מכשיר ראשון

מה נש מע

New member
מכשיר ראשון

שבוע הבא אני מקבלת את מכשיר השמיעה הראשון שלי. (Phonak BTE) יש לי ליקוי שמיעה כבד באוזן שמאל ובינוני בימין אבל עד עכשיו סחבתי אישכהו בלי מכשיר. מצד אחד - אמרו לי להנמיך ציפיות ולא לצפות לשמוע כאילו הכל בסדר מצד שני - אמרו לי שהחיים שלי עומדים להשתנות לטובה ואני לא אבין למה חיכיתי כל השנים האלה אני מניחה שאמת היא אפשהו באמצע ... בכל מקרה מחפשת מידע על תהליך ההסתגלות למכשיר - כמה זמן ואיך זה הולך, ולמה לצפות בהתחלה. תודה !!!

צלף

New member
יש לך אתגר - את צריכה להסתגל לשמיעה אחרת

לצערי אני לא יכול לתת לך צפי לכמה זמן יעבור עד שתסתגלי - אני לא התחרשתי אלא תמיד הייתי כך - אני סבור שזה שונה מאדם לאדם, זה גם תלוי במוכנות הפסיכולוגית שלך לעבור לשמיעה אחרת. מאחל לך שמיעה אחרת שתעזור לך להתגבר לפחות על חלק מהחוסר בשמיעה - אבל מניסיוני שמיעה במכשיר שמיעה מלווה לפעמים בשמיעת יתר של רעשי רקע , ולפעמים גם בהתעייפות מרובה אחרי שמיעה ממושכת... אבל גם לא לשמוע זה לא קל במיוחד שמין הסתם את לא קוראת שפתיים
כתבתי מאמר קצר פעם על בעיית המעבר לשמיעה האחרת, לדעתי חוסר מוכנות פסיכולוגית מכשילה את רוב ניסיונות הסתגלות לשמיעה במכשיר שמיעה - המתחרש מבקש לשמוע כמו ששמע קודם לפני שאיבד את השמיעה וזה לא כול כך הולך...אז אחרי אכזבה שמים את המכשיר אחר כבוד במגירה... http://www.abiliko.co.il/index2.php?id=3542&postId=1270&lang=HEB

למעלה