מכשיר אימון ברטט

Learn To Fly

New member
מכשיר אימון ברטט

שלום, רציתי לשאול לגבי המכשיר רטט, אני שוקלת אם לקנות אותו... מישהו יכול לתת לי קצת מידע לגביו? הוא באמת עוזר לשריפת קלוריות והצרת היקפים? (כבר מיציתי הליכות בחוץ ואין לי כל כך זמן לחדר כושר כרגע). אשמח לשמוע חוות דעת,
תודה!

מיצית הליכות בחוץ ?

ומי אמר לך שמרזים מהליכות בחוץ?
כל פעילות גופנית שמוסיפים עוזרת לשרוף עוד קצת קלוריות. אבל בשביל לרדת במשקל דבר ראשון צריך לשנות את התזונה ולצרוך קלוריות בכמות המתאימה. כי אם זה לא מתבצע אז וכמות הקלוריות נשארת גדולה מידי אז לא תהיה ירידה במשקל.

Learn To Fly

New member
את התזונה כבר שיניתי.

הלכתי במשך תקופה בערך 6 ק"מ בשעה וכן, זה מאוד עזר לי לרדת במשקל. אבל פשוט נמאס לי ללכת וללכת וחיפשתי שינוי.

אז זאת הטעות.

אם הירידה במשקל מתבססת רק על פעילות שעושים זה לא דרך מומלצת.
הגרעון הקלורי צריך דבר ראשון להגיע מהתזונה כשהפעילות מוסיפה רק קצת עזרה השרפת הקלוריות.

ובכללי, פעילות גופנית כמו הליכה וריצה לא עושים בשביל לשרוף קלוריות.
עושים בשביל לשמור על כושר גופני.

Learn To Fly

New member
אבל כתבתי שכן שיניתי את התזונה,

אני לא מתבססת רק על ספורט.
תודה בכל מקרה.

אז אי ההליכה לא צריך להפריע לך לרדת במשקל

אם התזונה שלך במאזן קלורי שלילי מתאים אז תהיה ירידה במשקל גם בלי פעילות גופנית.
או לפחות עם פעילות אחרת יותר קצרה שיותר תתאים לך.

Luke R

New member
זה דווקא כן דרך מומלצת

זה רק לא הדרך הקלה ביותר, אבל היא בהחלט מומלצת, מכיוון שממשיכים לתת לגוף את כל המרכיבים התזונתיים החיוניים לו כמו מינרלים, סיבים תזונתיים, וויטמינים. אבל אין ספק שקל יותר לוותר על לחמניה, מאשר לרוץ חצי שעה...

זה שהיא לא קלה זה עוד סיבה

למה היא לא מומלצת.

ובכללי, מי עושה פעילות גופנית כשהמטרה זה לשרוף קלוריות ולרדת במשקל?
פעם אחרונה שבדקתי אז מדובר בכאלה שלא מבינים שום דבר בנושא וגם לא מצליחים בכלל להתמיד בדרך הזאת.
או, באנשים פאנטיים שהפעילות הזאת הפכה אצלם להתמכרות.

פעילות גופנית עושים בשביל לשפר כושר. שרפת הקלוריות זה משהו שקורה תוך כדי התהליך וזה לא המטרה שבשבילה עושים את זה.

אם מישהו אומר לעצמו: אני אוכל עכשיו משהו ואחרי זה ארוץ ואשרוף את כל הקלוריות שזה הוסיף לי, אז
זאת טעות בסיסית בהבנה של כל התחום וזה מוביל כמעט בטוח לכשלון
כי אי אפשר להתמיד ככה לטווח ארוך.

Luke R

New member
זה שמשתפר הכושר זה עוד סיבה

למה היא הדרך המומלצת.

זה ממש לא משנה אם אתה קורא לירידה במשקל מטרה, תוצר נלווה, או בונוס.

אם מישהו אומר לעצמו: אני אמשיך לאכול טוב ולספק לגוף שלי את כל מה שהוא צריך מהתזונה, אבל אשרוף יותר קלוריות בפעילות גופנית, זאת הבנה בסיסית נכונה של התחום.

הכל תלוי במי מדובר: אם מדובר באדם ממוצע, שיש עליו כמה קילו מיותרים, זו הדרך המומלצת יותר. אם מדובר באדם שמן, אין ספק שכדאי לו לצרוך פחות קלוריות.
זה לא נכון לקבוע חד משמעית שזאת לא הדרך המומלצת, בלי לדעת במי מדובר. (במיוחד שהשואלת ציינה שעשתה שינוי תזונתי)

משתפר? מי שעושה פעילות בשביל לשרוף קלוריות

א. הוא לא עושה פעילות בצורה שתשפר אותו במשהו. אלא רק לצאת חובה ולשרוף מה שאכל.

ב. הוא בפעילות הזאת לרוב גם בכלל לא מצליח לשרוף כל מה שאכל.

בגלל זה זאת דרך לא מומלצת.

ולשאלה הספציפית:
"... (כבר מיציתי הליכות בחוץ ואין לי כל כך זמן לחדר כושר כרגע)...)

ברור שזאת גישה לא נכונה שרוצה לבסס פעילות בשביל להוריד משקל במקום להגיע לזה דרך תזונה מתאימה.

Learn To Fly

New member
אתה טועה

אני עם הגישה שלי מצליחה כבר יותר מחצי שנה, ואני ממש לא עושה את זה כדי לצאת חובה ולשרוף את מה שאכלתי. כמו שמי שהגיב מעלייך אמר, אני אוכלת בריא, וזה שאני עושה ספורט - זה רק בונוס שעוזר לי. פשוט מה לעשות? לפעמים כשעושים את אותה פעולה בקביעות, במקרה שלי הליכות - זה נמאס ומחפשים שינוי.

MidNight Flame

New member
בואו אסגור לכם את הדיון המיותר -

מחקרים מראים שאנשים ששילבו פעילות גופנית עם גרעון קלורי הצליחו לשמור על הירידה במשקל לאורך זמן בניגוד משמעותי מבחינת אחוזים לאנשים שעשו רק את זה או רק את זה.
נפתר הדיון?

למעלה