מכתב אישי ליוני

borke

New member
מכתב אישי ליוני

יוני, עכשיו חזרתי ממהופעה שלך בסיטי הול חיפה. אני בדרך כלל לא נוסע לבד להופעות ואם אין לי חברה אז אני לא נוסע, אבל עליך לא הייתי מוכן לוותר. אז הגעתי לבדי ואפילו הקדמתי ובעשר וחצי כבר הייתי בפנים, רק חבל שאתה כמו כולם, איחור פוזה של שעה. אל תשאל מה עבר עלי בדרכי להופעה: עצרה אותי משטרה, הסתבכתי ברחובות העיר וכמעט נשדדתי, כאשר ביקשתי מבחור צעיר לכוון אותי לסיטי הול הוא הציע ליסוע יחד איתי, קלטתי עליו שהוא בגילופין או מינימום דלוק. אבל לקחתי את הסיכון כי לא היה סיכוי שאמצא את המקום בכוחות עצמי. כל הדרך רק חיכתי שהבחור יוציא סכין ויאמר לי להביא לו את כל הכסף. אבל הפלא ופלא מצאתי את עצמי חונה מול הכניסה. התישבתי על הבר וחלפו מחשבות במוחי: זוכר את הפעם הראשונה בסיטי הול? אני זוכר. זה היה לפני כ3 שנים. זוכר את הבמה שהיתה אז? זוכר את עשרות הילדות שעמדו וחיכו בהתרגשות? איך התבישו לבקש חתימה? אין לך מושג כמה ליחשושים שמעתי "איזה חמוד יוני" "איזה ממי" "איזה חמוד אור". אבל הכי אני זוכר את אפרת גוש, אף אחד לא ידע מי היא, היא עלתה מתביישת מעט שרה שיר שקט משהו עם חיקוי של שיחת טלפון, ואז היא החלה לרקוד, נדמה לי זה היה מועדון ריקודים, אך איזו קריזמה איזו הגשה! נראיתם מעולה ביחד. והיום עלית לבמה, 20 ילדים סביבך, 20?!!!! למה? מה קרה? איפה כולם?, רגע אמרתי במה? התכבנתי במונת, שרפרף שאיכשהו כולכם הצלחתם להידחס פנימה. התחלתה את ההופעה עם שני שירים חדשים, יותר רועשים מפעם, יוני נהיית ילד רע? התבגרת? אז למה הקהל שלך לא? נסיתי לקלוט את המילים אבל הגיטרות היו רועשות מידי והסאונדמן חלש מידי. המשכת עם שני שירים מפעם, "העיקר הבריאות" ו"נעים בחוץ" הכל כך מלודי הכל כך נעים שאנחנו כל כך אוהבים. הזמנת את טל זובלסקי ל"שרפרף" , הצלחתי לזהות עוד שיר אחד "הפסיכולוגית", יפייפה. יוני, איני יודע אם זה בגלל שאני מכיר כבר כל כך טוב את שיריך הישנים אבל אני חייב להגיד לך שאני אוהב אותם הרבה יותר מהחדשים שלך. הפתעה, זמרת חדשה יעל קראוס , אתה מזמין אותה ומתחנן למחיאות כפיים. מה זה?! מי זה?! זו התשובה שלך לאפרת גוש?! זו התגלית החדשה שלך?! מה ניסת להוכיח כשבחרת לבצע איתה את "מגרד לי בגב"? הרי איש לא יכול להגיש את זה טוב כמו אפרת. זה היה ממש לא במקום, תסלח לי. ואז יוני אמרת את זה, קנית אותי במשפט אחד "אחרי שאפרת התאבדה" הפתיחה לשיר הכי חזק ששמעתי מזה זמר רב ואולי יותר מאי פעם. יוני את הקטע הבא אני לא אשכח בחיים. איך שסיפרת (שרת) על הפסנתרן שניגן שיר כלשהו ואצלך בראש היה שיר אחר , ניגנת את ארבע התוים הראשונים של "תמיד כשאתה בא" השיר המוכר של אפרת גוש.צמרמורת פקדה את כל גופי. יוני אתה מלך!!! תודה יוני גם על שביצעת את ארבעת השירים הכל כך כיפים שלך מכיר אותו, נפוליאון, התקף לב קטן ואם לא היום אז מחר. יוני, למה היה הריקוד הזה בהדרן, זה שקראת לו הלמבדה של שנות האלפיים, אני לא מצליח להבין, מצד אחד אתה מוציא אלבום יותר רועש יותר בוגר, אני זוכר אמרת פעם. ומצד שני אתה עושה הופעה שילדה בת 12 יכולה להגיד שהיא גדולה מדי לשטויות האלה. אולי זאת הבעיה, אולי בגלל יש לך קהל בסדר גודל של קבוצת תמיכה. אולי בגלל זה אור זובלסקי עזב אותך לטובת דפנה. יוני אתה צריך להחליט מה קהל היעד שלך וללכת עם זה עד הסוף, זאת המלצתי אלך. תודה לך יוני על ההופעה הנהדרת ותודה גדולה לפורום רוק ישראלי של TAPUZ

שמחתי לקרוא..

אשמח גם אם תפרסם את הסיכום בפורום של יוני (989) או שאני פשוט אשים קישור. יש מספר דברים שלא כ"כ הסכמתי איתך. האופי הבוגר-ילדותי הינו תו זיהוי של יוני כבר מהופעותיו הראשונות (והייתי בהם, סמוך עלי). הלוק החצי ילדותי, הכל חצוי. זה משהו שמאד גורם לי לאהב יותר ויותר. קהל יעד מורכב מקבוצות אוכלוסייה שונות, וטוב שכך. טוב שהוא לא פונה ל"ילדה בת 12" או לזקנים בלבד. מה היינו עושים בזה? הגדולים ביותר פונים לכולם, מפינק פלויד, הכבש הששה עשר, אריק איינשטיין ..(שכל הלחוצים פה לא יתקפו, אני לא משווה פה שום דבר). כל אמן, וטוב שכך, מנסה להגיע לכמה שיותר קבוצות באוכלוסייה. לגבי אפרת גוש, היא כבר לא מופיעה איתו הרבה זמן. יעל היא לא "התשובה" או תחליף. יא פשוט משהו אחר. אפרת המשיכה לכיוון שלה, יוני צריך זמרת ליווי, גם אפרת הייתה בהתחלה זמרת ליווי והדר אח"כ לתקופה קצרה. אפילו דניאל מלא קצת את המשבצת לזמן מסוים (בביצועים מעוררי תשוקה למגרד). ואחרי הכל אתה אמרת שההופעה נהדרת. אולי כדאי להסתכל על דברים מנקודת מבט קצת אחרת? העיקר הבריאות, יום טוב. ניר.

borke

New member
אשמח אם תשימי קישור

בפורום של יוני. אני מסכים איתך מאוד שהלוק החצי ילדותי שלו הופך אותו למיוחד. אני פשוט מנסה למצוא הסבר הגיוני לסיבה שלפני 3 שנים הסיטי הול אולי לא היה מלא עד 0 מקום אך היתה לקהל נוכחות, וביום חמישי היו בקושי 20 ילדים. מה הסיבה לכך לפי דעתך? ההפעה היתה באמת נהדרת לדעתי אבל כאב לי לראות את יוני ,יוצר שאני מאוד מאוד מעריך, במצב כזה.

שמתי קישור.

לפני שלוש שנים יוני בלוך היה פחות מוכר, היו לו פחות פרוייקטים ועם הזמן הוא צבר קהל שלא רק הכיר אותו מהבמה, מפורומים ומאנשים שהכירו להם. יותר שומעים, יש לו יותר הופעות. הוא מעורב ביותר פרוייקטים ודברים (הפקה של אלבום, הלחנה, הפקות מוזיקליות. השנה הוא אפילו היה אחראי מוזיקלי על ערב יום הזיכרון בבמה בכיכר רבין). אמן מתפתח וזה מדהים. וגם הקהל מתפתח איתו (אשים אותי כדוגמה. אני בטוחה שאני יותר "בוגרת" מלפני 4 שנים שהתחלתי ללכת להופעות שלו), עוזב אותו ומגיע חדש. אני לא חושבת שאת מגדיר נכון "מצב כזה". ניר.

borke

New member
את לא עוקבת

אני אומר שלפני שלוש שנים ליוני היה הרבה יותר קהל מאשר היום. למרות שהוא היה פחות מוכר.

borke

New member
זה לא עניין של להסכים

זאת עובדה. לפני שלוש שנים או ארבע (אני לא זוכר במדויק) הייתי בהופעה של יוני בסיטיהול והיה הרבה יותר קהל מאשר ביום חמישי האחרון. אני לא מדבר על הקהל שלו בכלל, אני מדבר על ההופעות הספיציפיות האלה. איך את יכולה להסביר את זה?

Sweet Misery

New member
../images/Emo210.gif לא יודעת מה לגבי הסיטי הול,

בהופעה האחרונה שלו בבארבי ת"א, המועדון היה מפוצץ יותר משאי-פעם ראיתי אותו בהופעה של יוני. והייתי בהרבה הופעות של יוני.

למעלה