מכתבי המלצה ו- SSN

boneguy

New member
מכתבי המלצה ו- SSN

החלטתי להירשם לתכנית שדורשת מכתבי המלצה.

הם עובדים עם מנוע שאני מכניס את כתובות האי מייל והם יפנו אליהם לקבלת המכתב. אמממ, על מנת להתחיל את זה יש להירשם, וכחלק מההרשמה מבקשים את ה- SSN שלי. למה? מדוע זה מעניין אותם בשלב הזה? האם מישהו נתקל בזה?

בלית ברירה אתן להם, פשוט מנסה להימנע כמה שיותר...

Philip Jr

New member
פשוט מגוחך

יוצרים מערכת שבה באמצעות גניבת מספר אחד אפשר להרוס לך את החיים, מה שכמובן מייצר תעשייה שלמה של חברות שיגנו על הזהות שלך, במקום לפתור את הבעיה מן השורש.
&nbsp
עכשיו סיימתי להתלונן, אני הייתי מציע לא לספק את ה - SSN שלך, בין אם זה באמצעות פנייה לתמיכה הטכנית שיאפשרו לך לפתוח חשבון בלי, או בין אם זה לשים מספר סתמי שפשוט יאפשר לך לפתוח את החשבון. הרי לא נראה לי שהם באמת משתמשים בו במערכת של המלצות נכון? רק כ - identifier יחודי, ובשביל זה הם יכלו להשתמש במשהו שהוא לא SSN..

boneguy

New member
מסכים שזה מגוחך לגמרי

לא להאמין מה עשו מהמספר הזה. עולם שלם ותעשיות שלמות סביב מספר קדוש, שבאמצעות האמצעים הטכונולוגים של היום אפשר לוותר על 90% מהשירותים שלהם (מי אמר זיהוי בשני שלבים?).

מצד שני, שבוע שעבר הזמנתי פרחים אונליין בארץ, כחלק מההזמנה אחד מפרטי הזיהוי (החובה) הוא מ.ז. כבר שכחתי והלב שלי לרגע נפל. חשבתי, "מה?? ברצינות?? הם רוצים מספר זהות בשביל להזמין פאקינג פרחים במאה שקל ליומודלת של אמא שלי???" ואז נזכרתי בזילות של פרטי הזיהוי בארץ.

לענייננו. אין לי ניסיון עם מערכות כאלה. אני אבדוק אפשרות לפנות אליהם בסוגייה, למרות שאני יכול לראות את התשובה. בתחילת ההרשמה לשירות נשאלות שאלות שמובילות אותך להשיב שיש לך SSN: האם אתה בארה"ב? על איזה סטטוס? מה ה- SSN שלך? על מנת להימנע מלתת את ה- SSN שלי אצטרך כבר ממש לשקר על שאלות מהותיות יותר. משער שה"תמיכה", אם יש כזאת, תגיד שזה מה יש. בהחלט שוקל פשוט להכניס 888-88-8888. או משהו דומה.

תודה, ואעדכן בהמשך.

3rd CYR

New member
תכניס 8888888. אני נפלתי קורבן לעניין הזה בדיוק

לפני 5 שנים ניסיתי לקבל עבודה בקומיוניטי קולג'. כבר בשלב הראשוני ביותר של רק לשלוח להם גליונות ציונים, CV וחיבורים על פילוסופית הוראה, ביקש את ה SSN. ביקשו, אז נתתי.
&nbsp
לפני חצי שנה קיבלתי מהם מכתב.אנחנו מצטערים, הם כתבו, אבל המערכת שלנו נפרצה ואת היית בין אלו שה SSN שלהם זלג. בבקשה קחי שנה של שירותי MONITORING לזהות שלך על חשבוננו (אחרי שנה את לבד...). יעני, עבודה לא קיבלתי מהם, אבל 4 שנים אחרי כן, הפרטים שלי נגנבו מהם. נהדר באמת.

אור302

New member
זה לא מדויק לומר שיש זילות של הפרטים בארץ

כוחו של מספר זיהוי ישראלי קטן מזה של SSN. על כמה מקרים של גניבת זהות בארץ שמעת? כמה מקרים של לקיחת הלוואה בשם בדוי בארץ אתה מכיר? המערכת בארץ לא מאפשרת את הדברים האלה, אני לא בטוח מדוע. אולי משום שדווקא אצלנו אין חברות להיסטוריית אשראי ולכן לאקשה להעמיד פנים שאתה מישהו אחר. מי שרוצה הלוואה צריך לשכנע את הבנק שלו ישירות, לא חברת אשראי בטלפון. הנה עוד דוגמה ליתרונות השוק הפרימיטיבי. זה מזכיר מדוע הבנקים ביפן נפגעו פחות מהמשבר העולמי - הבנקאים לא יודעים אנגלית במקרים רבים, ולכן לא עשו עסקים עם המערב.

Boston Guy

New member
למרבה הצער - מאוד מדוייק לומר שיש זילות של הפרטים בארץ

[URL]http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%92%D7%A8%D7%95%D7%9F_%28%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%94%29[/URL]

"מאגר זה נגנב על ידי עובד מיקור חוץ של משרד הרווחה, אשר שמר את המידע בביתו, והפיץ אותו ברשת. בביתו של אותו עובד נמצאו גם מסמכים רגישים נוספים, אשר בין הבולטים שבהם הוא פנקס האימוץ של מחוזות ירושלים ותל אביב, ופנקס הבוחרים."

"נאשם אחד הורשע במסגרת עסקת טיעון ונגזרו עליו 5 חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס כספי של 50,000 ש"ח.‏"

"...עולה החשד כי חברת איקיוטק ביצעה שימוש בתוכנה."
[URL]http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A8%D7%A9%D7%AA_%D7%90%D7%99%D7%A7%D7%99%D7%95%D7%98%D7%A7[/URL]

"לפי משרד המשפטים, המידע הכלול באגרון מקל מאד על פעולות זיוף והונאה, ואף מכיל מידע על אנשים אשר זהותם אמורה הייתה להישמר חסויה מטעמים ביטחוניים."

אור302

New member
זה לא זילות, זו גניבת נתונים.

זילות זה שימוש לא זהיר בנתונים שנגבו חוקית, כמו למשל לבקש מספר זיהוי בחנות פרחים (שאין לה מנגנון להגנה על הפרטים). גניבת נתונים כאלה של האגרון מתרחשת גם בשירותים החשאיים האמריקאיים הסודיים ביותר כפי שראינו היטב לאחרונה. בכל מקרה, אתה מתייחס רק לכותרת של מה שכתבתי. מה לגבי נתונים על השימוש הפלילי בפרטים שנגנבו? הדוגמה היחידה שנתת היא של אקיוטק שחטפו עכשיו על הראש ובכל מקרה היו להם פרטים חלקיים קודם לכן.

boneguy

New member
אני חושב ששניכם צודקים... ועדכון

יש זילות - זה ברור (לבקש ת.ז להזמנת פרחים). אין שום תירוץ לזה. כעת שאני נזכר, זה קורה בכל הזמנה אונליין בארץ.

מצד שני, בהנחה והפרטים של כולנו חשופים לכל מי שרוצה בארץ, עדיין הנזק הכלכלי שנעשה בעקבות אובדן המידע והפרטיות קטן לאין שעור לעומת מקרי גניבת הזהויות והמירמה שאפשר לעשות פה ברגע שיש לך SSN, תאריך לידה וכתובת של בן אדם. נראה לי רק בעונת המיסים האחרונה ההערכה של גניבת החזרי המס עמד על איזה 5 מילארד דולר.

זה מעצבן והשני מרתיח. בקיצור - הכל חרא.

ולגבי המקרה עצמו, מסתבר שאפשר להמשיך בלי לתת שום מספר. זה לא ברור כי מצד אחד לא אישרתי ש"אין לי מספר" אבל מצד שני לא נתתי אותו למרות שביקשו. בכל מקרה, התקדמתי עם התהליך בלי לספק את המספר בשלב זה.

תודה רבה

3rd CYR

New member
בדיוק. מה אפשר לעשות עם מס ת.ז.?

זכורים לי הימים כהציונים בכל מבחן באוניברסיטה, מתכונת בתיכון וכו' היו מודבקים או נעוצים ללוח במסדרון ובו רשימת כל הת.ז. של כל הסטודנטים בסדר אלפביתי (נניח אם שם משפחתך אברהם, תהיה כמעט תמיד הראשון בכל רשימה). הסטודנטים היו מתגודדים זה מאחורי גבו של זה, בודקים זה לזה (כבר ידעת את המס' בעל פה של כל חבריך) ויכולת לנחש שהמספר שמתחיל ב "04" זה של רותי שלא עשתה צבא, וזה שמתחיל ב "1" זה של ולאדיק העולה חדש...

Boston Guy

New member
הוא לא גנב את הנתונים - נתנו לו אותם.

משרד ממשלתי שעוסק במידע האישי הכי רגיש של אנשים (משרד הרווחה) איפשר לקבלן משנה להוציא מהבניין ולקחת הביתה את המידע האישי של מליונים של אנשים.

פקידה זוטרה בקונסוליה הישראלית בבוסטון נתנה את הרשימה המלאה של כל הישראלים שנירשמו בקונסוליה - שמות, כתובות מגורים, טלפונים - לחבר שלה שביקש בנימוס.
החבר מכר את המידע לכל המרבה במחיר.
שנים הייתי מוצף בשיחות טלמרקטינג של ספקי שירותים ישראליים.
אין לי מושג אם הרשימה ההיא - שמזהה אותי כישראלי - לא התגלגלה לידיים של מישהו במסגד של האחים צארנאייב שנמצא 4 מייל מהבית שלי.
לא רק שנתנו לזה לקרות - גם הכחישו שנים שזה קרה... עד שלפני כמה שנים "נפלט להם" שהם יודעים בדיוק מי עשתה זאת ומתי...

לישראל יש אולי את המומחים הכי גדולים בטכנולוגיית הגנה על מידע ומניעת חדירות - אבל הזילזול בכללים וחוקים ו"עשיית דין לעצמך"`זה אופי לאומי.

אור302

New member
זה קרה גם בבריטניה לפני כמה שנים

מסתבר שהם שולחים את הנתונים בדיסק במשלוח דואר רגיל! מישהו פשוט שם אותו בתוך תיבת הדואר! הדיסק נגנב וכל הנתונים נחשפו.

Philip Jr

New member
גם לי יש קישורים

הנה אחד טרי:
&nbsp
http://www.wsj.com/articles/u-s-sus...government-data-breach-sources-say-1433451888
&nbsp
בוסטון, אתה מכיר חברות ישראליות כמו "זכותי", או זו של לבנת פורן? אלו חברות שמשגשגות בגלל שביטוח לאומי לא עושה את העבודה שלו. אלו חברות שמרוויחות כסף כי המערכת נכשלת ולא מעניקה לאנשים את זכויותיהם.
&nbsp
קצת בדומה לכך חברות כמו Lifelock קיימות כי המערכת נכשלת. חברות כאלו קיימות כי אם חס ושלום אאבד איזו פיסת נייר או שמישהו ישיג מספר בן כמה ספרות שמשויך רק לי אז אני אהיה בבעיה חמורה ביותר. זה לא כך בארץ, גם אם התרבות בישראל בכל הנוגע לשמירה על מידע קצת קלוקלת.
&nbsp
בכל מקרה, ארה"ב היא ממש לא דוגמא ומופת לשמירה נאותה על מידע, וזה מדהים אותי איך המדינה הזו מתקדמת בכל כך הרבה מובנים, ועם זאת כל כך backwards במובנים אחרים.
&nbsp
&nbsp

למעלה