מכתביו של סבא

שרי סילבר

Active member
מדהים! זה אוצר של ממש. אגב, מוזכרים שם בני משפחת טלר. זה קשור לטלרים מקיבוץ שלוחות?

שרה המל

New member
אינני חושבת שיש להם קשר

עם קיבוץ שלוחות - אחרת סביר שהייתי שומעת על כך. אגב - הם TALER. אני מכירה גם TELER , ולא ידוע לי על קשר ביניהם. עם משפחת טלר היו להורי קשרים, כי בראשית דרכם בארץ, הם היו ביחד. חוץ מזה, עד כמה שאני יודעת - הקשרים אינם תלויים תמיד בקרבה המשפחתית - אלא בכל מיני גורמים. המכתבים הם אוצר של ממש - אני יודעת. שרה

א77

New member
סוף סוף נזכר אני

יש לי במסמכיי, כבר הרבה זמן, דברים שהורדתים מאיזשהו מקום באינטרנט... תצלום של הטשערנוביצ´ער-בויאן. וגם עוד משהו שאני מצרף כאן בקובץ. הצבע של האתר. לשם קישרתנו, הזכיר לי, גם את התמונה של יעקב יוסף זכרתי. אז פגשתי את האתר שלך כבר לפני אוליי חצי שנה, פחות או יותר. וכמדומני שרק חלק קטן ביותר מהמכתבים היו אז באותו זמן באתר. והנה התעודה. האישיות החתומה על התעודה עוררה בי את הרצון לשמור את זה אצלי. תודה תודה על האוצר. ועוד. הרב הקדוש רבי מנחם נחום מבויאן טשרנוביץ. היה בנו של רבי יצחק מבויאן שהיה בנו של הרה"ק אברהם יעקב מסדיגורי בנו השני של רבי ישראל מרוז´ין למי שלא יודע. והוא היה חתנו של הרב הקדוש רבי מרדכי שרגא פייביש מהוסיאטין בנו הקטון של הרוזינער. ובקיצור, אשתו של רבי מנחם נחום היתה בת דודה ראשונה לאביו של רבי מרדכי נחום. והנה ציונו של חמיו של הרבי של העלטער זיידע שלך.

שרה המל

New member
עכשיו ראיתי את התעודה

כן, זוהי תעודה, שאבי קיבל בתקופת לימודיו בישיבה בויז´ניץ, כנער. כזאת שמורה אצלי עוד אחת - רק כמובן מתאריך אחר. אני יודעת, שיש אנשים שהיו שמחים לשלם כסף עבור המקור - אבל בינתיים איני נזקקת, ואני שומרת את המקור אצלי. שרה

א77

New member
ה"עוד אחת" גם נמצאת במסמכיי.

שלחתי לך באי מייל, אבל מילא.

א77

New member
טעות קטנה

צ"ל: אשתו של רבי מנחם נחום היתה בת דודה ראשונה לאביו של רבי מנחם נחום ולא מרדכי נחום

שרה המל

New member
משום מה

אני לא מצליחה לפתוח את הקבצים ב ipg. האם תוכל לשמור את התעודה ב word ולשלוח לי בדואר אלקטרוני פשוט? כנ"ל התמונה של הרבי מנחם-נחום, אם היא לא התמונה שהוכנסה לפורום. תודה שרה

שרה המל

New member
בנוגע למכתבים באתר :

כל הסיפור עם האתר התחיל עם המכתבים, שאחי הקליד, ואחר-כך אח אחר, שבדיוק למד לבנות אתרים אמר, שאם הכל נמצא במחשב - אפשר להכניס אותם לאינטרנט. ומסביב למכתבים הוא בנה את כל האתר. כך שלא סביר להניח - שהיו פחות מכתבים באתר לפני שנה. אגב - רוב המכתבים נמצאים אצלי במקור - חוץ מכמה שהבטחתי להחזיר לשומר - ומהם נמצאים אצלי העותקים. לחוברת שהוצאנו - נכנסו עוד כל מיני דברים שלא נמצאים באתר - את זה אפשר ללמוד ממה שכתבתי. (אגב - רק בזכות האתר הזה אני למדתי להשתמש במחשב - כי רציתי לגלוש בו ). לילה טוב - שרה

א77

New member
את התעודה הורדתי מהאתר בשעתו

ולא מציפורה, כפי שכתבת לי בפרטי. ואפרופו אליעזר האגער "הדמשק אליעזר" ראיתי מכתב ממנו שכתב בשנות הזעם והשואה, וחתם שם "עבד אברהם". ומבירור נודעתי, כי הוא חשש להיחשף, ולכן במקום אליעזר, חתם כנ"ל. הרי כידוע אליעזר היה עבדו של אברהם אבינו.

Horovitz

New member
מדהים ../images/Emo70.gif

ניכר כי העבודה היתה מרובה אך ממלאה ביותר. עוררת בי חשק עז להכנס בכח לנושא ולמצוא מי מבני דודיי שומר את המכתבים שנכתבו על ידי סבי ובניו. ישר כח!

למעלה