרט פיקנטי - אותו בחור שהיה ביחסים עם חנוך - הוא כיום רב חשוב מאוד. בקיצור, זה לא העיסוק המרכזי בספר, אבל זה עוד סממן לילדות הקשה שעברה עליו. מומלץ באמת לקרוא, כי אולי זה לא הכי ברור דרך ההסבר שלי

סבבב

New member
הספר לא משהו בכלל...

וזה אחרי שקראתי רק חצי, כי לא הייתי מסוגל לקרוא יותר. כתוב בצורה גרועה. העורך של הספר, יאיר לפיד, נתן לחנוך לחזור על עצמו כל כך הרבה פעמים, דבר המעלה מספר שאלות על היותו של לפיד עורך. בספר, דאום מצטייר כרכיכה מסכנה שכולם נתפלים אליה. הוא אשם ביחס שקיבל מאבא שלו, או בחוסר היחס. אף אחד לא ביקש ממנו לנסות להרשים אף אחד. הוא בחר בחיים הקשים, והם לא נכפו עליו כלל וכלל. דאום מספר על בחירתו בדעות שמאלניות, ומדגיש חזור והדגש כי אולי דעותיו הן כאלה כדי להרשים את החבר'ה מהברנז'ה. ואני אומר - אדם כל כך חסר עמוד שדרה, חסר אישיות, הוציא ספר ערוך גרוע - ובכל זאת הפך לרב מכר. ועל זה - כל הכבוד לו - שהוא גרם לנו להיכנס לחייו למרות שהם לא מעניינים - והכל במכונת היחצנות הנהדרת של הברנז'ה...

לא קראתי את הספר

אבל חשוב לי להעיר שתמיד, אבל תמיד, ההורה אחראי לטיב היחסים עם ילדיו - ולא להיפך. מקווה שתזכה להיות אבא - ואז גם תבין באופן עמוק את טענתי.

orenin

New member
מסכים רק לגבי העריכה

דאום באמת חוזר על עצמו המון
אבל אני לא יכול להבין איך אתה מכנה אותו "חסר עמוד שדרה"... מדובר באדם שהלך נגד כל מה שהוא הכיר, שחינכו אותו, שלימדו אותו ושציפו ממנו. "הוא בחר בחיים הקשיים", אתה אומר. אני כ"כ לא מסכים. מי מאיתנו לא מכיר את הציפיות שקיימות במגזר - אם זה לאהוב את לימוד הגמרא, הדחקת הצרכים הפיזיים, לימוד אחרי השמינית, חתונה בגיל המיועד ועוד המון המון המון. ואצלי זה עוד במינון מופחת, קשה לי לחשוב עד כמה היה קיים עליו לחץ לאורך הילדות והנעורים כאשר הוא חי בנוב, יישוב קטן, ואביו הוא רב היישוב. מעבר לעבודה הקריטית שמדובר באדם עם בעיות נפשיות, והוא מפרט על זה באריכות בספר. אני לפחות לא יכול שלא להעריך את דאום על האומץ הרב שהפגין בפרסום ספר שכזה. כשהוא חושף על היחסים ההומוסקסואלים, הנטיות האובדניות, התמוטטויות העצבים, הטיפול הפסיכיאטרי, האוננות המוגזמת ועוד ועוד ועוד.

טוהרtoar

New member
האמת שרציתי/תכננתי לקרוא, אבל אחרי הביקורות..

...קצת מוציא חשק... (האמת שזה תירוץ טוב במקום העובדה הכואבת שאין לי ממש זמן...)

ריק בש

New member
גם אני מאוד מעריך את האומץ של דאום

והוא מקור השראה אישי עבורי

avry11

New member
פשוט לא מבין

להפוך סטיה מינית לדרך חיים? זה כמו לעשות מחרה עוגה, לכל תוקעי הגללים המגעילים פשוט אומר את דעתי באומץ

Miss Naama

New member
פשוט לא מבינה

איך אתה מסוגל להיות כל-כך חסר... לא, אני אפילו לא יודעת איך להגיב על זה. ואיך לכתוב משהו שלא ישמע לעוס או שלא תגלגל עיניים כשאתה קורא אותו? אני לא אגיד שום דבר, בעצם, הרי אני יודעת שאיך שלא יסבירו לך לא תשנה את דעתך. כמה שזה נורא ופוגע, אם רק היית מסוגל להבין.

למעלה