מכתבי המלצה

Grandpessimist

New member
מכתבי המלצה

שלומות לכם,
שאלה קטנה בדבר מכתבי ההמלצה שנדרשים כחלק מהליך ההרשמה לתואר ראשון.
כעקרון איני עדיין סגור על דבר, כמו כן אני עדיין חייל לקראת שחרור וככל הנראה בכוונה לשפר מעט את בגרויותיו בשנה הראשונה לשחרור.
ישנה בי תהיה קטנה בדבר מכתבי ההמלצה, שאת חלקם כבר השגתי, ומהו הליך העברתם אל מוסדות האקדמיה בחו"ל?
האם יש צורך לתרגמם לשפה האנגלית ורק לאחר מכן עלי אותם לשלוח, זאת בנוסף לבגרות המתורגמת? אני יודע שזה נשמע קצת טיפשי, אך נדמה מוזר לתרגם מכתב המלצה מעברית...והאם עלי לאשר את המסמך ע"י נוטריון, את ההמלצה ז"א?
שוב, הכל בגדר ספקולציה ואיני עדיין סגור לגבי הבחירה, אם בכלל תתאפשר.
But just in case.
תודה!

אור302

New member
קח את המכתב בעברית,

תרגם אותו לאנגלית, החזר את התרגום למי שכתב כדי שיאשר או יתקן ואז שהממליץ יחתום באנגלית על המכתב, שמודפס על נייר מכתבים רשמי של בית הספר, רצוי עם הכותרת שם באנגלית. כך תחסוך לעצמך נוטריון. לחלופין, בקש מהממליץ שיכתוב מראש באנגלית, אולי בעצה אחת עם המורה לאנגלית של בית הספר. אם מעלים את ההמלצה לאתר המכללה ולא שולחים בדואר, אפילו יותר קל. ודא שיש להם עותק באנגלית ושפוט שיעלו אותו לאתר לאחר שיקבלו את הלינק.

d a p h n a

New member
בדרך כלל את מכתבי ההמלצה

הממליץ בעצמו צריך להעלות ישירות דרך אתר אינטרנט מסויים אל מערכת האפליקיישן.
לחילופין, הוא צריך לשים אותם במעטפה חתומה (מעטפה סגורה שהוא חתם על החלק האחורי שלה) ולשלוח אותם ישירות או להעביר אותם כך אלייך כדי שאתה תעביר אותם למוסד.

לכאורה אתה לא אמור אפילו לראות את מכתבי ההמלצה, אלא הם אמורים להיות מועברים למוסד ישירות מבלי שהם בכלל עוברים דרכך (למרות שכמובן מותר לממליץ לבחור להראות לך את המכתב).

בפועל, אם הממליצים שלך לא יכולים לכתוב מכתב באנגלית, תרגם אותו או תן אותו למתרגם שיתרגם אותו, ואז החזר את הטקסט המתורגם לממליצים ובקש שיעלו אותו לאתר בהתאם להנחיות או שידפיסו אותו על נייר רשמי במספר העותקים הנדרש, ישימו אותו בתוך מעטפות חתומות, ויחזירו לך כך למשלוח.

Grandpessimist

New member
וואו, נראה כעניין סבוך למדי...

העניין הוא שאת מכתבי ההמלצה מבית הספר השגתי עוד בזמנו כשאת לימודי רק סיימתי, שניים במספרם, ועד אז מורי המועדפים כבר השתנו או חלקם כבר פרש למען האמת...כך שבבית הספר לא נותר אדם אשר לו אני זכור.
מהצבא אני מניח שאין משקל אם אשיג מכתב המלצה ממפקדי?
והאם אותן המלצות כה קרטיות לתואר ראשון באחד המוסדות באנגליה, יהיה אשר יהיה?
תודה,

אור302

New member
אז רענן את ההמלצות הקיימות

תקליד אותן על נייר חדש, אתר את המורה ושיחתום לך למטה. מה הבעיה? מכתב מהמפקד הוא רלוונטי ואפילו ייחודי. יכול להיות בעייתי במוסדות אנטי-ישראליים אבל אם אין בררה, זה מה יש.

aynatk

New member
עוד טיפ

תכתוב המלצה באנגלית לפי דרישות האוניברסיטה (יש כאלו ששמים דגש על עבודת צוות, מוסריות, עזרה לאחרים). מאוד חשוב לדעת מה האוניברסיטה מצפה-ההמלצות שם מאוד שונות מהמלצות ישראליות.

ותבקש שיחתמו לך וישלחו ישירות לאוניברסיטה(לא כול האוניברסיטאות בחו"ל מקבלים המלצות ישירות ממועמד). נישמע מסובך אבל חלק מתהליך.
דרך אגב, כמו שנאמר, המלצה ממפקד יכול להיות מאוד מיוחד ומרשים-סוג של הוכחה שבשנים אחרי בית ספר עשית דברים חשובים ולא סתם בטלת.
ובהצלחה עם זה !

למעלה